Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14200 üzenetére
Igen, T-s területen lakom, ez tény. Az viszont kicsit meglepett, hogy T Invitel territóriumra nem ad el szolgáltatást.
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #14201 üzenetére
Hát pedig akkoriban nekem Invitel telefonom és ADSL-em volt, T-Home SatTV-vel, illetve T-Mobile előfizetéssel, és ezt szerettem volna egységesíteni, mivel a Telekom weboldala szerint ha mindent vittem volna hozzájuk, sokkal jobban jártam volna anyagilag. Viszont hiába jártam be vagy három T-pontot, hiába hívtam a telefonos üfsz-en a megrendelést, amint meghallották, hogy Invitel terület, széttárták a kezüket, hogy nem tudnak segíteni. Hivatkoztam én a T weboldalára, de annyit mondtak rá, hogy nem tudják miért van az oda kiírva, de akkor sem tudnak segíteni.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14202 üzenetére
Az egységesítés számomra is fontos volt. Régen a kezdetekben még a VDSL2 előtti szimpla ADSL-es időkben, nálunk kb így nézett ki a dolog egységesítés előtt:
Telefon: Matáv (akkor még ez volt a neve)
Internet: Invitel ADSL
Kábeltévé: Fibernet (ekkor még nem vásárolta fel az Invitel)Aztán a Fibernet egyre drágább lett, és jött a helyére a DIGI, ami pár évig rendben is volt. Aztán jött két dolog is, az egyik, hogy az Inviteles az ADSL profilja eltérő volt a Telekométól, és "Nem tudták szolgáltatni" a továbbiakban a kívánt csomagot. Így aztán mindent átvittünk a Telekomhoz. Most meg mindent átvette az Invitelhez, ami nekem fontos volt.
A Telekomon telefon persze örök, de van ugye Invitel telefonom is
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #14204 üzenetére
Nekem sem az volt a legfontosabb, de egy szempont volt a többi mellett. Egyrészt azért, mert nem 2-3-4 helyről jött számla hanem csak egyről, a másik pedig, hogy minden szolgáltatónál az van, hogy minél több szolgáltatást veszel tőle igénybe annál olcsóbb, kedvezőbb. A telekomnál pedig még ott volt bónuszban a kedvezményrendszer is, illetve a kedvezményes készülékvásárlási lehetőség szintén (ez utóbbi kettőről nem kellett lemondanom, mert a szolgáltatásokat sikerült átmentenem a másik címemre).
Azt most is állítom - és vártam is elég sokat a váltással -, ha a T tudott volna itt olyan színvonalon (ED3 VDSL2 helyett, és digitális kábeltévé SAT TV helyett) szolgáltatni mint az Invitel, akkor maximum abban az esetben váltottam volna, az Invitel lett volna olcsóbb. Így viszont gyorsabb is, többet is ad, és felesleges lett volna tovább várnom, mert a GVH úgysem engedte volna a T-nek, hogy megkaparintsa az itteni ED3-mas hálózatot (országosan sem).
Szóval ameddig nem volt ED3, az xDSL-es időkben remek volt a T, de így már érdemesebb volt váltanom. Van egyébként a városnak olyan része, ahol az Invitel is csak xDSL-en keresztül tud szolgáltatni, szóval ott nem igen váltanék. Sőt egy ismerős azt mondta, hogy ő pl Invitelről akar váltani, mert a DSL állandóan szakadozik (bár ez szerintem T-nél is így lesz azon a részen, szóval nem igen a szolgáltató sara).
-
lazac_
tag
válasz Intruder2k5 #14198 üzenetére
Nem tudom miről híres az Invitel, még csak 2 éve vagyok ezen a területen, előtte 29-es körzetben laktam (UPC fekete lyuka), ahhoz képest nekem kánaán.
A károgás tárgya az, hogy míg korábban alapdíjba épített volt a wifis router/modem, most külön havidíjas. A felvételi funkció sem került pénzbe, most kivezetik az alap IPTV szolgáltatások köréből, lehet majd bérelni külön eszközt. Eddig is fizettük a wifis HGW árát, csak nem ennyire transzparens módon.
Az alapdíj lehet, hogy sosem volt alacsony, de most sem az. Nálam, ha utánaszámolok, egyel nagyobb csomag (váltani gondolom csak felfelé lehet) kb. ugyanannyira jönne ki 2 év hűséggel,mint a mostani, ha hozzáadnám a Wifi havidíjat, a második beltérit, meg a felvételi lehetőséget, de ennyit nem írok alá, 12hó hűséggel viszont drágább. Meglévő előfizetőként nem tudom, hogy az új előfizetőknek szóló publikus ár érvényes-e rám amúgy. (Mixer M 25 -> Invilág XL; +5Mbps net, +18 csatorna lenne az előny, de korábban írták, hogy a Mixer csomagnál nem vesz le az IPTV a net sebességből, ezt én is tapasztalom)
-
törölt tag
Az invitelnél ennél erősebb kütyüt én nem találok vagy nincs ?
Olyasmi kellene, mint az E5776, legalább a 4G-t tudja már...
-
törölt tag
válasz #41133696 #14207 üzenetére
Egyébként most nézem, hogy milyen lenne az árszabás Invitel Mobilnetnél:
http://www.invitel.hu/lakossagi/mobilinternet/
Ami szóba jöhetne az 9GB-os vagy a 20-as. A 4-es az kevés, a 9-es ideális adatmennyiséget tartalmazna, mert Net & Roll S-ben vagyok, és általában marad az utolsó napokra 1-2 GB. Az ár viszont Net & Roll S-nél még kedvezmények nélkül is jobb, hiszen 4300 Ft (most még 2580 Ft-ot fizetek érte).
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/mobil_szelessav/tarifak/havidijas/netnroll_s
Saját tulajdonban lévő Huawei E5776 MiFi eszközöm van, szóval ezt átgondoltam, az Inviteles megoldás technológiailag is visszalépés lenne, sebességben is, és még drágább is.
-
törölt tag
Ilyen szögben, szabad a koaxot a kábelvezetőcsatornában elhelyezni?
Most van ilyen helyzetben, mert áthelyeztem a Belkinről, az APC-be bekötni, ugyanis a Belkinen a Protected led olyan halványan ég, hogy nem tudom eldönteni, hogy nem e "átsugároz" a Power.
Szerk: Egyszerűbb volt megcserélni a koaxot, mint a két túlfeszültségvédőt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #14210 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam, mert eddig mindig nagyobb ívben engedtem neki az utat, de most csak így sikerült
-
powerup2
addikt
válasz Nordic #14193 üzenetére
Veresen is ez a helyzet hogy egyik részén van optika másikon nincs nekem 5-6 éve ígérték folyamatosan az optikát meguntam váltottam és jól jártam a T-hommal
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Ma 3x fagyott le odaát az egyik Invitel box, de olyan szinten, hogy áramtalanítani kellett, egyelőre nem jelentettem be hibára, ha megint előjön akkor viszont valamit már kezdeni kell vele. Egyébként a mai napig egyszer sem volt vele gond.
-
powerup2
addikt
válasz Intruder2k5 #14213 üzenetére
Hát igen de volt hogy nem tudta a szerelő bekötni nem akarta hát van ilyen de én türelmesen vártam hátha fejlesztenek de nem tették ezért veszitették egy előfizetőt ha nekik ez kell akkor csinálják tovább ezt most viszont szuper gyors net van az adsl-hez viszonyítva és az iptv is jó szóval nem bánta meg hogy váltottam amúgy vicces az invitel mikor lemondtam a szolgáltatást már ajánlották hogy adnak kedvezményt meg nem kell nekem a 120 megabites T-s net ezen nevettem és egy nap 3x hívtak fel hogy maradjak náluk .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
MODERÁTOR
válasz powerup2 #14215 üzenetére
Igen, amikor én váltásra készültem, és ezt leírtam itt a fórumon is, akkor már itt is kerestek privátban, meg telefonon is, és érdekes módon mindjárt megoldható lett volna az az összeállítás, amit előtte egy évig hiába kértem, de hát akkor már késő volt részükről, meg aztán közben oly mértékben változott meg a ktv-től kapott ajánlat, hogy az általuk felajánlott kedvezményes csomag sem lett volna kifizetődő... Nagyon nem!
Házaló ügynökök itt is megjelennek 3-4 havonta, de csak ADSL és MindigTV amit kínálni tudnak, illetőleg bizonygatják, hogy biztosan nem is használom ki a 60/6-os netet, és ők olcsóbban tudnak ajánlani 10 megás ADSL-t, feltehetően vagy 500Ft-al.
Na meg erre?
-
powerup2
addikt
válasz Intruder2k5 #14216 üzenetére
Látom te is használod a netet szépen én nekem még szokatlan a gyors feltöltés a letöltésnél meg pislogok mikor 15 megával jön le az adat kár hogy nekem a modem routerba (d-linkbe ) ilyesmit nem lehet megnézni
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
powerup2
addikt
válasz Intruder2k5 #14218 üzenetére
azért tudom mennyit töltök fel és le ilyen 10 napja van új net de durván 1TB adatforgalom már meg volt ebbe benne van a le és feltöltés is
-
powerup2
addikt
válasz #41133696 #14220 üzenetére
Hát kicsit viccesek a 120.-s net is 124-125 megy
-
powerup2
addikt
Ma poénból bementem hogy a gödöllői invitelhez hogy mikor kapok valami papírt hogy felmondtam a szolgáltatást ( a felmondás telefonon történt ) a kedves hölgy közölte hogy semmi ilyen nincs a gépbe és hogy aktív a szolgáltatás próbálta megkeresni a beszélgetést amit állítólag felvesznek hát nem volt meg .... aztán mondom akkor panaszt teszek . Ez meg is volna ám ekkor jött a hölgy azzal hogy ad kedvezményt csak maradjak náluk pedig vagy 10x elmondtam hogy már a T-home van bekötve de erőltette hogy hogy maradjak ezt követően egy másik kolléga nőjével is beszéltem telefonon a panasz miatt nem mellékesen nem is akart azzal foglalkozni hanem azonnal mondta maradjak náluk megint neki is vagy 10x elmondtam hogy nem . És míg hazaértem két értékesítő is felhívott . Mondanom sem kell bent megint ment a hazudozás hogy lesz optika meg fejlesztenek erre mondtam 6 éve ígérik ekkor jött a kifogás ő nem műszakis kolléga xD . Még egy ilyen pofátlan cég tuti nincs komolyan örülök hogy megszabadultam tőlük .
-
powerup2
addikt
válasz #41133696 #14224 üzenetére
Nem fogják mivel egy műszakis kolléga mondta úgy egy éve hogy egy ember miatt nem fogják mivel az utcánkba csak én voltam inviteles így nem éri meg nekik túl sokba kerül a kiépítés meg nem is térülne meg .
-
törölt tag
Mivel itt a topicban nem nagyon volt rá egy utaláson kívül róla szó, és mert az Invitel is érintett:
https://www.dijnet.hu/ekonto/control/mi_a_dijnet
Most regisztrálok, egyébként pendrive-ot is lehet szerezni: Díjnet: Újabb rezsicsökkentés!
Mondjuk nekem van pár Pendrive-om, de azért ...
Szerk:
Kész is van.
... és van Google Play-es applikációja is:
[ Szerkesztve ]
-
Prémvadász
tag
Sziasztok!
Az invitel levelezés működik?Nálam nem megy se a küldés és se a fogadás.
Nem bűn a lustaság.
-
Prémvadász
tag
Végre megjavult.
Nem bűn a lustaság.
-
Reddevil84
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám,hogy lecserélték az invis modemet ZTE H108L tipusra mert a régi elfüstölt!
Pontosan nem tudom megmondani,hogy azóta vagy nem mert előtte is rosszalkodott a wifim,de nagyon szenvedek a vezeték nélküli hálózattal!
Szóval alaphelyzet zte modem--->dlink router--->pc
A pc-n minden ok volt a nettel a de a wifin nem jött hiába a fullos wifi térerő... Gondoltam behalt az ezer éves router.... Na most vettem egy erősebb D-Link dir-615 2 antennás routert,hogy ne legyenek nagyon sötét foltok a panellakásban.... Na most az a helyzet,hogy a router közelében van rendesen netem a telón,de ha kimegyek a konyhába akkor nincs netem pedig a wifi jelem fullon van!
Egyszerűen nem értem mi lehet.....Beállítási bajok vagy router bajok vannak?
Köszi!
-
törölt tag
válasz Reddevil84 #14232 üzenetére
Ez egy HGW, azaz modem+router egyben. Ugye nem egy helyiségben van a két WiFi-s eszköz?
-
btz
addikt
-
Reddevil84
tag
válasz #41133696 #14233 üzenetére
Na most ezzel újat mondtál... Mi is az a HGW? Persze,hogy egymás mellett van az inviteles modem és a routerem,mivel kb. 1 méteres lan kábeleim vannak, a másik hogy nem gondolnám hogy zavarnák egymást... Ráadásul ebben a helyiségben van a legnagyobb szükség a wifire! Működött ez évekig,mostanság kezdett haldokolni,ezért is vettem erősebb routert,hogy mindenhol tudjak netelni,de semmivel nem lett jobb sőt...
-
MODERÁTOR
válasz Reddevil84 #14235 üzenetére
HGW = Home GateWay, vagyis modem és router egyben eszköz.
Töltsd le notebook-ra az inSSIDer3 programot, vagy telóra a WiFi analyzer-t, és kérünk egy képet az éter aktuális helyzetéről.
-
btz
addikt
válasz Reddevil84 #14235 üzenetére
Mért ne zavarhatnák egymást. Főleg ha egy vagy közeli frekvencián vannak.
ⓑⓣⓩ
-
arnold8705
csendes tag
Sziasztok! Kaptunk az Inviteltől egy ZXHN H168N router. A rajtalévő USB kersztül meg lehetne osztani fájlokat. Ezt a lehetőséget használnám ki. De ha belépek a router kezelő oldalára nem találok egy beállítást se. A egy pendriveval probálom. És mint "hálózati meghajtót" akarom beállítani Aki rájöt a mikéntjére vagy a tudja hogy kell írjon. Nagyon megköszöném.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz arnold8705 #14238 üzenetére
Szia!
Bár konkrétan az Invitel USB-s eszközeit nem ismerem, de az itthoni internetszolgáltatók döntő többségében az ilyen funkciókat le szokták tiltani, mind a HGW-ken, mind a SetTopBox-okon, elkerülendő ezeket a témaköröket érintő reklamációkat, vagyis így egyszerűbb nekik!
Tehát nem tudom, hogy Te honnan szedted azt az infót, hogy ennek működnie kellene, de ha esetlegesen a gyártó weboldaláról, azt ne vedd készpénznek, mert az eszközök firmware-jét a szolgáltatók saját, butított verzióra szokták cserélni.
Én UPC előfizető vagyok, ezeknek is van bőven USB-s eszközük, van amelyiken lehet esetleg telefont tölteni, de van amelyiken még azt sem...
-
arnold8705
csendes tag
válasz Intruder2k5 #14239 üzenetére
Kösz a választ. Már rájöttem hogy ezzen is valami butított verzió fut. A tervem befucsolt....
-
MODERÁTOR
válasz arnold8705 #14240 üzenetére
Ilyet saját routerrel tudsz megoldani, azzal megosztani, vagy torrentezni is akár...
-
Dudlimur
újonc
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van,invitelnél vagyok, van egy alcatel lucent modem és egyszerre nincs TV és internet a smart tvén csak külön külön ha portot váltok.Van három tv port rajta és egy internet.Hogy lehet úgy megoldani hogy ne keljen mindig dugdosni az utp kábelt.
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Bocsi a tolakodásért, de nem találtam olyan topikot ahova illett volna a kérdésem, illetve úgy láttam itt elég sok hozzáértő van.
Szóval nem rég kötöttek be nálunk kábelnetet (nem Inviteles, de elméletileg Inviteles bérhálózaton vagyunk - legalább ennyi kötődés van a topikhoz ) és érdekelne, hogy a szakik mit mondanak a rendszerre. A hálózat így néz ki (splitter 1, splitter 2, felül-áteresztő szűrő). Így ebben a formában ezeket az értékeket produkálja és simán hozza a hirdetett 50/5-ös sebességet.
Tehát egyelőre teljesen korrekt, de előfordulhat-e, hogy a jövőben kell majd tuningolni (pl. az egyik kollégának javasoltatok itt nemrég splitter- és szűrőcserét)? Valamint a második splitter-en nincs még rajta a második tévé. Addig amíg ez így van, vagy ha véletlen nem is kerülne rá a jövőben, akkor a szabadon maradt kimenetet érdemes lezárni?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
titán
-
kabelmania27
Topikgazda
-
barack1997
senior tag
Hali!
Napok óta szakadozott a net (5 percenként elmegy az IPTV és a net is) gondoltam újraindítom a routert(ZTE ZX10V W300B, ez ilyen modem router kombo) azóta nem szakadt meg a tv, de internet egyáltalán nincs, és a router factory menüjét sem tudom megnyitni a böngészőben (fix ip beállítás stb megvolt.) Mit tegyek ?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Frenky89
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat Intruder2k5, Gubek-Einste és kabelmania27!
A második osztó egy kis darab kábellel van a HPF-re kimenetére kötve, szóval ahelyett direktben rá tudom csavarni az egyetlen tévéhez bekötött kábel végét is, szóval még csak toldóznom sem kell.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest