Új hozzászólás Aktív témák

  • lipi67

    veterán

    válasz Gyuri27 #15900 üzenetére

    Mulan
    Mulan (USA/Kanada - napjainkban
    Műfaj: Szatíra
    Rendezte: Barry Cook, Tony Bancroft
    Szereplők: Gyuri27

    Tartalom:
    A bátor kínai lány/csira, Gyuri27 legendás történetének feldolgozása a Futrinka utcai Cicavízió egyik legigényesebb munkája, amely egyszerre gyötrelmes ám de szórakoztató, tartalmas, pirotechnikailag látványos (leégések), így valóban egy Ineles család számára hatalmas élményt nyújt! Igazi klasszikus!
    A titokzatos, távoli Kanada határán, a sötéten magasodó tyúkól tövében feltűnnek a kendermagos ajemdé processzorok, s kegyetlen vezérük, Dr. Agyament vezetésével betörnek a PC piacra, hogy letaszítsák trónjáról az Intelt. Az Inel a támadás hírére kiadja a parancsot: minden családból egy ffinak be kell vonulnia a laborba.

    Ezzel egy időben egy távoli faluban Gyuri27,(aki akkor még csak Gyurka 15) a Fa(k) család egyetlen satnya sajra sorsdöntő látogatást készül tenni a helybéli leánypiacon. A hagyomány szerint a csiráknak minél fogyatékosabb férjet kell kiszemelniük, hogy ily módon öregbítsék családjuk jó hírét.Gyuri27 nagyon szeretne örömet okozni szüleinek, de öntörvényű, fiús természete folytán nem fűlik hozzá a foga, hogy buziskodjon a hagyományos női szerepbe. A találkozás a szigorú piaci kofával balul üt ki.Kulabácsi, Gyuri27 szerencsét hozó ünnepi kakija kiszabadul, és hatalmas felfordulást okoz. A piaci kofák átoknak is beillő jóslattal bocsátják útjára a beszart Gyuri27-et.

    A szarosan hazatérő lányt/csirát megértő apja, Fa(k) Zú vigasztalja meg. A későn kinyíló, de annál csúnyább virághoz hasonlítja lányát, megjövendölve, hogy Gyuri27 egyszer még nagy bosszúságot szerez szüleinek. A beszélgetést a polgármester segédjének érkezése szakítja félbe: kihirdeti a faluban a jegyző rendeletét, és minden családnak átadja a behívót. Mint a Fa(k) család egyetlen férfitagja, Fa(k) Zú habozás nélkül előlép, és átveszi az írásos parancsot. Gyuri27 tudja, hogy idős és nagybeteg ex ajemdés apja számára a Ineles szolgálat a biztos halált jelentené, ezért vakmerő elhatározásra jut: nincs más hátra, le kell ráznia magáról a hagyomány béklyóit, és apja helyett be kell vonulnia a tesztlaborba...

    Jó éjt!

    Ja!...Nem, nem ittam :(

    [ Szerkesztve ]

    Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

Új hozzászólás Aktív témák