Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobobazsy
őstag
válasz dobobazsy #10748 üzenetére
érdekes. feltettem a VTT feszültségét 1.20625 V-ra, még mielőtt teljesen felált volna a rendszer kékhalálozott. levittem kerek 1.2-re, akkor meg LinX alatt fingott ki.. holott 1.2 V alatt valahol meg 2 perc után hibázott, de akkor még kékhalál sem volt. ilyenkor mivan?
röviden minél többet adok a VTT-nek annál rosszabb a helyzet.
ti jobban értitek ezt hátha meg tudjátok mondani -
Formaster
addikt
válasz peetmaster #10754 üzenetére
Persze, csak alaplapot addig akarok venni, amíg még lehet kapni boltban, már valszeg nem sokáig. Most csak ezért jöttem, aztán amint megvan a tervezett "értelmes" hűtő és a lap is, egyből itt fogok sorban állni Big Respect
-
dobobazsy
őstag
válasz peetmaster #10757 üzenetére
hát először az AIDA64-ben figyeltem fel rá amikor néztem a memória olvasásom. de megnéztem cpu-zben is és ottis ezt láttam.
egyébként a turbo boostot nem tudtam kikapcsolni mivel eltűnik a biosból ennek az állítási lehetősége, ha húzom a procit (legalábbis gondolom mert kerestem de nem találtam, és amúgy ott szokott az lenni)ez egyébként gond? mert ha nem akkor felőlem maradhat így
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz peetmaster #10757 üzenetére
Asus lapoknál eltűnik 150-es BCLK-tól, hogyne zavarjon be a tuningba.
-
dobobazsy
őstag
válasz csucsbicep #10759 üzenetére
igen akkor ezért nem találom valszeg. de ez gondot okoz? mármint a 25x-es szorzó.
-
Formaster
addikt
válasz Motion_Blur #10717 üzenetére
Ezt hűtőházban mérted? Mennyi volt a szobahőmérséklet? Vagy simán így lehűti a Noctua?
-
dobobazsy
őstag
válasz csucsbicep #10761 üzenetére
akkor jó, így még stabilnak is tűnik
bár nemtudom miért nem sikerült a 4 ghz.. az okozhatta, hogy nálam úgy volt beállítva hogy leessen a szorzó idle-ben? miket érdemes kikapcsolni ekkora tuningnál? -
Madn!ght
addikt
válasz Formaster #10762 üzenetére
Pár hsz-szal feljebb írta, hogy 23 fok volt a szobában.
(#10763) dobobazsy: nem törvényszerű, hogy menjen a proci 4GHz-en, még ha 10-ből 8 tudja is.
itt többen 4 GHz- fölötti teljesítményt ki tudnak préselni i7 860/870-ekből (akár 1,3V alatt) de pl az enyém már 170-es FSB-n is hibát dob.
[ Szerkesztve ]
-
-
peetmaster
senior tag
válasz Formaster #10765 üzenetére
Terheletlenül annyi! 4.2-n legalább 70-75 fokot elérik a magok (nekem már 78-80-at is).
#10759: ezt nem tudtam
dobobazsy: tuningnál mindenképp kapcsold ki az energiatakarékossági funkciókat, ahogyan nem rég írtam, így nem fog ingadozni sem az órajel, sem a cpu fesz (csak amennyit a lap drop-ol).
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
válasz peetmaster #10767 üzenetére
A droppolás csökkentéséhez pedig érdemes az LLC-t (load line calibration-t).
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #10770 üzenetére
Nálam úgy van állítva hogy loadra felfele droppol!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
dobobazsy
őstag
válasz csucsbicep #10772 üzenetére
de akkor ezek a dolgok amiket felsoroltatok valószínűleg nem fognak javítani a helyzetemen igaz?
-
Madn!ght
addikt
válasz dobobazsy #10773 üzenetére
Ki kell tesztelni először a legmagasabb, egyben még nem káros feszen. Ha stabil, akkor szépen lassan lehet csökkenteni a VCORE/VTT (IMC) feszt.
Ahogy írták a srácok a E1st, C1e, Turbo Boost funkciókat érdemes kikapcsolni, mivel csak bezavarhatnak.
Természetesen mindehhez elengedhetetlen, hogy a lap megfelelő bordákkal legyen ellátva, valamint a proci se menjen tartósan 80 fok fölé. (többen tapasztaltunk belassulást, ill. akadozásokat 80 fok fölött)
(de ha beirod a topik keresőjébe, hogy 20x200, vagy hogy 4GHz, elég sok korábbi tapasztalatot, ill. beállítást megismerhetsz)
-
dobobazsy
őstag
válasz Madn!ght #10774 üzenetére
köszönöm, ma délelőtt is megküzdök akkor vele
nálam sajnos az a gond áll fenn, hogy csak 1333 mhz-esek a ramjaim, és 4 ghz körül vissza kell osztani úgy 1200 mhz-re.. vagy nem tudom mennyit mehetnek pluszba ezek a ramok ha mennek. fél oldalas nemtudom az számít-e valamit..? az időzítései alapból 9-9-9-24 alapból (vagy 27?) ezeket ha lazítom akkor mehet följebb, vagy maradjon inkább 1200 mhz-en?
a terv akkor először, hogy 133mhz-es "biciklin" adjak 1.3 V-ot a procinak és VTT-nek?
ha stabil LinX-el akkor pedig emeljem a blck-t?[ Szerkesztve ]
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #10771 üzenetére
LinX-nél nálam is így megy...
-
dobobazsy
őstag
válasz dobobazsy #10775 üzenetére
srácok a Prime small FFT az mennyire mérvadó teszt? tegnap LinX-el másabb beállítások mellett 1-2 perc alatt elhasaltam, most újra nekileselkedtem de prime-al tesztelek, és 10 percet ment hiba nélkül. (i5 760)
20x200
1.3V proci (cpu-z szerint droppol 1.288-ra)
1.25V imc
hőmérsékletek: 3 mag 81-82, 1 db pedig 76 celsius.
ha jó a prime tesztelésre, akkor megpróbálok csökkenteni a feszültségeken..[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
válasz csucsbicep #10778 üzenetére
akkor örülök, mert 10 perc is stabilnak mondható az 1-2 perchez képest. megy ez
Turbo-V-t nem ismerem, de utána nézek.az IMC-nek maradjon az 1.25V? nemtudom a P7P55D hűtőbordái mennyire nevezhetők jóknak.
procinak meg csökkenteni kéne és úgy tesztelni huzamosabb ideig[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Lehet, hogy kicsit off itt a dolog, de még mindig nem sikerült alaplapról döntenem. Most lenne két jó vétel is, az egyik az Asus P7P55D Premium a másik meg P7P55D-E-LX.
Előbbi premium kategória nyilván, viszont utóbbi picit újjabb, mert rajta van az USB 3.0 -is. Melyik lehet tuningra termettebb? Számomra a premium lenne az etalon...
-
Formaster
addikt
válasz csucsbicep #10783 üzenetére
No várjunk csak, ugye nem kell tápot is cserélnem?
-
Formaster
addikt
válasz csucsbicep #10785 üzenetére
Jaja, nem kell, már látom.
-
Formaster
addikt
válasz Formaster #10786 üzenetére
A lap már úton, egy csodás P7P55D Premium. Ki milyen hűtőt ajánlana hozzá? A Noctua D14 a csúcs, ezt tudom. Azonban ár-érték arányban szeretném a legjobbat választani.
Tesztekben a Mugen 2-3 eléggé megközelíti a Noctuát, kb 5% sincs a difi. Viszont árban kb a fele. Valakinek tapasztalata lenne esetleg?
-
dobobazsy
őstag
sikerült belőnöm a rendszert
igaz hogy primeolás csak fél óra volt, de 2 napja játszok így a géppel és semmi probléma (kopp-kopp)
i5 760 @ 4.01GHz 1.3V
Kingmax 2x2GB 1333MHz@1600MHz 10-10-9-27
IMC 1.25Vmemória másolásban aida szerint 18300-at hoz, az azért nemrossz szerintem
-
dobobazsy
őstag
-
Formaster
addikt
válasz dobobazsy #10790 üzenetére
Ez a széria nem túl erős, szóval nem csodálom. Árban mesés, de félek teljesítményben ez azért több mint gyenge. Ráadásul vízet nem szívesen látok elektronika közelében, főleg, ha egy komolyabb léghűtés le is veri. Gondolj bele, egy rossz tömítés és oda az egész gépem.
-
dobobazsy
őstag
válasz Formaster #10793 üzenetére
nem tudom mire képes egy komoly léghűtés, vétele előtt úgy értesültem hogy kb azt a szintet hozza ez. hogy mennyire igaz azt nem tudom..
csucsbicep: Te javasoltad a programot, név alapján nem ugrott be, miután rá googleztam rájöttem, hogy még meg is van a telepítője gépen is
Madn!ght: itt 27-28 fok van a szobában, prime blend-el 70 fok körül mozog
szerk. 70-75 lesz az
[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
válasz Formaster #10787 üzenetére
Nekem ma jött meg egy eBay-en megnyert Mugen 2 Rev. B, este fel is szerelem valszeg
Ha nem fér el (a lap felett csak fél centim van a tápig), majd szólok
A RAM-jaim low-profile-osak, bár rendeltem rájuk szintén íbéjről szépséges kék kínaji alu-lapokat az oldalukra hűteni, a Kingston színe úgyis a kék
A VRM-ek elég gagyik az Intel DH55HC lapomon, lehet a hátsó legalsó 1-2 lamellát kicsit lefelé hajlítom majd a Mugen-en, hogy azokat is hűtse
-
Formaster
addikt
válasz HornedReaper #10799 üzenetére
Én most ezzel kacsintgatok SCYTHE Mugen 3 HPCG Edition Ez gyárilag 2 ventis.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása