Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
ittakary
nagyúr
válasz Motion_Blur #10300 üzenetére
Ejjj, erre bár ne kérdeztél volna rá. 80+
212+
Kevés, mint elefántnak a normál tampon
-
ittakary
nagyúr
válasz Motion_Blur #10303 üzenetére
Én i7 2600-ra gondoltam (nonK), amit így belövök: [link]
... és ennyi. Písz lav hepinesz.
Egyelőre egy VGA kimenet nélküli lapot veszek (ezt találtam olcsón. NAGYON olcsón), aztán majd a nyáron valamikor veszek egy faxa VGA kimeneteset, hogy ezt az istenáldása 5450et végre felrakhassam a polcra...
No meg az a nem mindegy, hogy i7 860 4GHz-en "szobabefűtős üzemmódban" 24k Vantage-t sajtolt ki magából. 2600 alapon 23k Na itt döntöttem el, hogy ez így nem pálya
2500k-n is gondolkoztam, DE ehhez kellene: normális lap (20-25k+), hűtő (10k+) és akkor már ott tartunk, hogy megint egy vagyont költöttem gépre
-
ittakary
nagyúr
Olyat mondok betojtok
i7 860 @ 4GHz (1,32V) konnektorból [~400W] ??? Linx alatt. Intel Burn Test alatt 260W "csak".
EMBERTELEN!
és még így is kifagyott Szóval sztem a lapom nem bírja az iramot. Csak nem tudom minek adhatnék még feszt.. QPI már így is 1,33V-ot kapott.
[ Szerkesztve ]
-
FaTHI
őstag
SZiasztok!
Ha minden igaz a jövő héten belépek a klubba, egy I7-870-el. Lenne pár kérdésem:
Jelenleg csak gyári hűtővel alapfeszen tudom használni, ami ennél a procinál 4Ghz-körül van a max. lehet e próbálkozni, vagy inkább csak alapon használjam?
8Gb DDR3 8192/1600 Kingmax KIT (2x4GB) -memó lenne benne, ez ki tidja hajtani a procit, vagy valami komolyabbat nézzek? Valahol olvastam hogy a memónak 4-csatornásnak kell lennie, mert az i7-kihasználja. ezt honnan lehet tudni? vagy mindegyik 1600-memó már ilyen?
Jah és milyen hűtöt érdemes venni rá, nem akarok sok pénzt rááldozni max 7-8k-t majd nyár körül.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Szerintem a memó nem szokott procilimitet okozni, max fordítva, vagy rosszul tudom?
Alapfeszen 4 GHz, az elég kemény (ez biztos? ), de feszemeléshez mindenképp vegyél egy jobb hűtőt. 8k körül kapsz AC Freezer 13 Pro-t, vagy nézz körül, hogy mi van itt használtan az aprón.[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Szia!
Jelenleg csak gyári hűtővel alapfeszen tudom használni, ami ennél a procinál 4Ghz-körül van a max. - Ezek a procik általában feszültségemeléssel tudják a 4GHz-et. Az alapfesz (ha jól emlékszem) 1,15V, visztont a 4G-hez már 1,3-1,4V közötti Vcore ill. QPI feszültség kell. A feszültségemelés sajnos a CPU hőmérsékletének emelkedését vonja maga után, ergo a gyárinál jobb hűtést célszerű használni. Alapfeszen (vagy minimális 0,02V feszemeléssel) szerintem a 160-as FSB-t el is viheti, így szuinkronban használhatod a RAM-jaid gyári maximális FSB-jével (1600MHz-en).
ez ki tidja hajtani a procit, vagy valami komolyabbat nézzek? Valahol olvastam hogy a memónak 4-csatornásnak kell lennie - a dolog fordítva működik, magasabb órajelű processzor jobban kihajtja a RAM-okat. Az 1600MHz-esek szerintem elegendőek egyelőre, ha pedig később még magasabb órajelen szeretnéd a procidat hajtani, akkor lehetőséged van visszaosztani a memóriák FSB-jét.
Valahol olvastam hogy a memónak 4-csatornásnak kell lennie, mert az i7-kihasználja. ezt honnan lehet tudni? vagy mindegyik 1600-memó már ilyen?
- A s1156 architektúra 4 csatornán képes kezelni a memóriákat, ergo párban érdemes a memóriákat használni. Részedről a 2x4 GB teljesen jó választás, így nagyobb eséllyel tudsz a memóriák időzítésén finomítani. (1t-ben hajtani)
Amennyiben "dual kit"-et veszel, ezek már előteszteltek, tehát biztosan megfelelően működnek párban. Ha egyessével szerzed be a modulokat, akkor érdemes pontosan ugyanolyan típust választani, elkerülve az esetleges inkompatibilitásokat.Jah és milyen hűtöt érdemes venni rá, nem akarok sok pénzt rááldozni max 7-8k-t majd nyár körül. - 7-8 k körül mondjuk egy Cooler Master Hyper 212+ -t javasolnék, 2 db ventillátorral felvértezve (1 van hozzá gyáéilag). Javaslom, hogy nézz szét itt az aprón, mert a boltinál jóval olcsóbban tudsz kifogni megfelelő hűtőket.
A teljesség igénye nélkül, ezeket tudom ajánlani:
- Alpenföhn matternhorn
- Prolimatech megahalems (ez már inkább felső kategória)
- CM Z600Alapfeszen ezek is remekül kordában fogják tartani a procidat.
A későbbiekben a tuning beállításokban majd külön hsz-ban segítenek a guruk.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Madn!ght #10313 üzenetére
A Matterhorn valóban okés, a Megahalemsre viszont erős/hangos venti kell, hogy jó legyen..a Z600 meg hamar elfogy tuningnál (nekem is az volt a 860on ill. van most a 2600on). Én inkább Brockent javaslok vagy olcsón Mugen2..
Esetleg a régi Ninjám, ha szabad így direjtben..azzal is ellenne és olcsó. -
FaTHI
őstag
Köszi a segitséget, ha meg lesz a cucc irok, és sztem kell is némi segitség majd a tuninghoz!!
Egyébként vacillálok a 2500K-val is, sztetek az i7-870- képes felvenni a versenyt a 2500K-val? -
ittakary
nagyúr
válasz csucsbicep #10316 üzenetére
Múltkor röhögtem amikor megtaláltam neten: 19W a TDPje
Amúgy én is elképedtem, hogy csak a CPU 300W+ felett kajál (ha lejön belőle többi alkatrész meg hatásfok)
-
Motion_Blur
félisten
-
ricshard444
veterán
válasz Motion_Blur #10320 üzenetére
Lehetetlen...tesztek szerint az X6 mégtöbbet eszik húzva is és mégis elég a tápom 6990 mellett ami megintcsak egy szép tdp-vel bír 2s bios állásban
És az a tény,hogy megtriplázza a fogyasztását a cuccos...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
iphoneresell
tag
válasz Motion_Blur #10319 üzenetére
Szerintem is jobb!
-
FaTHI
őstag
válasz csucsbicep #10323 üzenetére
Az a baj az kb 15K val többe kerülne mint az i7-870, nem akartam többet rászánni...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csucsbicep #10323 üzenetére
20-25% c2c..azért az nem elhanyagolható. Mindazonáltal, van még létjogosultsága a Lynnfieldeknek is, az áruk miatt..bár én előbb vennék nonK 2400-2500at, mint újra 8x0et..hisz előbbiek is pöckölhetők ~15%al megfelelő lapban rizikó nélkül (+4 ugye), aztán pici biciklizés és máris állvahagyják az előző szériákat..alapfeszen vagy alatta, általában..
-
ricshard444
veterán
LLCt meddig bizzonsagos hasznalni?
Vannak dolgok...
-
Motion_Blur
félisten
válasz ricshard444 #10326 üzenetére
Én teszt erejéig 1.45V-ig használtam, 24/7-re is folyamatosan használom 1.25V melett 4GHz-en.
Bár nagyon erősen lapfüggő hogy kárt tesz-e magas feszen.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
ricshard444
veterán
-
capulet75
addikt
válasz ricshard444 #10328 üzenetére
Na, meg van a proci?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
válasz ricshard444 #10330 üzenetére
860-70? Fesz?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
válasz ricshard444 #10332 üzenetére
Nem vagyok egy nagy penge tuningátor, nekem 4ghz-en 1.35 simán megy az aida test. Nem tudom h az jó-e. Droppolás van?
-
capulet75
addikt
Milyen lapod van?
-
Madn!ght
addikt
válasz ricshard444 #10334 üzenetére
1,5V???
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Speed® #10325 üzenetére
Attól függ miben, ezt te is tudod. Szintetikus tesztek engem meg hidegen hagynak abszolút. Csináltunk full cpu limites környezetben Dirt3-ban 750@4GHz vs 2500K@3,8GHz mérést és alig volt köztük különbség... Persze melegedés, fogyi, meg a jobb tuningolhatóság mint az sb felé tolja a mérleg nyelvét. De 1156-ről 1155-re váltás nem minden esetben éri meg a felárat szerintem.
-
FaTHI
őstag
válasz csucsbicep #10338 üzenetére
Tényleg olyan sokat zabálnak ezek az i7-870es procik?
Nekem Q9550 em volt 3.8on attól többet zabálnának hasonló órajelen az i7-ek? -
ricshard444
veterán
Így első tapasztalataim az X6 után:
Ég és föld. Játékok sokkal jobban mennek 6990 társaságában , pörgősebb a rendszer, az ssd is gyorsabb lett na és úgy tűnik nemlehet hétköznapi alkalmazással kiakasztani a cuccost Impresszív Jahm és nem a legutolsó szempont: a táp kevésbé melexik ,mint X6al(mindkettő 4GHZ közeli értéken járt,az I7 kereken 4ghz-en megy)
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
capulet75
addikt
válasz ricshard444 #10341 üzenetére
Prime volt?
-
ricshard444
veterán
válasz capulet75 #10342 üzenetére
Nemkínzom a cpum sosem a primeal. 212+ amúgy se lenne alá elég. Én a tapasztalat híve vagyok,ha dob egy kéket, akkor finomhangolok és 1x meglesz a tökéletes beállítás cpu megsütés nélkül
Mellesleg a ramok sehogy sem mennek 1600 felett,kiírja,hogy overclock failed azt kész, hiába 1600asok, visszavettem az időzítés CL10-11-12-re és nem..., 1520n megy most CL7n.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
capulet75
addikt
válasz ricshard444 #10343 üzenetére
Prime nélkül (játékok, ilyesmi) nekem is megy a 860-asom 4 felett. Az a kihívás a stabilitástesznek, nem az Aida.
-
Bandita94
tag
Üdv!
i5 750-et húztam kicsit! 1,17v-on 3,78ghz úgy néz ki stabil! TX3 van rajta, ami terhelés alatt úgy sír mint egy kisgyerek: 2700rpm-en Prime95 alatt 63 fokig ment fel! Ez elfogadható, vagy ha húzni akarom, akkor ezzel a hűtővel ne is eröltessem?
Alapon 1,13v max. 45fok!
63fok elmegy?Üdv. B.Laci
-
Bandita94
tag
válasz csucsbicep #10346 üzenetére
Kösz! Egy kicsit így hagyom, hogy megnézzem hoz-e játékokban egy kis fps-t!
Ha nem, akkor megy vissza alapra! Még a venticserén is filózok, mert nem kívánok most hűtőre költeni.Üdv. B.Laci
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ricshard444 #10343 üzenetére
command ratet próbáltad átállítani CL2re?
nekem egy féldöglött OCZ platinium párba azzal sikerült életet lehellni egy win install idejére. CL1el biosig nem jutott el.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
windlord
őstag
LinX -el milyen beállítások mellett szoktatok stabilitást vizsgálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Terítéken a Lynnfield lapkás processzorcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic