Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz ittakary #6350 üzenetére
Valaki anno nagyon tudományos topic-címet adott, de ez kizárólag x99-es cuccokról szól..
De hogy válaszoljak is, nem a ramon fog múlni, 3000cl15 vagy 3200cl16 tökmindegy, hanem hogy kevés a mag abban a prociban már..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
2678v3 vs 5600x avagy egy 30eft proci vs 130eft-os proci ellen... (kissé eszetlen dolog)
Sajnálatos módon a 2678v3-asnak nincs esélye. Be kell látni hogy nem csodaproci. Igaz a ryzen 40%-al gyorsabb de 400% az ára a 2678v3-hoz képest, ramjai is többször annyiba kerülnek [link]
4k ban persze az előny már csak minimális.[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz MasterDeeJay #6355 üzenetére
vagy 100k-val rajabb dVGA-t lehet rakni melle ugyanakkora budgetbol
foleg ha hozzaszamolod a Ryzen-hez valo dragabb deszka meg a RAM arait istöbb drón kell ;P
-
-
rup1u5
nagyúr
-
Na proci kiszed, szemüvegtörlővel megtöröl visszararak. Ramok szintén már jó és megy a 8 csatorna de Aidában nem hozza a várt értékeket. A késleltetés meg egyenesen katasztrófa. 2660v3 ami csak 2x10 mag elöttem van rosszabb ramokkal. Valami nem jó de nem értem mi.
dual 2669v3 (24c/48T 2,9-3,0ghz 60mb l3)
dual 2643v3 (12c/24T 3,6-3,7ghz 40mb l3)
Hiába a 2x annyi mag, ez már nem jól skálázódik. Ugyanakkor kevesebbet fogyaszt és kevésbé is melegszik. Bár az is igaz hogy csak 2.9-3ghz körül turbózik nem 3.6-3.7ghz
Játékra egyértelműen a nagyobb órajeles a nyerő, de ha valami kihasznál 12 mag felett... akkor már fordul a kocka...[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz MasterDeeJay #6362 üzenetére
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
hobizoli
nagyúr
válasz #98320896 #6363 üzenetére
pont ez az, hogy egy 6-8core Ryzen siman tobbet kerul, es game alatt ugyis a VGA szamit a legtobbet
ugyanannyi penzbol veszel most egy X99+1650v3+GTX1080TI-t, mint amibe egy B550+R5-3600+GTX1650 kerul
es melyikkel lesz nagyobb fps barmiben?
szintetikus tesztek meg kit izgatnak?
web-re, FB-ra YT-ra, meg egy 2core Athlon vagy Pentium akarmi is siman jo IGP-veltöbb drón kell ;P
-
--HARDCORE--
senior tag
-
válasz --HARDCORE-- #6366 üzenetére
Nekem pont fordítva mennek a dolgok. Egy akár milyen szuper asztali gép nem hoz lázba. Ryzen unalmas és tele van limitekkel, nem mindegy milyen ram van. X99be meg lehet pakolni akár ddr3-at is ecc reget. Asztali lapok is unalmasak, amik jók azok durván túlárazottak. Tuning is érdekesebb x99-el. Az fps meg amíg játszató minden amivel játszok nem érdekel hogy most 100 vagy 130. És az sem hogy az életbe nem használok ki 24 magot . Így is azon goldolkozok hogy cserélek lapot kínaira ddr3-al (2669v3 tudja). Mert 8x16gb ddr3 olcsóbb mint 8x8gb ddr4.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz --HARDCORE-- #6366 üzenetére
ja, csak kozben kb mindig van egy budget is, amibol meg kell allnia az egesznek
azert kevesen engedhetik meg maguknak itthon, hogy 100-110k-s CPU-t hasznaljanak, mert altalaban akkor vmi erosen kompromisszumos lesz a gepben
nyilvan unlimited ammoval en is a R5-5600X-t vennem, de amikor 380k-d esetleg 400k-d van az egesz gepre monitorral egyutt -es sokaknak meg ennyi sincs....-, akkor abbol az R5-5600X-s tortenet az csak vmi hokibb dVGA-val egyutt all meg, csak azzal meg gamerkedni nem nagyon fog kelleni, es megis ott all benne egy halom penz
egy ilyen GTX1080TI-s "regebbi" meg koroket ver ra ugyanannyiert
abbol keretosszegbol kezdeskent levonod a monitort, aztan meg a haziko, RAM, SSD, HDD, PSU, bill-eger arait es hopp maradt 180-200k-d a CPU+anyulap+dVGA megoldasra
a R5-3600 a GTX1650 meg a leghokibb B550-s mATX cucc egyutt 192k, azaz csak ez elviszi a keret felet
5600X-l meg mar siman 200k felett is vagy
persze tok szep szamok jonnek majd a CB20-ban vele, csak pont senkit nem erdekel, amikor a BF5-ben meg 50fps-l keccsolsz a dVGA miatt (is), es minFPS meg bepottyan 35-re vagy ala is sok figuranal
sima web kozben meg egy 6-7gen i3 is elvan 10-12% CPUload-l 1-1.6GHz kozott egy zacsko szotyiert
pl egy i3-10100F + lap fele annyibol megall, mint egy 5600X-t maga kerul lap nelkul, es 4c8t technika meg ma is nagyon sok mindenre eleg
aztan korul lehet nezni a vilagban, nyugatabbra sem szokas a 200-300k-s 8c16t CPU-kkal jatszania a nagy tobbsegnek meg ma sem, pedig ok ott sokkal konnyebben megtehetnek, hogy megveszik
ezen a hoki X99-s Machinist V102-s lapon is van NVME meg a SATA M2 SSD-re is lehetoseg, azaz teljesen up-to-date lehet a rendszer a legkorszerubb hw-ket hasznalva
CPU-nak van 40db dedikalt PCIE 3.0-s csatornaja
pont tegnap masoltam egy 256GB-s SD kartyarol 400+ db kepet es videot a gepre, 85-90MB/sec-l vitte a sok apro file-t, kb annyit tud a kartya is max
PCIE 4.0-t meg qrva sokara fogjak tudni csak kihasznalni mivel, amire annak tenyleg lesz kezzelfoghato elonye, meg siman eltelik par ev
reg DDR5 lesz, tehat a mostani DDR4-s lapoknak amugy is sanyi, meg 3-4 generacioval ujabb videokartyak lesznektöbb drón kell ;P
-
törölt tag
te, te, te es te. mind bekaphatjatok
rendeltem egy hasznalt vega56 nanot ($200) a gepbe.
gaming@haswell for president -
MrSealRD
veterán
Kínai X99 lapok közül DDR4 és Xeon v4 vonalon melyik a az amelyik úgy minőségileg és felszereltségre is kifejezetten jónak számít? Már ha van ilyen.
4 csatornás memória kezelés az fontos lenne... más hirtelen nem jut eszembe.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz MrSealRD #6374 üzenetére
X99-TF a legjobb univerzális ddr3/4, illetve annak a tisztán ddr4 verziója az X99-F8
De v4 vonalat csak unlockedekkel ajánlom, locked xeonoknál v3 ami megéri mivel azt lehet all core turbóra kényszeríteni.
V4 lockedet csak akkor ajánlom ha már megvan vagy olcsón jutsz hozzá. Egyébként 2669v3, 2673v3 és 2678v3 a best buy 30eft körül.
Budget kategória x99z v102 a legjobb lap + 2620v3 (6c/12t 3.2ghz all core 6-7eftért)
4-nél kevesebb csatorna az a 20eft-os kategória.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz MasterDeeJay #6375 üzenetére
Köszi, megnézem ezt a lapot.
unlocked vonal mit jelent, milyen szintű a korlátozás? Korábban olvastam az all core turbóról itt. Bár nem elsődlegesen fontos, csak, hogy tudjam mibe megyek bele...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz MrSealRD #6376 üzenetére
Unlocked az aminek nincs szorzózára 1650,1660,1680 típusok, ezek ilyen 6-8 magos nagy órajelű és nagy tdp-s procik amik 4ghz főlé húzhatóak. Azokra inkább márkás lap való, ilyen tunigra nem igazán jók a kínai lapok.
Minden más xeon szorzózáras azaz csak turbo hackel húzható de ez csak a v3-asoknál kivitelezhető, ezért a v4 procik eleve lassabbak mivel ott nincs erre lehetőség. Valamiért a v4 ráadásul drágábbak is.
Alapból a v3 és v4 sokmagos verziói alacsony órajelűek néhány nagyobb példányt kivéve 3ghz alattiak minden magot terhelve. v3 nál ez brutál módon kijátszható. Pl nekem 2.3ghz-es 12 magos 2669v3-asom van ami hackel 3.1ghz-et is megy minden magot terhelve. (2678v3 12 maggal meg akár 3.3ghz-et is, 2643v3 3.7ghz-et 6 maggal, 2699v3 meg 3.6ghz-et 18 maggal de azt bonyolult megcsinálni)
Ez a platform gyári órajelen mára már nem számít erősnek, turbo hackel viszont versenyképes mai procikkal is.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz MasterDeeJay #6377 üzenetére
Ja, értem. Köszi. Homeserver lenne. Így a tuning rész annyira nem prio... A gyári turbó nekem bőven elég. 8-12 core között gondolkodom. Egy X5670 lenne cserélve.
Csak nehezen találok hagyományos márkákból X99-es lapot...ezért gondoltam felmérem mi a helyzet a kínai piacon.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hobizoli
nagyúr
válasz MasterDeeJay #6377 üzenetére
a v4-k mar 14nm-s CPU-k es huvosebben jarnak
tuning meg eleve a juzerek 1-2%-t erinti a normal desktop gepeknel is
korabban volt egy Z270-s lapom egy i3-7350K-s CPU-val, de az is default-n jart mindig
ahova keves a 4.2GHz, ott a 4.5GHz sem lesz a vilagmegvalto mar
ha keves vmi game-hez pl, akkor videozsugaval meg mindig egyszerubb okositani, es tobb a haszna is, mint a CPU-t tunnerolni es az extra hutesigennyel keccsolni
1650v4 3.6GHz alapbol, 3.8GHz allcore, es 4GHz 2core-n
a 22nm-s 1650v3 az 3.5GHz es 3.8GHz
ez az allcore hack ott tud jo lenni igazabol, ahol az alap orajel alacsony, es ahhoz kepest van 0.8-1GHz ugras a turbo orajelen
ahol ilyen frutti 3-400MHz van csak, az 5% tobblet kb
szerintem a perpill legjobb vetel a 1650v3, mert 6core-nal tobbet nem sok game hasznal jelenleg, de a relativ magas az orajele alapbol is... meg nem is draga, 25-30k-ert meg lehet venni
dolgozni nyilvan nem ez kell, de ketlem hogy nagyon menne itt a raytracing, meg a hasonloktöbb drón kell ;P
-
MrSealRD
veterán
#6379CME : Most néztem YT tesztet. [link] Pár dolog nem ment simán itt.
#6380helkis : Ha minden jól megy akkor 5 évig mindent is... Nekem ez ad most mindent. A router egy opnsense, rajta saját VPN szerverrel openvpn alapon. Ha elég gyors a proci akkor elég nagy sávszélű kapcsolatot tud adni. De ide betennék egy packet inspection funkciót ami szintén eszik rendesen... Ezen kívül fut még most egy Xpenology alapú DSM. Ezen fut Dockerben Unifi Controller, Serviio dlna, transmission, és fájlmegosztás. Meg egy pihole... És akkor erre szeretnék még ráaggatni más VM-eket, meg docker konténereket...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz MrSealRD #6383 üzenetére
Régi a videó, azóta ezerféle moddolt biost kiadtak hozzá. Gyárival nem szokás kínai lapot használni. Sajnos ezek ilyenek, gyári biosok gyakran szarok.
https://xeon-e5450.ru/socket-2011-3/huananzhi-gaming-x99-tf/[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz hobizoli #6386 üzenetére
elkezdtem nézni ezt a tesztet, jó sok melót beleölt a srác, az első tesztben RDR2-n szépen látszik, hogy a 1660s kevés ehhez, a 1080ti-nál az van, ami logikus (bár átlag fps-t mért a srác nem max-ot!) (itt az is látszik, hogy nem mindegy hogy 52-re esik csak le az fps, vagy 38/31-re, az már kemény szaggatásként látható szvsz), a 2080ti-nál pedig annál van több min fps amelyik több magos, azt nem értem, akkor a kisebb kártyáknál miért nem így van?
farcry szépen skálázódik, így kéne lennie máshol is szvsz és többségében így is van..
ami a meglátásom, ha olyan az engine, ahol jól párhuzamosíthatóak a feladatok, akkor a több mag előnyös tud lenni a kevesebb magosokhoz képest még ha azok magasabb órajelen is járnak, végülis ezt tolta az amd is sokáig és a végén bejött nekik..
az viszont tény, hogy annyival nem rosszabbak a xeonok, mint amennyivel olcsóbbak..#6383 sutszi - nálam OMV5 fut, dockerben, dlna, samba, transmission, plex, duckdns, ssh, teamviewer, 2db tv olvas róla egyszerre, egy x4 5150-es am1-es gépen valszeg a többi cuccod eszik sokat..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz hobizoli #6370 üzenetére
Volt nekem is X5675-ösöm 4,0-ra húzva. Mégis azt mondom, érzésre is gyorsabb egy I7-6700K még alapon is. Az lehet hogy 1-2 szintetikus tesztben szétverte ezt, de a fejlődést teljesen nem lehet csak húzással elérni.
Nem kell messze menni, haver 3600-asa vért izzad hogy alap 5600X-et elérje.
Sose lesz ugyanolyan.
Az meg hogy ár érték, nyilván egyértelmű, ha nincs akkor olcsóbb lesz.
Nem is vita indító akart lenni, de mégha most úgy is tűnikm hogy gyorsabbak, akkor is lassabbak a régebbi rendszerek. Én is azt hittem annó az X5460ról hogy nem kell I3-I5-I7.. dehogynem kell. Ha mást nem mikor elérhető árúvá válnak a ma még méregdrága gépek, akkor fog kiderülni sokaknak.
#6369 Na jó,de egy idő után az X99nek is vége. Más kategória valóban. De azért láttad te is a táblázatokat amiket linkeltél, szépen lassan átlépik az újabbak. Mostmég persze kis költséggel szinte a legjobb vételnek számítanak, ez nem kérdés. Csak egy idő után már kelleni fog a gyorsabb vas.Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
hobizoli
nagyúr
válasz --HARDCORE-- #6394 üzenetére
azert egy Hashwell vagy Broadwell generacios core i7 se nagyon lassabb egy 9-10gen-nel gyakorlati szempontbol
a szintetikus tesztekkel meg ki lehet torolni a popsit
az a vicc inkabb, hogy ezek a Xeon-k arban meg a korabeli desktop verzioknal is olcsobbak
egy alapbol 3.7GHz-s 4c8t E5-1630v3 10k-ba kerul, ami gyakorlatilag egy i7-nek felelt meg akkor
a desktop valtozata 2-2.5x-be kerul ma is
ez meg ma is sok mindenre eleg
renderre lehet nem az, de az meg annnyira egy retegigeny...
game kozben meg ugyis a dVGA limital leginkabb
1080p alatt meg mar egyre kevesebben jatszanak, hogy a CPU loero fajsulyosabb lehessen
web-nel meg tokmind1, hogy 12c24t R7-5900-d van vagy egy i3-10100, bolhafingnyi %-s kihasznaltsagon elpotyog vele mindketto
az X5675 ala nincs alapbol NVME M2 PCIEx4 SSD-re se lehetoseg, azert is latvanyosabb a diffi
arra PCIEx16-s kartyat meg nagyon kevesen tettek be ezekbe
eleve annyira oreg technika, hogy egy ilyen X79 vagy X99-s se dragabb mar semmivel nala
az X99 meg elegge up-to-date tud lenni alapbol, DDR4, PCIEx4 SSD, 4-6x USB3, 6x SATA3
ezek mind olyan dolgok, amik a leg-legujabb lapokon is ott vannak
X5675-l X58 chipset-l csak PCIE v2.0 volt meg USB2.0 meg a SATA2 es DDR3-1066 vagy 1333 a max amit kezel, meg a dVGA a X58-n keresztul beszelget a CPU-val
X79, X99-nel a CPU-nak mar van dedikalt 40db PCIe v3.0 csatija erre direktbentöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz Reggie0 #6399 üzenetére
ez tok jo, csak atlag juzer ilyet mikor is csinal....?
ne ezekkel az extremitasokkal peldazzatok mar, ami 100 juzerbol ha 1-t erint, konyorgom....
masik threadban vki azzal ervelt a full size ATX anyulap mellett par napja a microATX ellenben, hogy de abba be lehet rakni PCIEx16 slotba NVME PCIE M2 SSD-hez adapterkartyakat, neki is ezert jobb az, mert most vett 2TB M2 SSD-ket
na akkor kezdeskeppen nezd mar meg mennyi abbol az SSD-bol csak 1db
es abbol vett meg most meg harmat az alaplapon levo ketto melle
szerinted mennyi olyan emberke van, akinel 2TB-s PCIE M2-s SSD-k szerényen ötösével vannak hasznalva?
alsohangon is 600k az 5db
biztos vmi nagyon extrem savszelesseg-igenyes dolgokat muvelhet vele... aha, de
meg ez is mennyire mindennapi egy igeny vegulis
mikozben 1db olyan SSD aran veszel egy 12TB-s WD Red 3.5"-s HDD-t...több drón kell ;P
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5 Pro teszt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Opel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest