Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz subaruwrc #5501 üzenetére
Ebben egyetértünk.
Carlytoo:
Nekem az X99-cel több bajom volt, mint a mostani X299-cel. A VRM hűtésprobléma meg elég bullshit. Ha hülye a user és 0 légáramlás mellett agyonfeszeli, akkor lelke rajta. Nálam érdekes módon nincs gond ezzel, még akkor sem ha adok neki rendesen.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
F e Z o
veterán
Én teljesen elégedett vagyok a mostani konfiggal, pedig az alaplap nem is combos (X99 Extreme3), mégis repül szépen 4,5GHz-en 1,25V mellett az 5820k, vízzel hűtve. A vrm-ek felett közvetlen ott van 2db 120-as venti, a vrm bordát állja a kezem hosszabb játék alatt is, s ez csak erre van használva. 15k ráfordítással váltottam 4790k-ról és Asrock Z97 Extreme6-ról, annyit bőven megért a 2 mag, illetve quad channel.
H2O über alles!
-
ffodi
veterán
válasz F e Z o #5503 üzenetére
Nálam először is meghalt egy 5820k, egyik pillanatról a másikra, 24/7-ben ment 1,2V körül (4,6GHz-en)....aztán a 6800k enyhén szólva sem volt tuningos. A RAM tuning pedig az egész X99-es platformon egy katasztrófa volt. Megjelenéskor sokkal több gond volt az X99-es lapokkal, mint az X299-esekkel.
Amíg működött az 5820k-s rendszer, addig egyébként én is elégedett voltam vele.
-
subaruwrc
félisten
válasz ThreadReptil #5505 üzenetére
az járatja olyan órajelen amivel még belefér a 100 fokba
több potenciál van bennük így is mint x99-ben volt és a ram tuning is jobb.
-
Carlytoo
senior tag
válasz subaruwrc #5506 üzenetére
Meggyőztetek. Ha úgy akarja a Teremtő, akkor majd kinézek magamnak egy X299-es deszkát, meg egy 7800x-et.
Nézegettem ezt a "SiliconLottery" nevű oldalt. Így aztán lehet pénzt keresni. Letesztelsz egy chip-et és ha jó a tuningpotenciálja, akkor eladod a duplájáért.
[ Szerkesztve ]
"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst
-
őstag
Sziasztok!
Mivel az 5960X ES-em elveszett postázás közben, 4 hete nem jön meg, az Alzás barátaim (ezúton is kösz nekik) kisegítettek egy 5820k-val. Nem volt még a kezem alatt X99, amit tuningolni is lehet, nemtom mik az elvárható core értékek mondjuk 24/7-et nézve. J-batch a proci, de nagyon kései, J709A az fpo eleje.
4-4,5-4,7GHz IBT, mennyi az elvárható? 4GHz 1,2V-tal kezdtem, azon IBT stabil 30 percet. Rendes Haswell-ből kiindulva ez elég gyász MHz/volt.Köszi minden ötletet.
[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
F e Z o
veterán
válasz kicsipapucs #5508 üzenetére
Változó, nekem 4GHz-hez 1,10V, 4GHz-hez 1.25V kell.
H2O über alles!
-
Carlytoo
senior tag
válasz kicsipapucs #5508 üzenetére
Az enyém 1.32 Vcore mellett stabil 4.5-ön. Az egy szálas teljesítménye így már az abszolút elfogadható tartományban van.
-
őstag
-
ffodi
veterán
válasz kicsipapucs #5512 üzenetére
Igen, ez jónak ígérkezik. A nálam járt 5820k 1,23V-on 4,6GHz-et tudott a cache pedig 4,2Ghz-en járt 1,25V-tal.
-
Carlytoo
senior tag
válasz kicsipapucs #5512 üzenetére
4,2 Cache 1,27 V.
Ilyenkor tudom az embereket irigyelni. Az jó kis darab. Az enyém kevésbé.
Kicsit fosul scalel.
Szerintem van olyan, akinek fontos az egy szálas teljesítmény és fontos a multithreading is nyilván megfizethető áron.
[ Szerkesztve ]
-
Stanchore
senior tag
válasz Stanchore #5438 üzenetére
Ma írtak vissza a PCX-ből, hogy az alaplap is hibátlan: "Az ügyintézés eredménye: A termék hibáját szervizünk nem tapasztalta, így annak javítására vagy cseréjére sajnos nincsen lehetőségünk."
Na most ilyenkor mi van???
Másfél hónapja szívok, erre kiderül, hogy a lap is, proci is hibátlan. Kártyám, tápom biztos jó, mert egy másik gépben vannak most, egyedül a memória nem lett tesztelve más gépben, mert nincs ami DDR4-et fogadna.
Lehetséges, hogy ezeket a hibákat egy/több hibás memória produkálta?
Az a legfurább, hogy nem adott a gép semmilyen képet sem, ilyen hibajelenséget nehezen képzelek el egy hibás memóriától...
Origin / Steam: Stanchore
-
hash99
senior tag
válasz Stanchore #5515 üzenetére
Ez elég érdekes szerintem memóriával nem oo lenne a kód. Nálam ugyanezt csinálta igaz én végigpróbáltam a stickeket és úgy is próbáltam hogy kivettem mindet. A proci halt le nálam bár lehet a lap is mivel még nem kaptam vissza gariból 1 hónap alatt így nem tudtam kipróbálni... Majd az okosak megmondják de a memória hibára tudtommal más kódot kellene kiírnia.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
őstag
-
Stanchore
senior tag
válasz kicsipapucs #5519 üzenetére
Megpróbálom, bár 3 hónapos processzor, ránézésre is olyan, semmi koszolódás vagy ilyesmi nincs rajta. Ha ez sem segít, akkor nem tudom merre tovább...
-
Reggie0
félisten
válasz kicsipapucs #5519 üzenetére
Koromlakklemoso elegge felejtos. Izopropil alkohollal szokas mosni. De az osszeszerelt procinal nem szerencses ha bejutnak ezek a kupak ala, kikezdheti az amugyis szar pasztat(ha nem forrasztott).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Stanchore
senior tag
válasz Stanchore #5515 üzenetére
Megjött ma a lap, vissza sem tettem a házba, inkább asztalon teszteltem, de ugyanaz a hiba, mint előtte, ahogy bekapcsolom, 00 hibakód, CPU led világít, se kép, se semmi. Pedig először úgy próbáltam, hogy csak az alaplap + proci, minden nélkül, még a memóriát sem tettem bele, csak táp meg hűtő, de már akkor egyből ez. Memóriával is, videokártyával is, egyéb perifériákkal, ssd-vel szintén.
Létezhet, hogy alaplap is, proci is úgy jön vissza gariból, hogy teszt OK, de mégsem működik valamelyik? Minden ötletem elfogyott, teljes tanácstalanság...
Még ha nem ment volna előtte hibátlanul 2 hónapig, azt mondanám, valami kompatibilitási gond van a lap és a proci közt, de így...
Valakinek valami ötlet???
Jelenleg így néz ki, hátha ez segít, vagy csak én nézek be valamit:
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Stanchore #5524 üzenetére
Foglaltban minden láb jól áll? Illetve, ha elindítod a masinát úgy, hogy nincs a CPU-n hűtő, akkor a CPU melegszik? (tedd rá a kezed...) Másik táppal próbáltad?
Ami esetleg megérhet egy próbát:
- Kiszedsz és lehúzol mindent a lapból/ról kivéve a 24pines ATX-et és a 8pines EPS-t (igen a 4pin EPS-.t is) Táp lekapcsol
- Felrakod egy pendrive-ra a legfrissebb BIOS-t, majd átnevezed a fájlt R5E.cap névre (csináld úgy,ahogy a manual írja az USB flashback résznél)
- Bedugod a sticket a megfelelő helyre, benyomod a tápot (lapot nem!), majd rányomsz a flashback gombra az I/O panelen.
- Vársz míg kész az update (LED villogni fog egy ideig)
- Ha kész táp ki proci vissza (de semmi más) majd próba[ Szerkesztve ]
-
Stanchore
senior tag
A táp vadi új, most bontottam ki és ugyanez volt a korábbi tápommal is, szóval ez nagyjából kizárható.
Memória nélkül is már így indul 00-val, de azzal is, bármit csinálok, ez van, szinte biztos, hogy lap-proci közül valamelyik, de akkor hogy lehet, hogy teszt OK-val jött vissza mindkettő gariból?
Ffodi: igen, épp most néztem meg, kicsit melegszik a proci.
Mindjárt kipróbálom a BIOS flasbacket.OC panel sincs rajta, totál le van csupaszítva a gép, csak lap + proci, semmi köcölék
[ Szerkesztve ]
-
woros
őstag
válasz Stanchore #5538 üzenetére
Pedig lehet megérné, én biztos bepakolnám a gépet és irány BP. délelőtt kiderül a baj és még aznap lehet vinni a hibás alkatrészt ahol vetted és verni az asztalt. Persze 2-2 óra út és költség, de így csomó időt megspórolhatsz szerintem. Bár 1,5 hónap az azért már így sem semmi.
-
Stanchore
senior tag
Az a baj, hogy kereskedelemben dolgozom és karácsonyi időszak van, esélytelen hétköznap elszakadni melóból :S
subaruwrc: írtam PCX-nek, hogy pontosan milyen teszten lett teszt OK, milyen procival tesztelték, stb..
Amúgy tudja valaki, ezek a szerviz tesztek hogy működnek? Ténylegesen összeraknak egy konfigot, vagy csak a lapra kötnek rá egy diagnosztikai gépet?
-
Reggie0
félisten
válasz kicsipapucs #5523 üzenetére
Aceton nagyon sok polimert megtamad, elektronikaban nem is hasznaljak lemosonak tisztan. Elofordul 2-propanollal keverve, de az alkalmazasi ideje igy is limitalt.
-
Redbull941
tag
Helló. Valakinek van ötlete hogy lehetne ezt helyre rázni, vagy hogy mi lehet a gond itt?
Múlt vasárnap haza értem be akartam kapcsolni a gépet, de nem indult csak így mint most is a Video-n is látszik amit csinál fogadott... Szóval elkezdtem másik gépben betettem az ssd-t majd a másik gépben elindult a rendszer. Vissza tettem az enyémbe ugyan ezt csinálta. Vissza tettem a másik gépbe leformatáltam az ssdt, majd az én gépemben próbáltam újra telepíteni a windows10et de nem hozza be a telepítő képernyőt sem, csak ezt a töltést és kifagy... aztán 5perc és újra indul és kezdi előről. Nem tudom mi okozza, látott már valaki ilyent? Vagy mire lehet tippelni mi ment tönkre? Köszönöm a válaszokat. Üdv. -
woros
őstag
válasz Redbull941 #5544 üzenetére
Sata kabel/port jo? Ha igen akkor memoriakat egyesevel az osszes slotban. Ha igy is csinalja akkor a cpu-t masik lapban meg kene nezni vagy a te lapodban egy masik cpu-t.
-
Reggie0
félisten
válasz Redbull941 #5544 üzenetére
Live debian letolt es memteszt. Ha atmegy SSD teszt.
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Lapozgattam a topikot, és mivel nem nagyon találtam választ, ezért megkérdem.
Van itt valaki, aki 4.0 Ghz-re állította a 6800K-t? Értem ezalatt azt, hogy a szorzót feltolta 40-re. Nekem a ROG Strix ehhez Auto módban 1,293V-ot ad, amihez loadban jön egy 60-65 °C-os hőmérséklet. Tudom, hogy ez nem olyan vészes, de ahogy néztem a videókat ezzel kapcsolatban, mehetne a feszültség lejjebb is, és ezáltal pár fokot nyernék is...
Az UEFI-ben csak a szorzót emeltem, minden alapon van, ja és a RAM-nak van még egy 1,2V-os 2800 Mhz-es XMP állítva.
Teljesen láma vagyok a témában, nem nagyon tudom, hogy mihez nyúljak.
Köszi, ha valaki megtisztel
I am iRacer
-
Redbull941
tag
Ma szetszedtem darabokra majd kicsereltem a sata kabelt ujra de akkor seem akart elindulni. Aztan ki irt valami errort es arra a hibara ra kerestem a shift+f10el elojott a pranacssor es ott a regeditben kellet atallitani valami setup.exeben az 1es erteker 3asra es ugy eltudott indulni a windows. Ugy hogy most mar mukodik, de mire rajottem mar mehetek is ujra utra
-
woros
őstag
válasz Redbull941 #5549 üzenetére
Na örülök, hogy ennyivel megúsztad. Maradt AHCI módba? Nehogy IDE üzemben menjen.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Star Citizen
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPad topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest