Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz daveoff #26950 üzenetére
Szia, nyugodtan próbálkozz az alulfeszeléssel , auto feszel az enyém is sokat kap alapon, a 4.8 auto- val 1.3v fölött állította be a lap, most 4.8Ghz megy 1.249v al , igaz nem linxelgetek meg ilyenek, Gta v stabil , project cars stabil , meg a többi game is , cinebench r15 szoktam néha tesztelni, aida 64 stresstest, ha megtartod érdemes delidelni, sokat nyersz szerintem, én a feszt is lejebb tudtam vinni mint delid előtt ami volt.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Trailblazer
veterán
válasz #Morcosmedve #26948 üzenetére
A többségnek viszont nem ment, és a hivatalos fórumban is panaszkodtak.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
laychi
veterán
-
Grózi
veterán
válasz daveoff #26941 üzenetére
Ne aggódj,látom a turbo nincs kilőve-tehát az 1,26 nem a Vid.Kapcsold ki a turbot és nézd meg úgy mennyit ad neki auto-n,na az lesz a Vid.
Az enyém is így kezdte és abból lett az ami.Kezdésnek fix 44-s szorzóval megpróbálnám 1,15-1,18 V körül.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
daveoff
veterán
Rendben, megpróbálom, köszönöm a segítséget mindenkinek. Tegnap este még gyorsan felfrissítettem a biost az alaplapon, és utána 10°C-al hűvösebb lett a proci linx alatt! Ezeket a feszeket még nem vágom, van valakinek hasonló lapja, a maximusnál melyik feszeket kell állítani?
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
blu79
addikt
válasz daveoff #26955 üzenetére
Szia, valahogy így próbáld meg, feszt 4.6Ghz hez mondjuk legyen 1.200v ha nem stabil apránként mèg adhatsz hozzá, ha stabil akkor mehetsz lejebb a feszel
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
-
-
daveoff
veterán
Most utazok el itthonról, egész hétvégére, úgyhogy ennyi volt a tuning.....
Azért köszi mindenkinek a segítséget, vasárnap folyt köv....
-
Attix82
addikt
Az normális, hogy egy i3-4170 gyári CPUval, terhelés nélkül 40-45 fok, de ha 100% terhelést adok rögtön 90-95 fok.
Biosba 59 fokos.
-
MK VII
veterán
válasz Attix82 #26969 üzenetére
Ilyen melegben simán lehet, ha a gyári cooler van rajta.
100% terhelés alatt mit értesz? IBT? Linx? Vagy valami más tesztprogram? Mert ezek forralják a procit rendesen.BIOS-ban mindig melegebb a proci mint idle-ben!
Azért én átnézném a hűtés rögzítését.. Hátha nem tökéletes..
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Nekem teljesen új terep a Haswell, úgyhogy tegnap kicsit bepánikoltam emiatt a VID-es dolog miatt, de aztán rájöttem, hogy ez a VID dolog a 3770K-nál sem így működött. Eleve a bios frissítés után már jobb lett a helyzet, úgyhogy biztos csak a ROG lap feszeli agyon. Nem lesz rossz ez, már megnyugodtam....
-
laychi
veterán
12 óra után egy kis maszek,igaz off,mert 3770T,tulaj kérte,hiába is ellenkeztem
Kíváncsi vagyok egy ilyen procinál mennyit hoz a CLU
(egy két képen látszik egy kis szutyi a jobb felső sarokban,nézzétek el nekem,eltüntettem utólag )
Áhhh....még mindig ott egy kis szutyi,na majd ha megszáradt
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz ittakary #26978 üzenetére
Köszi!
(#26980) Grózi:
Csak már leírom akkor,amit az előbb nem.
Amellett,hogy mindenki azt írta,antituningos a proci,az is le lett írva,hogy ki kell tesztelni.
Nyilvánvaló,hogy a lap túlfeszeli a procit.
Miért is kell kikapcsolt turboval nézni a VID-et?
Én úgy tudom,hogy ,hogy a VID az adott órajelhez a lap által ajánlott,belőtt feszültségérték.
Ilyenkor tök mindegy,hogy turbo,vagy sem.
Aztán lehet,hogy rosszul tudom,ezesetben bocsánatért esedezem![ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz daveoff #26974 üzenetére
Ugyanígy voltam anno én is.Nekem is páran mindjárt mondták,hogy húúúú ilyen rossz-olyan rossz...
Persze azt se tudták,hogy a Vid-t kikapcsolt turbonál a bios ban kell nézni...
Aztán Ákoska07 és Laychi segített.Onnan indultunk,hogy a lap 1,280-t adott neki és nem ment 4,2 fölé alapon+ 90 fok felett voltak a magok.A végén 1,17-n ment 4,4-t(max.mag hőfok 72) és 1,225-n 4,6-t(max. mag hőfok 83).
Ezért írtam azt amit.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
daveoff
veterán
válasz bombibmw #26979 üzenetére
Igen, ez az, hogy a lap által ajánlott fesz. a VID, és ez laponként nem kicsit változhat. Nem tudom mi alapján határozza meg a lap, de nekem az előző procimnál is sokkal többet írt. Eleve ezeknél a prociknál már nincs is alapfesz, nem?
-
laychi
veterán
válasz ittakary #26978 üzenetére
de ez nem is haswel.
A tulaj tudta miről van szó,tudta,hogy nem várhat nagy hőmérséklet nyereséget,mégis vezérelte a kíváncsiság,itx pc-be szánja passzív hűtéssel.
Mondta,hogy legvégső esetben megy rá majd egy 120-as kompakt víz.
Egyébként elmondása szerint alapjáraton 50 fokos a proci. igaz gyári hűtővel(azt nem tudom,hogy per pill ventivel használta e,vagy venti nélkül gyári "blokk"-ot) -
bombibmw
veterán
válasz daveoff #26981 üzenetére
Ilyen értelemben nincs,vagy lapja válogatja.
Nálam mondjuk az Asus-AR,Hero és a Sabertooth is 1,158V-ot adott 4,4GHz-re.
Alapfeszhez képest állítasz be mindent,viszont azt csak a lapod beállításaihoz mérten tudod megtenni.
Igazán kimérni csak multiméterrel lehetne a feszültségeket,de azt is csak ott,ahol van erre megfelelő mérési pont.
A szoftveres mérés nem mérés,szokták mondani.
Ezért is kell kitesztelni a procikat,mert nem minden az,aminek látszik.(#26982) laychi:
Szerintem az enyémre gondolt.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #26968 üzenetére
Köszi, le is töltöttem telefonra, ez alapján könnyebb lesz a biosban matatni....
Ez az adaptive core voltage, vagy mi a frász, nekem nincs is. Meg offsetelni se tudok, csak auto, vagy manual van....
-
-
nagyúr
-
daveoff
veterán
-
blu79
addikt
sziasztok, ma megjött A Triton és Clu-t raktam a kupak alá, majd jött a szerelés , a Triton nagyon tetszik
- májusban : szobahő 23-24 fok : no delid : corsair h80i :
- mai nap: szobahő 30 fok : delid + clu + Triton :
- mi lesz ha jün a tél? lefagy a cpu
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz laychi #26992 üzenetére
tudjátok hogy én nem linxelgetek , de játékok alatt leszek majd kíváncsi, hogyan alakulnak a hőfokok, ha kicsit visszahűl az idő, felmegyek 5Ghz-re , grat a mai skalpolásodhoz
-
blu79
addikt
válasz daveoff #26989 üzenetére
- szia a nagy átlag szerintem 4.6-4.7Ghz-t tud. a fesznél ott nagy a szórás, szerintem a te procid nem olyan rossz mint ahogy elsőre látszott
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
-
Blue Thunder
senior tag
válasz daveoff #26950 üzenetére
Az tuti! 3770k volt nekem is, de ott nem kellett ennyit tökölni a tuningal...az biztos hogy itt sokkal több a beállítás tuning terén. Nekem a 4,4ghz 1,152-vel értem el alulfeszelve CM V8 hűtővel 79-81 fok. Hűtő alatt mx4-et használva.
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz daveoff #26984 üzenetére
Nm!
Biztos hogy van olyan fesz lehetőség, de én még úgy nem tudtam stabilra tuningolni (legalább is nagyobb tuningnál=1,25v, 1,2 nél lehet próbálkozni), mert ott nincs fixen semmi és az az átka...fully manual, illetve nekem van az OC Panel, aztán az meg nem is megy csak,h y így van a fesz "sor".
Egyébként Bios-ban, a C-state, ebben a shotban, még auto, de tedd disabled-re, úgy is EIST off...jobb is így.(#26996) Blue Thunder: én nem tököltem sokat, lehet ezt érezni, meg aztán miket lehet ugye állítani a lapon... De elhiszem, hogy valaki nagyon megküzd.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #26997 üzenetére
Ok, igazából mindegy is, mert mindig fix fesz.-el tuningolok, nem szoktam offsetelni.
OC-panelt mire használod? Most van egy aprón 10k-ért, megvenném, ha érdemes.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz #Morcosmedve #26997 üzenetére
Igen mert ez is lap meg proci függő ugyebár nem mindenkinek sikerül elsőre...igazából maga a beállítás már stabil proci terén most inkább egy ideje a memókkal küzködök mert van amikor kidob egymás után a rendszer memory.dmp hibával de van hogy egész nap elmegy egy ujraindulás nélkül
Meg persze idő kérdése is ami mostanság nem nagyon van mert sokat melózom így kevés idő jut a gépre[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
blu79
addikt
válasz laychi #26995 üzenetére
- nahát el vagyok ájulva , 4.8Ghz gta v alatt pár óra game után 48-54C közt ugrált a cpu és úgy hogy sajnos a lakásban most 31C van, a gép halk üzemmódban van, nagyon halk , most mondhatom, meg vagyok elégedve a géppel és a 4790K val , na és az új hűtő is teszi a dolgát rendesen
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest