Új hozzászólás Aktív témák

  • Landon

    őstag

    Sziasztok!

    Régen nem nyúztam már szegény 4770K-m, de most BIOS frissítés után gondoltam kicsit megint megpróbálom helyre pofozni nem sok sikerrel eddig... Szerencsétlen nem egy tuning darab.

    MPower MAX-ban van egy 4770K, Silver Arrow SB-Extreme (P&P) hűtővel.

    Beállítások:

    4.3GHz @ 1.176v (BIOS szerint, CPUZ/HWMonitor szerint ez felugrik 1.184v-ra is.
    Ring Frequency: 3.9GHz @ 1.056v (ring voltage)
    RAM: 1600MHz 9 9 9 27 1T @ 1.504v (1.64v-on kéne mennie papírforma szerint de ebből azelőtt nem volt nyűgje)

    Ennyi van belőe BIOS-ban.

    A problémám: LinX alatt (legújabb, 11.2.0 linpack-el) szinte azonnal az első kör után vagy BSoD vagy error. De LinX egy eléggé kényes állat... van egyáltalán bárki akinek az lefut 20 kört hiba/BSoD nélkül?! Vagy nálam van a gond?

    AIDA64 Stress CPU/FPU/Cache/Memory egyszerre bepipálva és 128GB-s memória modult használva elfut vígan és nem is fűti annyira be a CPU-t. Órákig nem hagytam mert feleslegesnek éreztem de látszólag AIDA64 alatt nincs nyűgje a tuningal a CPU-nak.

    Játékok alatt semmi gond nincs. Legalább is eddig még az AVX-es Grid2 alatt vagy Crysis3/BF4 alatt sem dobta el magát.

    Érdemes tesztelnem még valamivel, illetve szerintetek érdemes lenne e még valamin állítani vagy hagyjam így ahogy van és játszak rajta? Engem kissé idegesít, hogy LinX alatt eldobja magát a rendszer de nem vagyok benne 100% biztos, hogy nem magával a LinX-el van a gond. Viszont nem szeretném, hogy ha a hibakorrigálás/trehény OC miatt lenne rosszabb a teljesítmény.

    Legújabb Cinebench-ben 873 pontot kapok.

    Más: Silver Arrow SB-Extreme alatt szerintetek mennyinek kéne lennie a hőmérsékletnek ami normálisnak tekinthető? LinX alatt azonnal elérte a legforróbb mag a 82C-t, AIDA64 alatt a fenti beállítások mellett szintén a legforróbb mag 70C. Tudtommal a piacon lévő léghűtők között a SilverArrow SB-E-nél nem igen lehet jobbat szerezni persze lehet, hogy régen jártam utána már a dolognak. :)

    Minden észrevételt, javaslatot nagyon szívesen fogadok, köszönöm! :R

    There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

Új hozzászólás Aktív témák