Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz Gyomman #38012 üzenetére

    450 G1 - i5 4200M-el, igen folyamatosan megy. DE! Notebook fan controllal be lehet állítani hogy 0%-ra vigye... és ha beállítom 50 fokra, akkor addig úgy is marad.
    Ehhez a BIOS-ban is be kell állítani hogy AC Always FAN ON ne legyen bepipálva, és akkor néha ha lehűl akkor kikapcsolja teljesen a ventit (nem is forog).
    Megjegyzem ezt eléggé random teszi, tehát ezt az alaplap szabályozza, Notebook Fan Controllal hiába rakod le 0%-ra akkor is pörögni fog és -17%-os jelez :D, de ha úgy látja, hogy lehűlt akkor kilövi. (Simán lehet úgy szabályozni, hogy még 70-80 foknál se kapcsoljon be a venti, tehát óvatosan! Szerintem throttlingolna csak, de a fene tudja :) én nem kockáztattam)

    Nincs jelentősége amúgy, szerintem zavaróbb, ha ki-be kapcsolgatja, mintha folyamatosan alapon járna. Bár lehet egy kisebb i3-nál elmenne passzívban...

    ez a 37 Watt TDP-s i5 volt hogy passzívban ment sokáig mikor csak pdf volt megnyitva, néha rákapcsolt 50 fok felett, visszahúzta 36 fokra... de ez csak Power Saverben működik, Balancedben használat közben pillanatok alatt eléri a megadott hőfokot, és akkor már tekeri is alapon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák