Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz SzaboZE #28700 üzenetére
Ha átlagos felhasználás alatt a f@szbukot és a netezést érted, akkor igaz; más esetekben, mint például egy 10 GB-os partició másolása 3 perc, vagy 30 perc, az már szerintem nem mindegy.
Főleg, hogy az idézett ssd értékei még egy hdd-től is gyengék lennének.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
sagit
veterán
válasz premete #28699 üzenetére
Jogos, 8440p-re gondoltam. Sry.
A zif ssd-t meg túl tárgyaltuk. Sokkal jobb mint a gyári 4200 rpm-es szutyok vonyó. Gyorsabb zif ssdt meg cask aránytalanul drágán találtam. Na meg az udma5 egyébként is limitálná 100 mb/s nél.
Ha sata 2/3 lenne a gépben és 2,5”os meghajtóval lehetet volna bővíteni persze nem ezt az ssdt választottam volna.
Egyébként barátnőnek facebookra,photocase-re, tanulásra teljesen rendben van. Nincs hangja stb...[ Módosította: philoxenia ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
válasz kenand #28703 üzenetére
Szia
Lehet a win8 chipset drivere volt akkor a botrányos, de szűz win7-tel is lassabb volt. Miután végigcsináltam amiket leírtam akkor jött össze ez az eredmény.
Egyébként neked nincs meg 2510p-hez ez a fájl? : 2510P-dsdt-quiet-fan-V4.rar
Netről levették mindenhonnan, pontosabban privátra rakták az összes 2510p/2530p stb anyagot amihez NBR-ről köze van nando4-nek. Bannolták onnan és úgy döntött hogy innentől csak pénzért segít.Itt a sztorija: [link]
Írtam neki mailt hogy küldje már el ezt a fájlt, válaszolt is de azt mondta hogy nem segít ingyen tovább. 20$-t kellene "adományozni" és akkor az összes fájljához hozzáférhetek 2510/2530-nél is.
Az F10-es moddolt bios szerencsére megvolt. Ha érdekel valakit felraktam ide.[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Többieknek:
Ez volna a gyári vinyó "sebessége"
-
rizso
addikt
Sziasztok!
A 2530p-ben egy Intel 5100 wifi kártya van, ami támogatja a My Wifi technológiát. Korábban gond nélkül ment is, de most valamiért nem akar összejönni. Ha sikerül is telepíteni a programot, akkor azt írja, hogy nincs a gépemben támogatott kártya.
Mi a véleményetek? Esetleg kell hozzá még valami segédprogram? Volt egy rendszer újratelepítés, lehet akkor kihagytam valamit...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
deathtania
senior tag
azon gondolkoztam, hogy az optika helyére pakolt caddyben vajon a hdd sebessége mennyire csökkenne, ha átpakolnám a hőtermelés miatt. egyelőre nincs még pénzem egy ssd-re, viszont ha ölbe veszem a gépet, akkor pont a tapipad alatt lévő hdd melegíti... khm... azt a szervemet, ami pont ott van, és hosszú távon elég kellemetlen érzést nyújt (bár télen hasznos lehet...). bebootolna onnan a rendszer? esetleg lassabb lenne a hdd?
-
rizso
addikt
válasz premete #28707 üzenetére
Felraktam kipróbálás céljából korábban, de nem ment (és most sem), illetve mikor régebben működött, akkor nem telepítettem a dashboardot, és tök jól ment.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
somasz
addikt
Mit jelent az, ha a garancia non-transferable? (szószerinti jelentésével tisztában vagyok)
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
őstag
Szerinted ha
USB 3.0-ás külső rack házat veszek a HDD-nek amit a laptopból kiveszek majd adatmentésre, akkor azzal gyorsabban tudok másolni mint a 2.0-ával?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
kenand
veterán
Nekem is kínai SSD van a 2510p-ben, sokkal jobb, mint a PATA ZIF 1.8" HDD.
Gyorsan bootol, a feleségem általában netezik, szöveget szerkeszt, imádja.
Előtte soha sem volt gépe (itthon van vagy 5, de azokat soha sem használta) ezt minden nap használja.
PATA ZIF csati úgy 100megánál biztosan limitál. nem érdemes sokkal többet költeni egy picivel gyorsabbra.
hardveraprón valaki árul most egy gyorsabb 120-ast majd 40 000-ért az új még drágább...Akkor jobban jársz egy 2530p-vel abba olcsóbb a uSATA SSD. (nekem is van eladó 128-as SSD 21000 ért )
SSD árkülönbségből kijön a két noti árkülönbsége..sajnos a quiet fan fájl nincs meg...
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Már szereztem egy Intelt, nagy fájloknál lassabban ír, de 4k értéke jobb, de inkább azért cseréltem le, mert az Intel nagyobb és a fém tokja miatt könnyebben rögzíthető 2530p-ben.
Tok nélküliek Lenovoba és Dell E4200-ba jók igazán (de amikor megvettem a korábbit nem voltam ezzel tisztában) -
kenand
veterán
Szöveges eredmény van elmentve:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 234.756 MB/s
Sequential Write : 106.280 MB/s
Random Read 512KB : 169.824 MB/s
Random Write 512KB : 104.805 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 14.969 MB/s [ 3654.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 36.512 MB/s [ 8914.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 185.966 MB/s [ 45401.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 95.373 MB/s [ 23284.5 IOPS] -
papa019
senior tag
Sziasztok!
A Probookomhoz csatlakoztatott billentyűzet és egér nem működik bekapcsolás után, így többek között csak laptop bill.-ről tudok belépni a BIOS-ba, illetve a Boot menübe, de a legrosszabb, hogy most csináltam Dual-Boot rendszert és a Boot képernyőn nem tudok oprendszert váltani, mert a bill. és az egér csak az oprendszerek indulása után kezd el működni (a log-in képernyőn már jó).
Anno az egyik BIOS frissítésnél írták, mint javítást, hogy ezt kiküszöbölték, de azóta sem változott semmi.Valakinek van valami ötlete, hogy mivel tudnám életre bírni az eszközöket?
-
B-L-A-C-K
titán
55. nap, és az Elitebookom még most sincs nálam... Semmit se tudok csinálni, csak kacagni rajta...
-
zsolthee
senior tag
válasz deathtania #28708 üzenetére
Ha SSD-t teszel a HDD helyére akkor az már nem fog annyira melegíteni.
Szerintem caddy-be nem érdemes tenni a rendszer lemezt mert lassabb lesz.(#28730) B-L-A-C-K
Ha lesz onnan is híred megosztod velünk? Engem legalább is érdekel, hogy mit tehet ilyenkor a vásárló...[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz zsolthee #28731 üzenetére
Nem feltétlenül lesz lassab a Cddybe helyezett SSD/HDD csak akkor ha pl. a a gép SATA 3-as, de a CAddy felület csak SATA 2-es.
Ha SATA 2-es a gép nem lesz lassabb semmivel szerintem
HP 2530p pl 2 kiszerelésben kapható gyárilag
1. 1.8 " HDD/ssd + DVD writer
vagy2. 2.5" HDD-vel, mely gyári caddyben kerül a DVD író helyére
Ha bármi limitáció lenne, nem árulnák a 2. kiépítésben.
[ Szerkesztve ]
-
papa019
senior tag
-
deathtania
senior tag
válasz kenand #28733 üzenetére
elvileg ahol gyárilag van a hdd az talán támogat sata3at, de a hdd csak sata2es, az optika pedig sata2es csatin volt. a caddy nem tudom, hogy melyiket támogatja, remélem a 2-t mindenképp. szerintem ma délután kipróbálom, és tolok egy sebesség tesztet, hogy mennyiben változott, hogy átraktam máshova.
-
zsolthee
senior tag
válasz kenand #28733 üzenetére
Meg kellene nézni egy ilyen tesztet, hogy caddy-ben ill. a gyári HDD helyén mekkora a mért sebesség.
Valaki biztos mérte már mert eléggé népszerű téma ez a fajta bővítés itt ebben a topicban.
Te is csak azt írtad, hogy "szerintem".
Azért mert 2530-nál a DVD helyére teszik a vinyót még nem jelent semmit. Ha nem is számottevően, de lehet eltérés..
De hát kinek mi a parktikus. Ha mégis vissza kell tenni a drive-ot, akkor nem kell annyit csavarozgatni.papa019
Nincs jobb ötletem hirtelen...
Ezekre a perifériákra vonatkozó beállítás meg szerintem nincs is több a BIOS-ban.
8530p-ben nézegettem, de semmi. -
papa019
senior tag
válasz kenand #28735 üzenetére
Hardverekben ilyen szempontból nem vagyok otthon, de nem lehet az USB vezérlőn (gondolom a Chipsetben van) fw-t frissíteni?
Vagy nincs valami ilyen megoldás?Tudom, hogy az USB3 kicsit más világ, de az is gyengélkedett, mikor megvettem a gépet és segített rajta egy fw frisítés.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
Udv,
van egy probook 5330m laposom 4 gb rammal. ezt szeretnem boviteni. a noti adatlapjan max 8gb szerepel amit tamogat. aida64-ben a chipsetnel 16 gb van irva. Most melyik a valos ertek? Tudja kezelni ez a noti a 12 vagy 16 gb ramot?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
zsolthee
senior tag
válasz negyedes #28739 üzenetére
Én a gyári leírást szoktam mérvadónak tekinteni:
jelen esetben 8GB. Újabb BIOS nem támogatja véletlenül a 16GB-ot? Nem frissítetted valamikor?[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz papa019 #28738 üzenetére
Sajnos nincs FW frissítés az USB-hez,
Esetleg legutolsó BIOS frissítés, vagy ha más is jár így akkor utána kell olvasni melyik BIOS a legjobb.Elviekben ki tudnám próbálni 2530p-ben a dolgot (van gyári Caddym, nem is utángyártott) de most nincs kedvem szerelgetni.
Általában a SATA 2-es Notikban a HDD vezérlő és a Caddy is ugyan arra a SATA vezérlőre van kötve, nem lesz sebesség különbség.
Itt elég nagy irodalma van a 530p buherálásának, végig lehet böngészni:[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Pl 2530p estében a gyári 1.8" HDD-nél egy 2.5" HDD vagy SSD mérföldekkel jobb, a legolcsóbb megoldás, ha valaki le tud mondani a belső DVD-ről.
-
zsolthee
senior tag
válasz B-L-A-C-K #28741 üzenetére
Ez még a jobbik verzió. Megveszed 40 ropiért a 16GB-ot és csak pislogsz mert a gép nem indul...
Akkor az mondjuk szívás.
Azért kérdeztem, hogy volt-e már BIOS frissítés. Lehet, hogy akkor még régi FW volt a gépeken vagy ilyesmi.
(a manual-t nem nagyon szokták frissíteni). Szérián belül előfordulhat alaplapbeli különbség is.
Amire nem elég a 8GB oda már szerver kell.[ Szerkesztve ]
-
-
zsolthee
senior tag
válasz negyedes #28747 üzenetére
Nálam most megy egy AD console, egy RDP kapcsolat, Chrome és IE több füllel megnyitva, Outlook, Excel, cmd és egy WSUS console. A vírusvédelem SEP, ami nem túl erőforrás barát. Így van még 1204MB szabad fizikai memóriám a 4-ből. Cached: 1046MB
Ha megéri, bővítsd 16-ra. -
Penész Gomba
tag
Valaki használta már a AMD OverDrive-ot Probook 4535s-en ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Garanciális Lenovo ThinkPad P1 Gen 3, Intel Core i7 10th gen, Nvidia Quadro T1000, 32 GB RAM, 512 GB
- P51 eladó, 16 GB RAM, i7 CPU, 256 GB NVMe SSD + HDD adapterrel, dokkoló + 2 töltő!! Alkuképes!
- Spire Juno notebook hűtő SP317AP
- Dell Latitude 3190 2-in-1
- GTX-VGA-s Lenovo Laptop izom i7 proci/ SSD/ Szép állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest