Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
apuc
őstag
válasz laci010777 #14100 üzenetére
Én szeretem ha garis a gépem- megtehetem, miért ne cseréljem?
Azért kíváncsi lennék hogy bír ki a tiéd 10 évet- de ha ötöt is kibír hiba nélkül kezet csókolok szívesen..
Nem kell lekváros bukta egy sem ahhoz hogy gusztustalan legyen a DV5 lakkja, de nem ám..perszeh ha külső egér+bill.-vel nyomod, akkor OK ha tiszta -
mrbego
aktív tag
Már megint kezdődik a bandaháború ...
Üdv, P
-
laci010777
csendes tag
külső egeret használok leginkább, de ha lemerül az elem benne, akkor rövid ideig touchpad, ill a bill.-nél is a laptop sajátját...
Nem tudom, én kihajtom, és a lakkozott rész pont a kijelző hátoldalán van - ergo háttal nekem.... - hogy tudod így "lehányni"....???
Elég sok embernek kibírnak a műszaki dolgok több évet is... - nálunk a mikrónk kb. már 10 éves, a porszívó 10, a biciklim kb. 10.. stb...- talán az a titka, hogy "rendeltésszerűen" használjuk... pl. nem szedjük szét, nem kenjük oda a falhoz, néha letörölgetjük/porszívozzuk/olajozzuk..., de ez "egyénfüggő---
UI: de sztm zárjuk is a témát azzal: bárki, bármiben - akár ua. a terméktípusban is kifoghat jó/rossz mintadarabot is..., ill. az emberek nem egyformán hasznáklják, és nem egy cél szerint sem a tárgyaikat - ergo, lehet, hogy ua. a tárgy az egyik ember számára tökéletes, ill. sokáig működik, - a másiknak sz*r, és pikk-pakk tönkremegy....
[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
válasz laci010777 #14103 üzenetére
Mi a gép üzemi hőmérséklete átlagosan?
Az enyém szinte soha nem ment 60 fok alá- a mostani egyszerű lenovók pedíg soha nem mennek 50 fölé..EZ az ami fontos lehet az élettartama szempontjából, nem a lakk és a lehányt hátlap.Na persze a DV7 sokkal jobb mint a DV5- ezért ne hasonlítsuk őket egymáshoz.
Nekem speciel a Vista nagyon nem jött be, örülök az új notikon a Win7-nek- ja és nekem csak a legális játszik.
[ Szerkesztve ]
-
laci010777
csendes tag
-
Misi1979
őstag
Üdv, az normális, hogy Hard Disk Sentinel az Elitebookom vinyójára 100/89-at ír, 30 nap nettó működési idővel?
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
spyduck
nagyúr
válasz TaliGa #14094 üzenetére
Hidd el, h az a béna AMD proci tökéletesen kihajtja ezt a VGA-t! Nézd csak meg a G62-nél: [link]
A core i procik játékra egyenlőre sztem fölöslegesek ezekhez a VGA-khoz.
Elsőre nem tetszett a design. Most, h így több időt töltöttem vele megtetszett. Nagy előny, h a karcok és ujjlenyomatok nem látszódnak. A tapipad meg nem az én stílusom, h egyben van az egész és baromi nagy. Még a gombokon is van érzékelő aminek nem tudom mi értelme van.... Az viszont biztos, h a répgi pavilionokban lévű tükör touchpadnál bármi jobb.
A billentyűzet nekem csalódás! A régi sokkal jobb. Viszont a Pavilion DM3-nak nagyon jó és atom stabil bill-je van.Ha a 40xx széria nálad pl egy elitebook 8440p-t jelent akkor ha régen nem tetszett, a mostani véleményem már az, h nincs nála jobb
Igen a DIRT 2-re gondoltam én is.
-
adm
őstag
vicces lehülyézni valakit egy hozzászóláson belül ennyi badarsággal.
16core - 32thread - 64gb
-
Shono
aktív tag
Örömmel csatlakozom a topikhoz! 1 hete sikerült vennem egy ilyet:
HP ENVY 14 1010nr spec -
apuc
őstag
válasz laci010777 #14106 üzenetére
A Vin7 telepíthető, tudom- de dolgozunk is vele így LEGÁLIS, jogtiszta kell.Mivel külön 30-ért nem kell, így maradt a Vistás gép elad, Win7-eses gép megvesz
Na látod, ennyivel is jobb a DV7, nekem melegedett.
Én a DV5-ról írtam, elnézést ha félreérthető lett volna- a többi Pavilionra nem vonatkozik, bár amióta megnéztem pár üzleti gépet, hát nem is gondolok már másra ha venni kell csak olyanra. -
rekid
addikt
Kicsit hatrebb az okos megjegyzesekkel. Böven beszelsz bambasagokat.
Senki nem szolja le a pavilionokat. (Na jo SpyDuck nemszereti oket dehat ö fanatikus. ) Volt nekik is kalap szar szeriajuk. De egyebkent igazi home mindenes multimediasok. Többek közt ezert is nem bűn szamukra a csillivilli külső, merthágy ugye a szoba dísze sok helyen.
15"col nevetséges? Akkor megis minek neked laptop? Legelsoktol kezdve 12"-15" a notebook-laptop kategoria kesöbb jöttek a 17"-ek és a nagyobbak. Tudom tudom mert néha jo ha magaddal tudod vinni. Akkor meg vegyel 90ezerert egy jo monitort es olyan keped lesz hogy "besirsz."
Numpad: Teljes mertekben meglehet nelküle lenni ezt bizonyitja a laptop történelem szintén. Manapság kezdték a 15-ösökbe is belepakolni. Szinten egyen kerdese.Laptop fényezett külső és matt felület: Fényezett külsőt ha rendszeresen használod sajna joval hamarabb megláatszik rajta mint a matt neadjisten (fém!) felületen. (Menj el egy boltba nezz meg egy elitebookot.)
Linkelt lenovo: A sracnal kb 200 körül szoktak lenni így igenis nagyon jo vetel. Tény hogy nem szepek de mindennapi használat sokkal sokkal késöbb jön ki rajtuk.
Nekem sincs naponta uj laptopra penzem. De lehet a laptopcseret is okosan csinálni ha ügyes vagy. Ismerek itt ph-n sracot aki kb havonta valtja a laptopjait megis 4 evre levetitve nem kolt többet laptopra mint pl Te.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
apuc
őstag
Nekem a laptopcsere pedíg még ha bukó is pár tízezerért, megéri.
Dolgozunk vele, nagyon fontos a megbízhatóság- hiszen pénzt keresünk vele, így nem engedhetem meg magamnak hogy egy több éves konzumer megszívasson.
Ez érett be mostanra odáig- amit pl.Spyduck az elején megírt ugye ezért hümmögött- hogy jobb lett volna "nem bedőlnöm" totál zöldfülűként a csilivili DV5-nek- akkor egy 3-4 év garis üzleti noti esetleg renew nem késztetne a 1.-2 évenkénti cserére, ahogyan most eladtam a Pavilionomat.
Én is azt vallottam mint te, de a HP melegedése és aksi- megevése (azért hetente ide vagy oda jó ha el tudom vinni, na ezt már a DV5 2.!aksi max 50 perc-1 órás idejével nem sokra mentem.
Ezekre menet közben jöttem rá, hogy nem az a lényeg hogy szobadísz legyen 15.4-es szép monitorával,jobb hanggal (úgyis rá volt kötve hangfal és egér+ külső billentyűzet) hanem hogy tartós legyen.
Na itt a tartósságot megkérdőjelezte az aksiproblémáim és az idegesítő melegedése, amit a SZÁMOMRA felesleges NVidia 256Megás videókártya miatt produkálhatta.
Takarítottam, kifujkáltam- de így is.
Nem tetszett hogy a futáros háztól-házig garija miatt hivogatni kellett az ügyfélszolit, átverekednem magam a falakon hogy kipostázzák az új aksit a cellazárlatos régije helyett 6 hónapos korában.
Aztán 10 hónap mulva megtudtam hogy az új aksira CSAK 90 NAP GARIT ADNAK!
Amikor az "új" aksi is 2 óra helyett már csak kb. 50 percet bírt-igaz általában be volt dugva hálózatra, viszont ki nem vettem mert poros a lakás és telemegy a helye+ elfelejtettem volna havonta feltölteni+ azért napi 2 órát használtam (később nem ment ugye az aksi miatt) volna aksiról..
Engem idegesített a melegedése, a 70-90 fok közti állandó hőmérséklete-igaz nem vettem hűtőpadot hozzá.
Amúgy a gép a Vistát leszámítva jó volt, a Vistával több apró bosszúság miatt nem tudtam megbarátkozni.
Amikor az új másodnotinkat (Lenovo G550L)megvettem ,rájöttem ez kell nekem, tökéletes- nem hiányzott a Pavilon ami fixen volt beállítva családi gépnek.
Na ekkor kezdett a gyerekek keze nyoma-amit nem tudtam megakadályozni- nagyon idegesíteni a HP-n (a Lenovón semmi nem látszott meg szinte)és vágytam egy hasonlóra a Pavilion helyett is.
Mivel a 2 év garijából még volt pár hónap, úgy döntöttem jobban el tudom adni most mint gari nélkül.
105 ezeért eladtam, igaz így buktam az új árához képes nem keveset (80 ezret) de ezt megkeresem a notival egy hónap alatt- ráadásul nem kp-ért vettem azt sem (0%-os áruhitelre)-és az utód Lenuvo U550-est sem.
A mostani U550 nagyon tetszik, a Win7 rajta pláne!
Aksija 5-6 órát bír- ez lett a "hurcolós gép" wifin hálóba kötve a másikkal+háttértár+nyomtató jó kis itthoni rendszert adnak ki.
Az anyagminősége jobb mint az L550 és a proci relatíve kis teljesítménye nekem bővel elég- a dedikált videókártya nem hiányzik egyáltalán.
Jó és nekem hasznos a multitouch és jó minőségő touchpadja ( a DV5 tükörpadja nagyon rosszul használható volt nekem)és kevésbé kényes(és fém bevonatú matt)felső burkolata.
A hangszórója ugyanolyan jó mint a DV5 volt, a képe is hasonló-és LED-es.
A gép könnyű, vékony-ideális hurcolni, az L550 van beállítva hangfalakkal+egér+billentyűzet fő gépnek-gyorsabb nettel (50/30megás torrentezni is szuper)mivel a router nem adja ezt le teljesen (régebbi) az U550-en wifin 20/20megás a netünk-szörfölni és dolgozni elegendő.
A Lenovók billentyűzete nekem jobban tetsző.
Ennyi az okokról. -
rekid
addikt
Ugy nez ki en is megfőztem az akksim az elitebookal. Bar nem biztos hogy emiatt lett cellazarlatos az akksi. Nyar közepen elkezdett irgalmatlanul melegedni lusta voltam szervizbe vinni amig arra nem vitt az utam, ott kipucoltak a hömersekelt perfekt lett egy irgalmatlan nagy porkandur kiszedese utan, viszont melegedessel egyidoben kezdett az akkum is 10% körül csak ugy elszallni.. felhivtam bolt szervizet cserelik gond nelkül.
Erzekenyek a laposok a melegedesre illetve az akksik is. Így főleg a dedikált VGA-s gepeknel mindenképp érdemes felevente kipucolni. Hiába a jó hűtés ha egy dögnagy dzsuva áll az utjaba.
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
ngabor2
nagyúr
végigtúrtam a netet, de nem találom arra a választ, hogy a hp nx8220 notiba pata, vagy sata vinyó megy. tudna valaki segíteni? a manualt is nehezen találtam meg, abban sincs benne.
-
fűvi
csendes tag
HP Compaq Presario CQ62-a50SH (WY075EA)
AMD Athlon II Dual-Core P320, 3GB, DDR3, 320GB, Ati Radeon HD4250, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 15,6", 1366x768, HDMI, 3xUSB, WLAN, 10/100Mb, AUDIO, DVD Super Multi, 2,2Kg, Black,
Vélemény?Tapasztalat?
Mit gondoltok róla?
(Nem játékra kell) -
Misi1979
őstag
Volt már itt, aki SSD-sítette az hp laptopját?
Adott egy elitebook 8530p, ebbe lesz egy upgrade-bay vásárolva, bele egy sata2-es vinyó, normál helyre meg valami fürge ssd. Tapasztalatok pl. az upgrade bayyel kapcsolatban?
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
punk17
aktív tag
Sziasztok!
Havernak vettünk egy HP Probook 4710s gépet múlthét kedden. Ráraktam egy Windows 7-et. Tegnap este aksiról használta majd lemerült és este rádugta töltőre. Ma reggel próbálta bekapcsolni de nem kapcsol be,csak a táp ledje sárgán 7x villog. Próbáltuk aksi nélkül sem kapcsol be. Mi lehet a baja? Garis még 2 évig a gép.
Előre is köszönöm.Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
-
bAtt001
addikt
válasz vilmoskörte #14086 üzenetére
A borítás aulínium szóval egész tartósnak ígérkezik de gondolom a többi része műanyag. Webkamerát nem igazán használtam eddig csak kipróbálás szinten de nekem tökéletes volt úgysem hd filmet fogsz vele felvenni A billentyűzetről annyit hogy egy parányit hajlik de azt is csak akkor ha jelentősen több erővel nyomod mint ha gépelnél. Igen szigetes kialakítású és közötte fényes felület van de engem egyáltalán nem zavar, nekem kifejezetten tetszik már. Kijelzővel sincs semmi gondom, nem sok viszonyítási alapom van de szerintem a zsanérok elég erősek és a "csavarodás" is elhanyagolható. A színe nekem tőkéletes nem az az átlagos fekete hanem ilyen barnás de rossz fényviszonyok között még feketének is tűnik (színjátszós ). A tapipad ami eleinte szokatlan volt mivel multitouch-os és engem idegesített de miután kikapcsoltam ezt a funkciót rendben van. Ami még a baj vele h egész nagy és gépelés közben folyton belelóg a kezem és mozog a kurzor, ez az ami engem idegesít.
-
kegé
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek. Találkozott már vki. olyan jelenséggel, hogy Win7 op. rendszerrel telepített 2530p notinál nem müködik a fényerő állítás Win. alatt?
A BIOS-ban tökéletesen üzemel a funkció.Köszi
-
cod2gamer
csendes tag
Sziasztok!
Mit szóltok ehhez a géphez 1 év garanciával 160e-ért megéri megvenni illetve megbízható-e a gép? ITT -
szmegma
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy HP G70-es laptopom nVidia 9200M GE videokarival es az lenne a kerdesem, hogy ez tudja a TrueHD-t es a DTS-HD-t?
Van HDMI kimenet.
Szeretnek HD filmeket nezni es osszekotottem az HC erositommel es eddig csak DD vagy DTS hangot sikerult atkuldenem.
Gondoltam, hogy rosszul lehet beallitva a lejatszo program, de mas forumon irtak, hogy nem valoszinu, hogy tudja a vasam.Mi az igazsag?
TV: JZ1000
-
veterán
válasz szmegma #14139 üzenetére
Nem minden HDMI-s gépen megy ki a HD hang. Alapfeltétele viszont, hogy jól legyen telepítve a gyári driverrel a VGA, mert abban van a HD hang illesztőprogramja is.
Ha mégsem működik, akkor esetleg az expansion port-on keresztül lehet próbálkozni a HD hanggal.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
szmegma
aktív tag
válasz SeniorTilla #14141 üzenetére
A minap raktam fel az uj nVidia drivert es meg is jelent egy uj eszkoz amit elotte nem lattam: nVidia HD audio /HDMI out/
Szoval 99% biztos, hogy a driver jo.
A masik topickab ezt irtak:
"A 9-es szériánál S/PDIF csatornát használnak a hang továbbítására, azon maximum DTS mehet ki."A kerdes, hogy hogyan lehet ravenni, hogy ne azt a S/PDIF csatornat hasznalja kimenetnek, hanem vmi mast?
Vagy mi az az expansion port?TV: JZ1000
-
Zalaymate
senior tag
válasz cod2gamer #14138 üzenetére
Szia!
Látom nem válaszol hozzá értőbb ember, szóval én próbálkozom.
Szerintem jó vétel lehet, teljesítményben elég komolynak mondható, jó hogy új generációs processzora van és a DDR3-as memória is fontos. A VGA kártya miatt meg még játékok futtatására is alkalmas lehet, no persze kompromisszumokkal.
Ha megvételre adnád a fejed, jól tanulmányozd át a gépet, mikor megveszed, indítsd is el, figyelj a pixelhibákra! (Tölts be valami fekete képernyőt, ott a legkönnyebb észrevenni!)
Amúgy én is nem rég vettem HP Renew gépet és teljesen meg vagyok vele elégedve, semmi problémám sincs.
Sok sikert!
(= Zala =)
-
-Solt-
veterán
Sziasztok!
Van egy NX7400-s kütyüm, és az lenne a kérdésem, hogy ebbe sata ssd-t lehet tenni? Továbbá a W7-t telepített rá valaki? Csak vista driverek vannak fenn a HP oldalán, de úgy halottam azokkal megy a W7-is...
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest