Új hozzászólás Aktív témák

  • zed juron

    aktív tag

    Hát én visszaadtam a zsír új Magic 5 prot. Még jó hogy visszavette a Vodafone: most nőttek a szememben egy kicsit. Egy Huawei p40 pro-t akartam váltani vele.

    A Magic 5 pro egy Huawei p40 pro-hoz képest kamera területen szinte mindenhol rosszabbul teljesít. Jól megvezetett a dxomark, azt hittem reálisan pontoznak, de szerintem megvették őket kilóra, hogy mindig az új cuccokat pár ponttal feljebb pontozzák.

    Ami fura, egymás mellett hasonlítgattam, hogy még maga a 120 herzes rendszer is döcögött a p40 pro 90 herzes képfrissítéséhez képest. Olyan lomhának tűnt. Ezt nem is értem. De mivel gyönyörű a cucc - szerintem a legszebb telefon a Magic 5 pro zöld színben, ami a piacon van - ez nem is érdekelt volna, mert erősebb fényerejű és nagyobb kijelző, no meg van rendes Play aruház és tsai.

    De a kamera az katasztrófa.

    Zajos, színes aliasing csíkokat gyárt pl. fekete/sötét mintázatú felületeken (a p40 pro ugyanott nem), a pixel binning csak kamu benne. Ugye minden tesztelő mondja is hogy jájj, az éjszakai mód igazából nem is jobb mint az auto mód: hát persze hogy nem jobb, hiszen már nincs is benne az az algoritmus. Valami hülyeség van benne, csak azért hagyták benne mert a Samsungnak is benne van, csak kár hogy kukázták a Leica lencséket és a hozzá kitalált algoritmust.
    A timelapse mód 4k széleslátóban értelmezhetetlen villogó zajokat gyárt, másrészről nem is konfigurálható, tehát gyakorlatilag használhatatlan.

    Egyedüli plusz, hogy a nagylátószögű kamera az tényleg nagy teret fog át a p40 prohoz képest.

    Videóban talán jobb lenne (alig van különbség, szinte észrevehetetlen), de azt egy fotós ritkábban használja - kivéve timelapse mód, de az meg nem konfigurálható mint p40 pro-n. Ugye a Framelapse app 4k felbontásban meg már fizetős.

    Szóval nekem nagy csalódás, ugyanúgy mint a Huawei p50 pro is. Sztem kb. ugyanaz a kamera van benne mint a p50 proban, a képeket hasonlítgatva.

    Szóval aki p40 proról jön, mert ismét jó vagy attól jobb kamerát akar, az jól megszívja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák