Új hozzászólás Aktív témák

  • halka

    csendes tag

    válasz fasyrt #1 üzenetére

    Szia!
    Én most váltottam OTP-ről CitiBank -ra! Nullaforintos bankszámlát választottam, amely valóban teljesen költségmentes, tehát nincs havidíja! Először én is azt hittem, hogy átverés, de most, hogy már a kártyám is megkaptam, és minden procedúra lezajlott, úgy tűnik nincs benne "csont"!
    Egy kellemetlen feltétele van: a számlára minden hónapban EGYÖSSZEGBEN minimum 150 eFt -nak kell érkeznie! Ez esetemben csak úgy lehetséges, ha a feleségem, és a saját havi jövedelmemet, amint az (külön-külön) megérkezik a számlámra, ATM-nél kiveszem, és azonnal vissza is teszem, de már egyösszegben! Az nincs kikötve, hogy az adott hónapban mikor érkezzen meg ez a bizonyos 150 eFt! Érkezhet akár az utolsó napon is! DE! Ha elmulasztom a procedúrát, akkor már az adott hónapban a számlavezetési díj 3.6 eFt lesz! (Bárhány ATM művelet ingyenes!)
    Tehát érdemes odafigyelni erre! Viszont normál esetben valóban "0" Ft a számlavezetési díj, és minden más banki művelet! Így pl. bármely hazai pénzkiadó bankautomatából (banktól függetlenül!) bárhányszor ingyen vehetek fel pénzt! Külföldön havonta az első két felvétel ingyenes! Mindenféle átutalás, bankon belül, és bankon kívülre is, ingyenes! Közüzemi szolgáltatók felé, bárhány csoportos megbízás adható, ugyancsak ingyen!
    A számlához magam és a feleségem (mindketten számlatulajdonosok vagyunk) részére egy-egy Master Card havidíjmentesen jár! Mindennemű értesítés, számlaegyenleg küldés stb. ugyancsak ingyenes! Viszont egyetlen tétel van, amiért fizetnem kell: az SMS értesítésekért. Itt (B)havi 400 forintért(/B) bárhány értesítő SMS-t küldenek, pl. a pénzfelvételekről, befizetésekről, kifizetésekről, tehát a számlához kapcsolódóan minden pénzmozgásról!
    A számla mellé klb. Hitelkártya felvétel lehetőség is adott! Én pl. a SHELL-CITI hitelkártyát választottam, amelyet a már meglevő SHELL smartkártyámmal együtt használva, az a tankolt üzemanyag árából 3% -ot visszatérít! Nem smart-pontok formájában, hanem a számlámra forintban! 3% a mai benzin/diesel áraknál 9 Ft/liter -t jelent, ami azért nem cumi! Minden más helyen történő vásárlásaim után (TESCO-CORA, stb.) 1% visszatérítés! Viszont ennek a kártyának az éves díja, első évben 3 eFt, második évtől 5 eFt. Itt lehet, hogy valamit tévedek, de nagyságrendben helyes! A vásárlásaid bőven fedezik az éves kártyadíjat! Lekötött betétekre vonatkozóan még nincs információm, mert a tőkém, még az OTP-nél van lekötve (május elejéig) Utána viszem valahova, ahol a legmagasabb a kamat!
    Jó bankváltást!

Új hozzászólás Aktív témák