Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
riicsii123
csendes újonc
Sziasztok. Vettem egy hisense U7KQ-t. 75" a tv mérete.
Sajnos a 75"-es változatba ads panel került. Ha tehetitek nagy ívben kerüljétek... A fekete sáv a filmeknek hihetetlenül okádék. Hiába az 500+ miniled... Egyszerűen nem tudja kezelni. 21:9 képarányú filmeknel jobb a helyzet, itt csak szaggatások, villogások jelentkeznek. A tv belső lejatszója se DTS hangot nem tudja lejátszani. DV HDR filmeket csak hdr Ben jatsza le... előtte volt nálam egy tcl c655 pro, a feketéje ezerszer jobb volt -
grafnet
veterán
válasz riicsii123 #7852 üzenetére
Okosan: miért nem küldöd vissza?
Egyébként köszi a tájékoztatást! Ez nem túl jó a márkára nézve. Nem mintha amúgy sok pozitívum volna velük. (Persze sokaknak tetszik és ők nincsenek is jelen ebben a topikban...)
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
riicsii123
csendes újonc
Már két tv-t visszavittem. Egyiken volt egy pixel hiba a másik ugyanennyibe került egy tclc655pro. Annak a képe tetszett csak valamiért akadozott a kép . Így ezt hoztam ki végül. De már nem igazán szeretnék harmadjára is fuvart intézni.
-
Cartmenn
tag
Én a tcl805 előtt a 75ösben az u8hq-t akartam de az is ips paneles volt (528zóna) ,nem mertem bekockáztatni a rosszabb feketéjét ----amúgy az 55ös u8qf viszont tökéletes --viszonylag kevés (132) zóna ellenére ,és még a 2.0ás hang isjó
-
riicsii123
csendes újonc
válasz Cartmenn #7855 üzenetére
Érdekes mert egyébként a local dimming miatt a feketéje jó lenne .. HA tudna kezelni 16:9-es képarányú filmeknél a fekete sávokat. De sajnos az nem megy neki. Külföldi fórumon olvastam hogy sima u7k-hoz jött frissítés ami javított ezen. Hát én ezt fentartásokkal kezelem. Mert ha kevés a zóna száma akkor úgyse tudja kezelni csak a két fekete sáv sötétìtését:/. Egyébként az ezelőtti TCL C655 pro is 132 zónás volt, de nekem jobbnak tűnt. Úgy látszik ennyit számít még mindig a VA panel hiába a sok LED, a local dimming stb..
-
Vhiktor
veterán
válasz riicsii123 #7856 üzenetére
Igen a VA pnel sokat számít, ugyanis miniled ide vagy oda, lesznek olyan jelenetek még ha elvétve is ahol a panel natív kontrasztját fogod csak látni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Az ads panel javított változata az IPS panelnek.Jelentősen csökkentve hibáit.
Érdemes lenne eszközzel kalibráltatni, nagyot dobna a látványon.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
djhir
tag
válasz riicsii123 #7856 üzenetére
Én pont a VA panel miatt cseréltem le a TCL-t egy IPS Hisense-re. Nem bírtam megszokni, hogy oldalról nézve nem olyan szép a fekete, mint szemből. Inkább ne legyen annyira mélyfekete szemből, minthogy szürküljön ha oldalról nézem.
-
SztiviVander
őstag
válasz rainman72 #7860 üzenetére
A 24-es fhd dell monitorom, a 27-es qhd samsung monitorom es az 55u8gq tv-m is ips. Fasorba sincs a ket monitor feketeje a tv-evel. Ugyanakkor az olcso lg (nyeremeny) 42-es fhd tv-m ips panelje olyan bunsz.r szurke hogy arra tenyleg fajdalom ranezni. Odaadtam szuloknek, nekik tetszett Szoval az az altalanositas hogy minden ips szurke nem igaz, ahogy az se hogy minden va panel meg csodas. Lasd a szinten lg 55-os va paneles tv-vel tett kiserletem (szerintem irtam is itt anno hogy vissza is vittem masnap, ahelyett lett a hisense) ami mar 45 fokbol invertalta a szineket, es ugy mar a fekete se fekete volt am. Viszont neztem utana alzaba a kiallitott tcl-eket, azoknak a va panelje erdekes tok jo volt oldalrol is, csak addigra mar megvolt a hisense.
-
djhir
tag
válasz SztiviVander #7865 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek, LG IPS nekem sem kell. 24-es Philips monitor tévét használok még, az is IPS. Amikor vettem, a bemutató készülék mellett volt egy hasonló LG is. Ég és föld volt a különbség oldalról nézve a Philips javára.
-
A Philips tévéket nagyobb kontrasztra állítják be gyárilag. Már a CRT időkben is ezt csinálták. Ez önmagában semmit sem mond el a panelről vagy a tévéről.
Első körben rendesen kalibrálni kellene a tévéket, aztán lehetne bármit összehasonlítani.
Az ADS panel sem adhatna nagyon rossz képet.
A teljes háttérvilágítást is le tudja kapcsolni a tévé, nem csak a zónákat.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mis69
tag
Sziasztok,
Ez már nevetséges. Van egy Hisense 43a6bg tv-m. Rádugok egy külső tárolót hogy filmet nézzek. Megnézek egy filmet és utána egy idő után (rövid idő) ha újra le akarom játszani már azt írja hogy nem támogatott fájl. Arra a fájlra amit már előtte megnéztem. És az összes fájlra azt írja hogy nem támogatott. Más is tapasztalt ilyet? És mit lehet tenni? Szoftver hibás a tv? -
mis69
tag
válasz rainman72 #7869 üzenetére
Ugyanaz, hogy a már egyszer lejátszott fájl pár perc után már nem támogatott fájl lesz? Az is van csak nem ezzel akartam kezdeni hogy nem is kell lejátszanom a filmet csak csatlakoztatom a merevlemezt és egy idő után mondja azt hogy nem támogatott a fájl. Ezt azért nem írtam egyből mert azt mondanák hogy olyan fájl van a merevlemezen ami nem lejátszható. De így hogy már egyszer lejátszottam már nem mondható hogy olyat akarok lejátszani ami eleve nem támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
mis69
tag
válasz SunMount3r #7871 üzenetére
Igen. Sőt én úgy érzem az új frissítések (kettő volt ha jól emlékszem) rontották el de nem tudom biztosan mert a frissítések előtt nem figyeltem ilyenre nem emlékszem és nem nézek olyan sűrűn filmeket.
-
riicsii123
csendes újonc
Ilyen az ADS feketéje. Teljesen sötét szobában ez elég gyenge. És úgy sikerült még a legjobb eredményt elérnem hogy bekapcsoltam az autómata fényérzékelőt -2-re állítva. Előtte sokkal rosszabb volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Hieronymus #7867 üzenetére
Ezt kérném megmagyarázni, hogy nagyobb kontrasztja kalibrálják. Mit értesz ez alatt?
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
válasz Vhiktor #7874 üzenetére
Sötét és a világos között kevesebb az átmenet.
Eszközök nélkül nehéz beállítani kijelzőt.
De van online ellenőrző és kismértékben beállító megoldás.
http://www.lagom.nl/lcd-test/
A tévé saját böngészőjéből kell használni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Vhiktor
veterán
válasz Hieronymus #7878 üzenetére
Én ezt még soha nem tapasztaltam. Pedig kalibraltam jó párat.
Nem ajánlom ennek a testnek a használatát, ott van az avshd709 az az igazi.
Arra gondolsz hogy alap kontraszt beállítással 235nél vágja a fehéret? Mert az úgy a jó. Csak PC esetében kell 255
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Igaz, 65a7gq, de nekem hetekig rá van dugva a pendrive folyamatosan. Sőt, csak adatcserére veszem ki és utána megy is vissza, szóval kb. állandóan a tv-be van dugva.
Ennek ellenére soha nem volt ilyen gondom. Frissen bekapcsolt tv-vel ugyanolyan kezesen játsza le a videókat, mint hosszú órák nyüstölése után. A héten pl. lement a vissza a jövőbe 2 része, utána egy kis youtube, majd a shield ügynökeiből kerestem ki a soron következőt és közben min. 2 már látottat is megnyitottam.
Igaz, csak pendrive és nem vinyó, de régebb vinyóval csináltam ugyanezt és ugyanígy jó volt végig.Szóval én a helyedben gariztatnám, ha van még rá gari.
-
mis69
tag
Lehet hogy megtaláltam a probléma okát. Úgy tűnik a HEVC codek-et a 10bit-es x265-ös videókat nem bírja a tv attól bolondul meg. Ha olyan fájl van a pendrive-on vagy a külső merevlemezen azt nem bírja. Töröltem őket és most rendesen működik ahogy kell. Az hogy egy mappában amiben több film van (sorozat) nem mindegyik filmnek van miniatűrje vagy minek nevezik (kép) az normális vagy ez a formátum rontotta el? Lejátszhatóak azok a filmek is csak nincs kis képe.
[ Szerkesztve ]
-
mis69
tag
válasz kelly416 #7882 üzenetére
Igen betölti egy jó idő után szerencsére mert én biztos nem formázom újra az 1,5 terát . Nincs is annyi helyem amire áttenném és egy örökkévalóság lenne lementeni és visszarakni. De hátha segít ez az infó másoknak is akik belefutnak ilyenbe hogy egy bizonyos fajta fájl típus kavarodást okoz. rainman72 is mondta hogy nála a Philips meg a Tkom boxra mondta ezt.
-
Robertó79
tag
Adott egy 65A7 es TV. Sajna az óraátállítás óta nem mutatja jól a az időt a műsorhoz képest!
Lásd a képen. Mit rontok el a beállításokban?
-
Fuzz0419
újonc
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, két Hisense tv között mi a különbség, melyiket érdemes megvenni?
HISENSE 50A7KQ (124 e Ft)
HISENSE 50E7NQ (170 e Ft).55 colos már nagy lenne így 50 " kell sajnos gondolkodom.
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Most, hogy van MAX a hisense tv-ken is, kikotottem a chromecast for androidot, mert ertelmet vesztette... (minden mas amit hasznaltunk, volt eddig is hisense-en)
Szoval a kerdesem, h azt valahogy be lehet allitani a TV-n hogyha folkapcsoljuk, akkor a TV fomenuje jojjon be, ne valamilyik HDMI ? eleg zavaro h mindig nyomkodni kell...
A TV tipusa: Hisense 55U7HQ
-
-
Allmegvalto
tag
Sziasztok.
Lehet valahol csekkolni manuális, hogy melyik a Legutolsó firmware a TV-re ?(55A7GQ jelenleg:L0923)
-
vampire17
addikt
válasz Hieronymus #7889 üzenetére
Próbáltam kikapcsolni, de felkapcsnal ugyanúgy az egyik Hdmi jön be.
-
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! A 65E7NQ Pro-val van mar valakinek tapasztalata? Rakeresve nem esett meg rola szo.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok ! Tv vásárlás elött állok és 1-2 Hisense modell is előtérbe került. Éedeklődnék, hogy a vidaa os- en elérhető az RTL+ ? (BL meccsek miatt) Köszönöm
-
Sz7Cs
aktív tag
válasz SztiviVander #7898 üzenetére
Köszi a választ. Nem szempont, AppleTV-ről mennekek nálam az appok, csak megkérdeztem, hátha..
-
resist
tag
Sziasztok, az 55U7NQ-ról van valakinek tapasztalata? Megbízhatóság, képminőség (ezen belül mennyire fekete a fekete), ilyenek érdekelnének, köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest