Új hozzászólás Aktív témák

  • mc.g

    tag

    válasz Cartmenn #7299 üzenetére

    Alapvetően semmi más nem érdekel, mint a képi megjelenítés, csak egy HDMI kábel fog rá csatlakozni, amin csak képi információ fog közlekedni (szóval pl. hang el sem jut a TV-ig, van komolyabb házimozi rendszerem). Az az egy érdekel, hogy egyetlen gombnyomással tudjam bekapcsolni, hogy mindjárt pl. a HDMI1-re kapcsoljon (ez feltétel), ne kelljen menüben keresgélni a bemeneteket minden bekapcsoláskor, vagy a távirányítón pl. az AV gombot nyomni/nyomkodni (jegyezze meg mit használtam utoljára).

    Nem kivánom méregetni a pont középen ülő családtagom fejének a pozícióját (vagy a sajátomat), a többiek már nem szemből nézik, az ebédlőből meg kimondottan lapos szögből látjuk a képet.
    Engem nagyon zavar a színtorzulás, (van otthon több IPS, és VA kijelzős TV/monitor, ismerem a sajátosságukat, kifejezetten zavar mikor a monitornak használt 43" Sony VA TV-n a kép szélei felé elszineződnek bizonyos színek, de csak a műhelyembe használom, oda megteszi).
    Volt egy felsőkategóriás mobilom valamiféle csúcs VA-LCD -vel (az OLED-ek elterjedése elött), de nagyon elcseréltem volna a kijelzőjét a feleségem belépő kategóriás mobiljának IPS kijelzőjére !
    A VA paneles megjelenítők jellemzően szemből sem tudnak olyan természetes képet mint az IPS.
    Az IPS technológia sokkal lineárisabb szabályozhatósáhot tesz lehetővé, egy élénk pl. zöld szín az jellemzően világos/fényes egy IPS-en, VA-n sokszor mélyebb/sötétebb tónusként szokott megjelenni. VA-n statikusabbnak hat a kép, mintha egy kinyomtatott megfogható lap lenne, IPS-en inkább érzem úgy, hogy elöttem van a téma, egy "ablak" a képernyő.

    "Hisense 65E7K PRO"-t volt alkalmam személyesen megtekinteni egy üzletben másokkal összehasonlítva, eléggé meggyőző a panel minősége, kontrasztosabb mint a többi IPS, és jobbak a látószögei mint a VA paneleseknek. (A keret alsó részén a két szélen az a gagyi pönnyös/csillogós matrica az nagyon nemtetszik) A "G"-s energiacimke is hátráltat a megvételben, "E" szimpatikusabb lenne...

Új hozzászólás Aktív témák