Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz kiske13 #2045 üzenetére

    Annyira a helyedben én nem keserednék el! :N A készülék amit vettél, ugyan FALD-os, viszont az alsó-középkategóriába helyezhető az LCD palettán.

    Ahhoz képest korrekt berendezés. Nézzük sorjában:

    - 24p tartalom, külső, dedikált lejátszóval kifogástalan számodra... Ez remek! Ez a lényeg.

    - Külső HDD, beépített lejátszó, beépített böngésző... sokszor elmondtam korábban is, hogy ezek miatt nem szabad megítélni egy televízió készüléket.
    Sem ilyen kategóriában, sem a sok millió forintos, prémium televíziók világában is csak éppen egy fokkal ér többet a készülék saját fájllejátszója a "fabatkánál".

    Azt mondod, hogy hajlandó volnál már valamivel többet fizetni egy másik tévéért...

    Szerintem inkább egy külső fájllejátszót vásárolj a "plusz" pénzből! 10-20 ezer forintért már nagyon korrekt megoldásokat kaphatsz (PH szaktopik, hozzáértőkkel), amely megoldja a tévéd helyett ezeket a feladatokat. ;)

    Megjegyzem, az egészen kiváló SONY tévémen is akad a Youtube ha Wi-Fi kapcsolatot használok. Az UTP kábel sokat segített. (Ám így sem kifogástalan.) Amennyiben azt nem üzemeltél be, én javaslom, hogy úgy használd a tévédet!

    - HD TV élvezhető... ez a lényeg! Remek hír. Egy mai modern 4K tévé képes megfelelő eredményt adni.

    SD TV kevésbé szép... ez van. Sajnos ahhoz egy jó HD Ready, vagy max. Full HD tévé szükséges, hogy az alacsonyabb felbontású tartalmakat élvezhető minőségben tudd nézni.
    (És akkor még nem is említettük a szolgáltatók felelősségét. Nálunk is a UPC/VODA kábelszolgáltatásban van HD csatorna, ami szóra sem érdemes, és van, ami pazar látványt ad.)

    - Menü... ezzel sok mindent nem lehet kezdeni. El kell fogadni. Ilyen az OS, így alkották meg. Talán egy későbbi frissítés ezen is finomhangol.

    Megjegyzem, a megjelenésekor botrányos volt ennek a készüléknek a mozgásmegjelenítése, de egy későbbi firmware nagyon sokat javított rajta. Ennek eredményét magad is megtapasztaltad.

    Abból, amit írsz, azt gondolom, hogy azok közé tartozol te is, akinek érzékeny(ebb) a szeme az átlagnál a különféle, mozgásmegjelenítéssel kapcsolatos "anomáliákra".

    Ezen segíteni nem lehet sajnos. Ez pech. (Ebben a cipőben járok én is.)

    Ez az egyetlen része a történetednek, amelyre hosszú távon megoldást csak egy másik készülék adhat. (Abban az esetben, ha annyira nem tudod megszokni a jelenlegit, hogy nem élvezed a látványt, a "tartalomfogyasztást", hanem állandóan azon "kattog az elméd", hogy "miért röcög, miért röcög?")

    Ám, ahogyan írtam fentebb... szerintem a tények elfogadása (alacsony felbontásra, gyenge minőségű képtartalmakra soha nem lesz megfelelő egy natív 4K felbontású tévé), és egy korrekt külső lejátszó beüzemelése nagyban fokozni fogja a felhasználói elégedettségedet! ;)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák