Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Nem annyira hiba lesz, mint inkább tanácskérés, de nem találtam jobb topicot.

    Van most 2 SATAII-es WD winyó RAID0 tömbben, 90°-ba forgatott fejű kábelekkel a 0 és 2 portokon.
    Az relatíve kicsi ház és a nagy VGA miatt csak ezek a forgatott kábelek érik el a natív módban működtethetű 0-3 portokot, de a lapon párossával álnak a foglalatok, így most le is van fedve az első 4, és már csak a legacy módban hajtható 2 ICH9R-es port, és a Jmicron vezérlő két portja a szabad.

    Szertnék berakni még 1 SSD-t is rendszerwinyónak. De itt elgondolkoztam:

    Az SSD-t gondolom illene natív módban működő portba dugni. Ehhez arrébb kéne vinni a RAID tömb két winyójának kábelét, ami addig oké, hogy nem okoz látható teljesítményromlás a sima lemezes winyókon, de 2 dolog:

    -Ha arrébbviszem, akkor a RAID tömb egyik winyója legacy, a másik natív módú portba lesz dugva. Lehet ebből bármi baj?
    -Az ICH9R most RAID módban működik, ami kényszerűen ACHI módot is eredményez, márpedig olvasam, hogy az SSD-k nem szeretik az ACHI módot. Egy 30Gb-os Baffalo-ról lenne szó. Ebből lehet gond, vagy pont hogy ACHI kell majd neki?

    Dugjam akkor az SSD-t inkább a Jmicron vezérlőre? Itt meg az a gond, hogy van már rajta egy PATA vezérlő, ezért ez is IDE módba van állítva. (a BIOS setupban van IDE, ACHI és RAID beállítása, de lehet ez csak a SATA portokat érinti, és ACHI mellett is menne a PATA port is...). Ezen a vezélőn IDE módban lassabb lenne az SSD mint az ICH9R vezérlőn natív SATAII módban?

    A felvázolt aternatívák közül ki hogy kötné be?

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák