Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz Joshi #31982 üzenetére

    Ez nem marketing duma, hanem amit mindkét oldalon tapasztaltam. Dolgoztam nagy gyártóknak, és az ottani szoftveres minőség siralmas, mert egyrészt a dolgozók csak haza akarnak menni, a szervezettség pedig kaotikus. Bárhol dolgozott ismerősöm, ugyanezt mondta, ez a bevett IT jelenség. A munkafolyamat miatt egy egyszerű hangerőszabályzót is vagy hetekig tart bevezetni, míg a hobbiprojektemen egy teljesen új feature-t, ami a teljes kalibrálásra kihat, egy nap alatt megírok, úgy, hogy tesztelve is van. Nem kérdés, hogy melyik az alaposabb és többet tudó, vagy hogy melyikbe épülnek bele a legújabb kutatások.

    Hogy miért nem használ PC-t az ipar vagy tesztcsapatok, annak több oka van, az első a kényelem, és igazából ebből is származik a második, hogy ehhez valamennyire speciális ismeretek/sok olvasás és körültekintés kell. Egy MadVR-t beállítani nem annyi, hogy bekapcsolod és végigvezet, illetve kész hardvernél nem lehet a gépből végtelen konfigurációtól függően olyan, hogy akad a lejátszás, bármi működik. Nem szívsz, mert a Windows-nak megjött az update. Két embernek csak ez opció: akinek jobb dolga is van, mint beállítással szívni, és akinek megvan a pénze hozzá, hogy ne is kelljen. Előbbi asztali lejátszót vesz, utóbbi Envy-t. Elég kevesen esünk a maradékba, nem érdemes foglalkozni ezzel a kisebbséggel, mert úgyis megoldjuk magunknak. A kényelem olyan sokat jelent, hogy inkább nem kérik a jobbat, csak működjön mindig. Ez eléggé gyakori motívum, egy férfi elsődleges igénye egy kapcsolatban is az, hogy legyen nyugalma.

    Nyilván nem attól lesz jó, hogy aranyárban mérik. Nem is mérik, hiszen ha akarod, ingyen van. Ha nincs géped, kb. negyedmillió, hogy minden asztalit verjen. A kényelmes kategóriát simán veri, ezért ha van belőle kényelmes (Envy), jogosan elkérhet érte bármennyit. Márpedig a házimozis cuccok tetején már a halolaj van, azt is túl kell lőni, különben azt hiszik, hogy alulértékeli magát.

    Ugyanilyen példa, hogy egy Emotiva XPA sztereó végfok anyagára kb. 5000 forint táp nélkül, de egy sokkal jobb táp mondjuk 80k. Összerakhatod 100000-ből azt, amit ők 4 millióért (sem) árulnak, de ez azért idő. Eladnád a cuccot 100-ért? Hülye lennél.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák