Új hozzászólás Aktív témák

  • band1103

    őstag

    válasz CPT.Pirk #2803 üzenetére

    Jó ötlet hogy összedobjunk 1 normális első hsz-t :C
    Szeretném javasolni a következőket :R :

    Legyen kicsit részletesebb , tehát ne csak a szükséges videokártya hanem utaljunk rá hogy IGP is lehet alkalmas DXVA-ra Tehát szükséges videokártya vagy IGP.
    Kis hiba hogy nem minden HD-val kezdődő ati kari alkalmas. Pl.: a HD2900-es nem. Bár a wikin megemlítik de többen néznének filmet mint ahányan tudnak angolul.
    Említsük meg hogy xp alá csak akkor kötelező a wmr9-et választani ha feliratot is akarunk mert egyébként az Overlay Mixer-el meg a VMR7-el is van DXVA csak felirat nélkül.

    Sokan jönnek azzal a kérdéssel hogy minden okés még sincs DXVA ezért igen sarkalatos kérdése a témának a videó kódolása. Nem kell nagyon a részletekbe belemenni de szvsz ne intézzük el a dolgot annyival hogy "és ha a videó normális kódolású".
    Javaslom említsük meg hogy manapság a következő korlátai vannak a DXVA-nak:
    A film a kódolásnál alkalmazott felbontáshoz képest mekkora DPB size-el készült a film. Mert ha túl nagy akkor nincs DXVA. Hogy mekkora a film DPB size-ének a ref_frame-e azt a mediainfo nevű ugyancsak ingyenes progival lehet megállapítani és a videó felbontásának és ennek a ref_frame ismeretében ezen az oldalon található táblázatok segítségével lehet megállapítani hogy a film DXVA ready -e vagy sem. Szvsz a gyengébbek kedvéért említsük meg hogy érdemesebb előbb a választott film sample-jét letölteni vizsgálódás céljából.

    Javaslom hogy linkeljük a segédletet az MPC-HC beállításához.

    Remélem segítettem hogy korrekt 1.hsz születhessen. :R

    sirdond: Kis igazításra szorul ez a ati driver ügy. Tényleg voltak gondok a 8.12 utáni és a 9.3 előtti driverekkel (9.3 már ok) de csak és kizárólag a PCI-E karikkal rendelkezőknek nem volt DXVA-juk. Aki megfelelő AGP karival rendelkezett az nem szívott azokkal a driverekkel.

    [ Szerkesztve ]

    "A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

Új hozzászólás Aktív témák