Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    Már egy ideje döglődött a bő 10 éves Whirpool mosógépünk (elég sokáig bírta, az AWG széria még állítólag jó volt ebből a márkából), úgyhogy lecseréltük. Egy AEG 46210 lett a befutó (az MM-ben volt egy 20%-os akció kb. egy hete, megkaptuk 95K-ért).
    Egy pár szóban leírnám a tapasztalataimat, hátha hasznos lesz a hasonló cipőben járóknak.

    Elöljáróban annyit megjegyeznék, hogy a fórumokat böngészve, sok márkát eleve kizártam (Indesit, Whirpool stb.). Mivel kvázi felsőkategóriás gépet kerestem, hamar eljutottam odáig, hogy csak négy márka jöhetett számításba: AEG, Elektrolux, Bosch és Siemens. Mivel előbbi kettő és utóbbi kettő is kvázi egy cég, mindössze két eltérő konstukcióról beszélhetünk a mosógépek felsőkategóriájában (meg ott van még ugyebár a Miele, de az más dimenzió, szóval hagyjuk). Summa summarum: e között a két konstrukció között kellett dönteni.
    Igazából nem ilyen mosógépet akartunk, de a kinézett Bosch-ból nem volt egy darab sem, így némileg kényszerből vettük meg ezt az AEG-et, és meg kell mondjam, némileg csalódottak vagyunk - főleg amennyire agyonhájpolják ezt a márkát a fórumokon.

    Amiben szerintem jobb a Bosch-Siemens konstrukció:
    1. Mosószer-adagoló. Az AEG/Elektrolux cuccokban levő adagolóhoz mindenképpen adagolókanál kell: mivel nincs szintjelző, illetve alul azonnal kifolyik a mosószer, enélkül nem lehet belőni a megfelelő mennyiségű mosószert. A régi mosógépünkben, az ajtón levő mosószer-adagoló praktikusabb.
    2. Centrifuga-fordulatszám. Nem értem, miért kell lehagyni a lsaúú fordulatokat. Van egy függönyünk, ami nagyon gyűrődős, vékony anyag, nehéz vasalni. A régi mosógépben 120-as centrivel lett mosva, és utána az asszony nedvesen felcsipeszelte. Az AEG 400-as minimum fordulatával tutira agyon lesz gyűrve. A Bosch centrifugája 100-ról indul, 1000-ig, és több lépcsőben is állítható, mint az AEG-é.

    Ami még negatívum, de lehet hogy a Bosch-ban is az:
    1. Ahhoz képest, hogy Silent system, egyáltalán nem halkabb az ezeréves Whirpool-nál - sőt, mivel mélyebb hangja van, szubjektíve zavaróbb is.
    2. Nem értem, hogy alapból miért két óra egy tököm mosás: igaz, hogy le lehet csökkenteni az időtartamot, de nem tudom hogy ilyenkor mi marad ki, vagy hogy mi történik.

    Egy szó mint ezer: többet vártunk a cucctól.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák