Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz Tamoo #170717 üzenetére
De ha nem a tervezett tengelyen hallgatjuk a többutas dobozt akkor jó eséllyel gödrök, beszakadások keletkeznek az átvitelében. Ez így jó a surroundok esetén?
Én úgy gondolnám, ha fülmagasság alá, vagy fölé kell helyezni a dobozokat, akkor azokat megdöntve nagyjából a hallgatói pozíció(k)ra kerül a fö akusztikus tengely. Ez így nem jó a surroundnak? -
denesdr
addikt
válasz Tamoo #170722 üzenetére
Az rendben van, hogy fül fölé kell rakni, de szerintem akkor is megdöntés a fül irányába lenne az optimálisabb megoldás (vagyis inkább az első lépés), nem az EQ. Persze ha megdöntés után is kell EQ, akkor kell, nincs mese. Ha meg valaki nem akarja megdönteni (Hajnal Tímeát), hát ne döntse!
-
denesdr
addikt
válasz BBéci #170868 üzenetére
Biztos csak az ellened folyó hadjárat, nem is kétséges
[link]
Angolul a speaker vagy loudspeaker (vagy németül lautsprecher) a komplett hangsugárzót is jelentheti és ezért mind a gyártók mind a DIY építők, technikusok stb (röviden szakmai körökben, ahogy VoidXs is írja) drivernek hívja azt a hangszórót amiről itt szó van.
Lehet ezt nem elfogadni, de egy fecske nem fog nyarat csinálni. -
denesdr
addikt
válasz ctrlaltdel13 #171019 üzenetére
Szerintem itt nem sokunk annyira akusztikai szakember, hogy pontosan tudja mit is kell csinálni, de az talán könnyen elsajátítható, hogy mit nem, vagy mi az aminek kb nem sok haszna lesz.
Csak nézz meg egy gikaucoustic-os diffúzort, nem véletlenül olyanok amilyenek, ezek precíz számítások alapján készülnek és nem úgy, hogy felteszünk pár lécet a plafonra.
Persze lehet saját kútfő után is menni, aztán vagy lesz belőle valami vagy nem. -
denesdr
addikt
válasz mettek #171022 üzenetére
Én pl megkérdeztem egy szakembert mielőtt raktam a szobába akusztikai elemeket, aztán később kiegészítettem még plusz elnyelőkkel saját kísérletezés alapján. Szélessávú elnyelőt viszonylag könnyű gyártani otthon is, diffúzort már kicsit macerásabb, de ha tudod hogyan kell méretezni akkor azért az is kivitelezhető.
Meg aztán érdemes lenne mérni mielőtt beleugrasz a dologba, márcsak azért is, hogy tudd milyen volt és milyen lett, mi mit okoz a szobában stb. -
denesdr
addikt
Saját célra ingyenesen letölthető, 3D nyomtatható waveguide, SB26ADC magashoz, ami például használható Revel Performa klónozáshoz, mérések alapján jobb mint a Revel sajátja: [link]
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz abéla #171266 üzenetére
A port delay miatt nő meg a group delay, ugye ott van egy fázisfordulás, ettől lesz nagyjából fázisban a port meg a hangszóró. Meg gondolom egy védelmi high-pass is bejátszik mindkettőnél.
Olyan mélyen nemhiszem, hogy van különösebb hallható káros hatása a magas gd-nek amúgy.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
100 nap visszaküldési lehetőség!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.