Új hozzászólás Aktív témák

  • Eddie141

    senior tag

    Néhány napja tanácsot kértem ezen a fórumon, amelynek egy részét (még ha a cselekedeteim nem is ezt mutatják első látszatra :D ) megfogadtam, viszont néhány sokak számára talán irrelevánsnak titulálható ok miatt mégis lecseréltem a Pioneer VSX-418 erősítőmet egy Harman Kardon AVR 130-ra.

    Döntésem hátterében főként az állt, hogy szürke volt a Pioneer-em, így nagyon kilógott minden más eszközöm sorából, plusz számomra a H/K nagyon "prémium" kinézetet sugallt a fekete házzal, illetve a kék peremvilágítású hangerőszabályzójával.Mindezt összegezve úgy döntöttem váltok. Ha ebből még nem vontátok volna le a következtetést: nem számoltam hangminőség javulással, csak az esztétika vezérelt :)

    Csupán azért írok most ide ismét, hogy a tapasztalataimat megoszthassam, hátha valaki hasonló cipőben fog járni valamikor:
    A jelenlegi rendszeremben ( JBL MK1000 frontok, Kenwood center, JBL hátterek, Yamaha sub) hatalmas előrelépésnek hallom a kis belépő H/K-t. A mélyek végre betöltik a teret, és szépen telten szólnak. A magas hangok sokkal tisztábbnak tűnnek (egymás mellett is volt szerencsém meghallgatni a két erősítőt), az összhatás pedig sokkal jobb. Természetesen teljesen tisztában vagyok vele, hogy egy szedett/vedett hangszóró "közegben" hajtom az erősítőt illetve azt is tudom, hogy belépőkategóriáról beszélünk, de én nagyon elégedett vagyok vele minden téren, és hatalmas előrelépésnek tartom a maga nemében a váltást.
    Sztereóban kitölti a frontokat, és szépen osztja le a mélynyomóra a kellő frekvenciájú hangokat (a Pioneer nem volt erős zenei téren és akárhogyan is próbáltam az X-Overt konfigurálni, valahogy mindíg hiányosnak éreztem a mélyhangok tartományát)
    Csak ajánlani tudom a kis harman-t. Eddigi tapasztalataim alapján a használt piac hasonló árszegmensében nem találni jobbat. Számomra nagyon bevált.

    Kérdés:
    ebben az általam vázolt szituációban érezhető változást hozna mondjuk egy Asus Xonar DX vásárlása, vagy jelen esetemben a szűk keresztmetszet továbbra is az erősítő és a hangdobozok lennének, így feleslegessé téve a külön hangkártyát? (egy alaplapi ALC889-et váltana)

Új hozzászólás Aktív témák