Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Oldfighter #44745 üzenetére

    Utánanéztem amennyire tudtam ennek. Nem tudtam leszedni a MS honlapjáról a használatit a ládához, de pár külföldi cikkből az következőket vontam le:

    1. Meghallgatod a mellékelt teszt CD-t, amin ugye van 11 szám szinusz mély-hangokkal. Ekkor a notch-szűrő legyen kikapcsolva.
    2. A meghallgatás alapján azt az egy frekvenciát (tartományt) tudod csökkenteni, ahol a leghangosabb volt a teszt CD lejátszásakor. (Megjegyzed, hogy hanyadik track-nél volt ez.)
    3. A notch-szűrőn oda tekered a jobb oldali potit, ahol a leghangosabb volt a CD-vel. Meg van jelölve a track-ek számával és frekvenciával is a poti körül.
    4. A notch-szűrő másik (bal oldali) potijával azt tudod állítani, hogy ez a csökkentés mekkora mértékű legyen. (ha jól látom a képen, akkor 2-től 16 dB-ig állítható.)
    5. Bekapcsolod a szűrőt és elkezdi szűrni az adott frekvenciát.

    Ennyi.

    Ezután kb. egyenletes hangosságúnak kellene lennie az összes számnál újratesztelve.

    Tehát röviden a teszt CD meghallgatása után kell belőni a kívánt frekvenciát és a csökkentés mértékét és utána kapcsolod be a szűrőt. Akár menet közben, a teszthang lejátszásakor is valószínűleg állítható a freki és a csökkentés mértéke. De ennek utánaolvasnék a mélyláda használatiában.

    A - 10 dB-t szerintem azért írták, hogy elég hatásos legyen ez a csökkentés. - 2 dB szerintem nem annyira észrevehető füllel. Egyéni ízlés és akusztika függvénye, hogy mennyivel csökkented.

    De ismétlem. Ezt csak kikövetkeztettem magamnak az infók alapján. Semmi sem biztos benne. :B

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák