Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasi82
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni.
Összekötöttem (digitális koax - optikai átalakítóval, hogy 5.1-em legyen) a Sony BDP-S280-as blu-ray lejátszómat (digitális koax), a Panasonic SC-PT465-ös házimozival (optikai kábel), de valamiért nincs hang a házimozin.(ha minden igaz 5.1-nek kellene lenni, de semmi)
A blu-ray lejátszó a TV-vel HDMI kábellel van összedugva.
Jól dugtam össze mindent, ha minden igaz.
RCA-al összekötve van hang, de csak 2.0.Szerintetek mi lehet a probléma?
Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv.
Sasi -
Toobee
veterán
Most mondjam azt, hogy szóról szóra előadta nekem is?
(#3048) Dorian: Én egyel több kábelt csináltam. 3*1,5 Bals73 villás és AVX-ről való IEC (nem láttam rajta típusjelzést, de aranyozottnak tűnik.) Kölcsönadom, ha gondolod. Én csak csavaroztam. Akitől vettem a Bals-t, azt mondta, hogy nem feltétlen lesz rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
Sasi82
csendes tag
Köszike, de ilyet nem találtam, hogy SPDIF kimenet vagy digitális koax kimenet.
Az a baj, hogy csak csak ezek vannak:
(Sajnos ehhez nagyon analfabéta vagyok )x[Audio (HDMI)]
[Auto]: Általában ezt a beállítást javasolt
használni. A hangkimenet típusának
beállítása a csatlakoztatott HDMI eszköz
paramétereinek megfelelően.
[PCM]: PCM audiojelek továbbítása a
HDMI OUT aljzatból.
x[BD Audio MIX Setting]
[On]: Az interaktív hang és a másodlagos
hang rákeverése az elsődleges hangra.
: Csak az elsődleges hang továbbítása.
Ezt válassza, ha HD audiojeleket kíván
továbbítani az AV-erősítőre (rádióerősítőre).
x[Dolby Digital]
[Downmix PCM]: A jelkimenet átalakítása
lineáris PCM formátumúvá. Válassza ki ezt a
beállítást, ha a lejátszót saját Dolby Digital
dekóderrel nem rendelkező külső eszközhöz
csatlakoztatja.
x[DTS]
[Downmix PCM]: A jelkimenet átalakítása
lineáris PCM formátumúvá. Válassza ki ezt a
beállítást, ha a lejátszót saját DTS dekóderrel
nem rendelkező külső eszközhöz
csatlakoztatja.
[DTS]: Válassza ki ezt a beállítást, ha a
lejátszót saját DTS dekóderrel rendelkező
külső eszközhöz csatlakoztatja.
x[DTS Neo:6]
[Cinema]: A DTS Neo:6 Cinema funkciót
támogató csatlakoztatott eszköz
képességeinek megfelelően a HDMI-OUT
aljzaton érkező sztereó 2-csatornás eredetű
hangot szimulált több-csatornásként adja ki.
[Music]: A DTS Neo:6 Music funkciót
támogató csatlakoztatott eszköz
képességeinek megfelelően a HDMI-OUT
aljzaton érkező sztereó 2-csatornás eredetű
hangot szimulált több-csatornásként adja ki.
(Off): Az eredeti beérkező hang
csatornaszámával megegyező
csatornaszámban adja ki a hangot a HDMIOUT
aljzaton.
x[Audio DRC]
[Auto]: A lemezen beállított
dinamikatartománnyal történő lejátszás
(csak BD-ROM esetén). Egyéb lemezek
lejátszása a [On] beállítással történik.
[On]: A lejátszás normál tömörítéssel
történik.
(Off): Nincs tömörítés. A hang
dinamikusabb.
x[Downmix]
[Surround]: Térhangzású hangkimenet. Ezt
válassza, ha olyan audiokészüléket
csatlakoztat, mely támogatja a Dolby
Surround (Pro Logic) vagy a DTS Neo:6
formátumot.
[Stereo]: Térhangzás nélküli hangkimenet.
Ezt válassza, ha olyan audiokészüléket
csatlakoztat, mely nem támogatja a Dolby
Surround (Pro Logic) vagy a DTS Neo:6 formátumot
[Dolby Digital]: Válassza ki ezt -
zolaas
senior tag
Megvettem az avx-n árult JBL Control sub-ot Asszem kicsit túllőttem a szobán Íme 30 kg brumm
Egy kis izé: Nakamichit tessék
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
nebulo5
senior tag
-
drkotász
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék tisztán látni abban , hogy jól gondolom én azt , hogy ha vennék egy minimum 5.1 csatornás analóg kimenetű blu-ray játékost , akkor az én régebbi Yamaha rx-v661-es erősítőm 6 csatornás analóg bemeneteivel összekötve , erősítő csere nélkül tudnám élvezni a HD formátumú hangokat a rendszeremen ( B&W 600 series 5.0+Velo sub). Semmi bajom az erősítőmmel, fölöslegesen nem szeretném lecserélni , ezért szeretnék egy 5+1 vagy 7+1 analóg kimenettel bíró játékost venni , amelyikben van dekóder. A Yamaha AVR-en egyébként vannak HDMI bemenetek is , de mivel HD dekóder nincs benne , gondolom HDMI-vel összekötve ez így nem elég a HD hangok megszólaltatásához? Köszi a válaszokat. -
Peak
addikt
válasz drkotász #3064 üzenetére
teljesen jól gondolod.
a hang kikódolását a játékos végezné, az erősítő csatornánként megkapná az analog hangot.
esetleg érdemes meggondolnod egy jóminőségű médialejátszót vásárolni BR meghajtóval egybeépítve. sokkal jobban járnál.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
drkotász
csendes tag
Egy WD Live lejátszóm van , ami talán középkategóriának mondható , gondolom a Dune-re és társá(i)ra gondolsz. Mindenesetre kösz a válaszod. Erre a Philips 7000-re
gondoltam , mint BR lejátszó.
http://www.philips.hu/c/blu-ray-dvd/7000-series-3d-lejatszas-wifi-ready-fekete-aluminium-bdp7500b2_51/prd/ -
BBéci
legenda
Miféle lejátszóról van szó?
Mivel van rajta SPDIF kimenet - a koax is az - ezért 100%, hogy be lehet állítani, hogy azon menjen ki a bitstream adatfolyam, amit az erősítő fog dekódolni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
drkotász
csendes tag
Ha még nem lenne semmilyen médialejátszóm (WD Live) valószínű megfontolnám a tanácsotok , de amire vettem arra teljesen jó a WD. Nemrég kezdtem el csak gyűjtögetni BD lemezeket , amióta barátságosabb lett egyik-másik lemez ára. A fentebb linkelt Philipsről mi a véleményed, esetleg ebben az árfekvésben (40-50 eFT) lenne más alternatíva? Én is jobban hajlanék a Pioneer-Panasonic vonalra , csak sajna ezekben nem találok 5(7) analóg csatornást elfogadható áron , illetve semmilyen áron sem találok. Köszi
-
Ed Parker
nagyúr
Hallottam még 2001-ben a totel bt-nél,tényleg jól szólnak, de ki szalagozik ma már?
Nekem is van itthon egy technics rs-tr232-es, régi számokat archiváltam szalagról.
Ugyanígy vagyok a minidisc-el is.
Abból is maradt egy deck, már nem akarom eladni, mert nincs értéke, talán már nem is gyártják a lemezeket.
Jók voltak ezek.[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz drkotász #3064 üzenetére
Ha jól tudom, akkor az erősítőd tud fogadni HDMI-n sokcsatornás PCM jelet.
Ha egy BD játszón van minimum 5.1 csatornás analóg kimenet, akkor az azt jelenti, hogy a játszó először PCM-re dekódolja a kódolt hangformátumokat és azután alakítja át analóggá és küldi ki az analóg kimenetre, vagyis van benne DD/DTS/Dolby TrueHD/DTS HD MA stb dekóder.
Ebből következően a játszóban valószínűleg lesz egy olyan beállítási lehetőség, hogy a HDMI kimeneten a dekódolt PCM jelet adja ki, tehát az erősítőd már olyan jelet kaphat a HDMI bemenetén, amit tud értelmezni.A kiszemelt BD játszó és az erősítőd használati utasítását tanulmányozva elég hamar kideríthető a dolog.
A HDMI kapcsolatnak annyi előnye lenne, hogy minden olyan lehetőséged megmarad, amit az erősítőd biztosít digitális jelek fogadásakor, valamint akár kevesebb pénzből is kijössz (egy darab HDMI kábel olcsóbb lehet, mint 6 jóminőségű RCA kábel)
-
daneel92
tag
sziasztok!
http://www.bluechip.hu/termek/genius--sw-hf5-1-4500-feketehttp://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/2787_genius_sw-hf_5_1_4000_hi-fi_wood/
kettő között vacillálok, tévére kötném, és főképp játékra (ps3) meg filmezésre használnám. mit gondoltok, melyiket érdemes megvenni?
Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
BBéci
legenda
válasz daneel92 #3079 üzenetére
Számomra a pocsék hangzás szinonimája a géniusz, engem büntetni lehet velük. Inkább egy AKG, Sennheiser, Beyerdinamic, Koss, Grado fejhallgató, ugyanannyi pénzért.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
daneel92
tag
csakhogy én hangfalat keresgetek nekem gépemre is genius van kötve, semmi bajom vele, eddig remekül működik
Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
BBéci
legenda
-
drkotász
csendes tag
válasz nobeige #3073 üzenetére
Ez egy 2007-es Yamaha , még azon is csodálkozom , hogy HDMI bemenetek (2db In - 1db Out) is vannak rajta. De most megnéztem a könyvét , az van hogy HDMI 1.2a tip. HDMI csatlakozók vannak , kompatibilitásnál pedig >
Többcsatornás audio jeltípusnál : 8ch,32-192 kHz , 16/20/20 bit (pl. DVD-Audio, stb.)
DSD jeltípusnál : 2/5.1 ch , 2.8224 MHz , 1bit. (pl. SACD, stb.)
Nekem ez nem sokat mond , azzal együtt amit írtál esetleg annyit , hogy ha a BD player kiadja HDMI-n a dekódolt nagy felbontású hangot PCM-ben , akkor talán , hogy nem is kell analóg csatlakozós lejátszó. Viszont az a "HDMI 1.2a" aggaszt , mintha 1.3 kellene ehhez? -
BBéci
legenda
válasz drkotász #3086 üzenetére
Figyelmetlen voltam, a leírásból egyértelműen kiderül, hogy az erősítőd fogad hangot HDMI-ről. Veszteségmentest valóban nem, azért kell dekóderes lejátszót venned.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Tamoo
MODERÁTOR
H/K 360-ashoz keresnék magyar használati útmutatót... Esetleg fellelhető valahol neten? Én még nem találtam. Ki a H/K magyarországi forgalmazója?
-
-
Zanik
addikt
"Sikerült" meghallgatnom az egyik elektronikai áruházban a Mordaunt-Short Carnival kisebbik szettjét (1+6+5C) egy Carnival 7-es subbal, egy RX-V465-ös Yamahára kötve. Nem tudom mennyire írható a hallgatási körülmények számlájára, de nem igazán jött be a hangzása. A közép és magas tartományokkal nem volt gond, sőt, a beszédhangok kifejezetten jól szóltak a centerből, a mélyek viszont pocsékok voltak, teljesen tönkre vágták az egész "hangzást". Az eladó se volt toppon, úgy tűnt, hogy épp csak egy kicsivel ért hozzá jobban, mint én. Persze jöttek a lózungok, és a kereskedő véna is előkerült (mindenképp rá akart beszélni egy H/K AVR 165-re, és hozzá egy JBL E szériára), hiába mondtam neki, hogy a Yamaha erősítő már adott, ahhoz keresnék hangfalat. Sajnos a másik szett, amit meg szerettem volna hallgatni egy Yamahával (Wharfedale Obsidian 600) már nem volt náluk, pedig tudnék használtat jó áron.
A legnagyobb tanulság: nem érdemes elektronikus áruházba menni hallgatózni, mert nem olyanok a körülmények, hogy érdemi döntést hozzon az ember az egyes komponensek (erősítő, hangfal) tekintetében.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
-
Toobee
veterán
Nekem most zárult le egy ügyem, illetve nem zárult le, csak visszakaptam a pénzemet. Expresszről, utánvétes vásárlás. Sajnos a lakótársam vette át a csomagot, és nem az volt benne, aminek kellett volna lennie. Mivel gyorsan kapcsoltam, meg rengeteget telefonáltam, így el tudtam érni, hogy rendőrségi határozat keretein belül tartsák fel a pénz kiszállítását. Cirka 4 hónapba telt, mire visszakaptam. PK-t buktam, meg rengeteg időt, de szerencsére mást nem.
-
zolaas
senior tag
válasz nagyfejü #3088 üzenetére
Ez így ebben a formában jó nagy baromság. Kicsit tág a fogalom amibe belekötsz. persze, h nem utalunk előre olyan eladónak aki nullás vagy kevés illetve negatív értékelések sorozata áll. Aki nullás és baromira jó áron ad vmit, már gyanús. Persze, h nagyon oda kell figyelni. Én már több száz adás-vételt bonyolítottam le. Nagyon parázok, még a mai napig is. De kellő odafigyeléssel minimálisra lehet szűkíteni a kockázatot. Még mindíg marad a személyes átvétel. Ha meg úgy már drága, akkor tessék megvenni újban. 2x 3x annyiért. Akkor még mindíg olcsóbb lehet. Szóval sztm nem kell ettől különösebben darázni, csak ha nem vagy biztos a dologban ne utalj előre. Aztán vagy odaadják vagy nem. Mindenki maga felelőssége, h mit vállal be. tudnék azért mesélni. De inkább arról miért is nem szólnak, hogy milyenek az arányok? Hány sikeres adás-vételre jut 1 átbaszás? Már csak azért is, mert Magyarba amúgy is divat az átbaszás, félretájékoztatás, ne legyen illúziónk a nagy multik is ugyanúgy átkúrnak, csak ott legalább lehet reklamálni: Nem beszélve a netes boltokról. Ott is nagyon oda kell figyelni, h mit honnan vesz az ember. De ebbe már nem mennék bele. A lényeg, hogy, ha félsz a használt dolgoktól, akkor vegyél újat, vagy nagyon körültekintően vásárolj, megbízható eladótól! - Mint én
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest