Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
priusz
aktív tag
Bocsánat! Félreértettem: a" Nem is feltétlen előny" nálam azt jelenti, hogy hátrány.
Mert egy plusz ficsör ami leegyszerűsíti a hang és képátvitelt nem egy jelentéktelen dolog ami mindegy, hogy van vagy nincs.
Mondom ezt úgy, hogy Denon 3806-om van és ez nem szedi le a hangot HDMI-ről. Viszont volt belépő kategóriás erősítőm amin volt, és nagyon praktikusan működött.Mellesleg hol égnek HDMI lázban?
(#2602) ginola Folyamatosan olvasom, de nem jöttem rá. No mind1.
A második részét gondold át picit!
[ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
ginola
addikt
Olvass vissza, a fórumban és rájössz. Fentebb leírtam.
Én HDMI-nek ott látom értelmét, ha a képet, hangot külön lehet vinni TV-re, erősítőre! Az, hogy sorba kötöm a cuccokat és be kell kapcsolni mindent, hogy TV-z nem látom értelmét, ez fog idén változni!
Remélem ez így érthető.
Én az hozzászólásomat arra írtam, mikor megkérdezik, hogy kijön e a HD hang általi élmény 100 e FT alatti 5.1 szetten. egy 70 e FT-os erősítőn.
[ Szerkesztve ]
-
priusz
aktív tag
Pl kevesebb kábel.....kapisi A keresztesháborút nem értem. Azért mert lehet jobb használt erősítőt venni HDMI nélkül, azért még a HDMI jó bár ezt meg te nem érted. Gondolom volt ilyen erősítőd. De neked nem jött be...
(#2606) ginola Nyertél feladtam!
[ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
Toobee
veterán
En azt talalom erdekesnek, hogy beirsz valamit a vakvilagba, most peldaul, hogy mindenki nagy HDMI lazban eg, kozben szo sem esett rola, de ennek ellenere leirjak paran az elonyeit, majd Te eloveszed a pokhendi, folenyeskedo stilusod, hogy marpedig a Te szavaid ne forgassa ki senki. Mar tobbszor eszrevettem rajtad, hogy dulnak benned az indulatok, es csak arra varsz, hogy leszolhasd a HDMI-s erositoket, mert a Te rendszered utan nem kapkodtak az emberek. Dorian jol megfogalmazta, a sertettseg beszel beloled. Ez egy epito jellegu topic (tele sokat megelt hifistakkal), olykor vitakat felvonultato forum, de nyugodt, barati hangvetelu modon -egy ket ember kivetelevel- zajlanak le. Szerintem neked is kicsit vissza kene venni a folenyes stilusbol, es jol erezhetned itt magad. En nem reg talatam ide, de megismerkedtem egy ket igen korrekt, es ertekes emberrel. Talan meg baratsagok is kialakulhatnak itt, ha az ember meg tudja utni azt a szintet, amivel meg nem bant meg masolat, es nem tiporj a sarba oket.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Egy eszköznél nem akkora a különbség, viszont sok embernek van itt a fórumon (is) valamilyen média lejátszója, konzol(ps3,Xbox,wii), set top box, kamera, ezek mind ráköthetők erősítőre és egy azaz 1 hdmi kábel megy a tv-be, egy táp és egy antenna, sztem eléggé leegyszerűsíti a dolgot, remélem így már érted, miért nem hátrány.
-
ginola
addikt
-
törölt tag
A vitához: 2004-ben olvastam előszőr HM magazinban (igaz,2003-as találmány) hogy a HDMI-t arra találták fel hogy egy vezetékkel vigyenek át mindent: képet hangot egyszerre. Akkor még nemigen voltak HD hangok,se 3D analgif-en kivűl, pláne köztudatban.
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz #09634560 #2612 üzenetére
Ne hepciáskodjatok, szerintem mindannyiotoknak igaza van, csak más oldalról nézitek. A HDMI egyszerű és praktikus. Ez feltétlen előny. A hátránya az, hogy a gyártók malmára hajtja a vizet, eladja azt az erősítőt drágábban, amiért annyit nem fizetnétek, ha nem lenne rajta HDMI, pedig a praktikus csatlakozáson kívül más többletet nem nyújt. A HD hangok minősége többlete ebben a kategóriában nem érvényesül. De ez a magán véleményem!!!
Mindenki maga dönt. Ginola inkább a kevésbé "korszerűbb", de jobb minőséget támogatja azonos áron, és én is ezzel értek egyet. Van akinek a praktikum a fontosabb. Mindenki maga dönt.
De egy kicsit "átverés" szagú ez a gyártók oldaláról......meg nekik kényelmes is, és extra profitot hoz.
De nem éri meg hogy veszekedjetek ezen, mindegyik álláspont védhető!
Olyan, mintha a trabantra szabványos csatlakozást tesznek egy fékszárnyhoz. Könnyen lehet rá tenni, van akinek tetszik is, de vitatható, hogy igazán van e rá szükség.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
geri788
tag
válasz bajnokpityu #2614 üzenetére
és mit tapasztaltál????
-
törölt tag
Na, megjelent a kedvenc oldalamon a Hugo BD kritikája. LINK
Kötelező kiadványnak értékelik, 5 csillag a képre, 5 csillag a hangra. A 7.1-es DTS-HD MA hangot referencia minőségnek értéklik, ami itt egész ritka.
Mire nálunk megjelenik talán meglesz az új rendszered, és lesz alapod összehasonlítani a divx-en található 448kbps hanggal.
-
gorbep
senior tag
válasz bajnokpityu #2614 üzenetére
Attól, hogy az optika átvitele aszinkron, még nem feltétlenül rosszabb mint a HDMI szinkron átvitele. Alapvetően a szabvány célja más. A kép átvitelhez képest a hang átvitele elhanyagolhatóan kevés. Ipari buszrendszereken használtunk RS-485 aszinkron átvitelt olyan zavart környezetben alumínium kohóban, ahol még az anyja sem ismert szinte rá a jelre, és mégis alig volt átviteli hiba a csomagban. Az igazán nagy sebességű hibavédett átviteli rendszerek ma is aszinkron rendszerűek.....
Elhiszem, hogy halljátok a különbséget, de ez nem az átvitel problémája, maximum a PCM üzemmódban. Tehát elvileg egy sztereó átvitelnél hallhatsz különbséget, amit a jitter okoz.
Egy DTS hangsáv esetén is hallható a különbség? Mert elvileg nem lenne szabad.
Lehet, hogy a PCM átvitel felejteni kellene. Mintha valahol olvastam volna az FFDShow át tudja AC3-ba vagy DTS-be kódolni, és úgy leazvarni a HM erősítőbe. Valaki nem próbált ilyet???
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Miként lehet azt megoldani, hogy a hangszórókábelek folyamatos dugdosgatása nélkül sztereo és 5.1-es rendszerem is legyen?
Értem ez alatt, hogy van egy onkyo 608-as erősítőm, s ha vennék egy sztereó erősítót, akkor össze lehetne ezeket valahogy úgy kötni, hogy sztereó zenehallgatásra a sztereó erősítő hajtsa meg a hangfalat, míg 5.1-nél a házimozi?Létezik ilyen megoldás?
Köszönöm,
Rederik -
knorbi77
tag
Egyébként a vitához kapcsolódóan.: Az, hogy a HDMI erősítőbe megy, majd onnan TV-be..sőt még kitudja mit kötnek a láncba, ez nem okoz minőségromlást? Mert ennyi dolgon átvinni a jelet..
Más: Valószínűleg holnap meglesz a Polk PSW110-em, úgyhogy majd írok milyen lett, és ha kész leszek a szobával, akkor képeket is rakok fel
gorbep #2622 : Köszi, azonnal kipróbálom amint meglesz!
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz knorbi77 #2620 üzenetére
Elvileg nem okozhat hibát, maximum késleltetést. de az is maximum a ms nagyságrendbe esik, ez a DSP program ciklusidejétől függ.
Gyorsan teszteld a Polk-ot , a közelemben lenne egy eladó 30k körül! És gratulálok!
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Rederik #2619 üzenetére
HA ugyan azt a hangfalat szeretnéd meghajtani egyszer a HM erősítővel egyszer egy sztereóval, akkor a dugdosás marad sajna.
Olvastam már itt a fórumon olyan közösítőről, amivel több erősítő köthető ugyan arra a hangfalra, választhatóan, de nem tudom milyen minőséget képvisel.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
gorbep
senior tag
válasz nismoka #2624 üzenetére
Pont hogy nem, a DD-és a DTS kevésbé "sérülékeny"! Ha lesz egy kis időm, én is kipróbálom!
Bajnokpityu: Nem próbálnád ki ha szépen megkérünk, hogy a HDMI és a koax/optika között akkor is van különbség, ha AC3-ba vagy DTS-be kódolod át a PCM stereo-t?
a forum NEM matyominta-kiallitas, huszadennyi smiley-bol is ertenek a tobbiek...
[ Módosította: doc ]
-
nebulo5
senior tag
Igen, van rá megoldás! Volt korábban egy "gyári" megoldású hangfal átkapcsolóm (HKA) amit egy pesti srác készít igen kiváló minőségben! Abban egy db. 4 pólusú relé volt. Mivel nálam a kábelek 4 mm2 keresztmetszetűek, így állandóan azon filóztam, hogy nem-e kevés a relé pólus csatlakozó felületeinek alig 2 mm2 keresztmetszete? Ezért, készítettem egy 2 relés változatot! De a korábbihoz képest, semmilyen változást nem tapasztaltam! Eléggé kritikus lelkülettel szoktam tesztelgetni nem csak a saját, de a kipróbálásra is hozzám kerülő cuccokat! Szinte kerestem a kritizálhatóságot, amikor hozzám került a HKA, majd amikor elkészítettem a sajátomat is! De egyszerűen, nem lehet különbséget hallani hangügyileg, amikor a HKA-t használom, vagy amikor direkt vannak az erősítőbe kötve a kábelek! És ezt, most már számos erősítővel/hangsugárzóval kipróbáltam! Akik nálam ugyanezt a difit keresték, azok sem hallottak különbséget!
Nem éppen olcsó mulatság, mert ha csak közepes minőségre törekszel, akkor is bőven 25 ezer felett tudod összehozni a 12 db. banándugó terminált, kb. 1 m. szerelő kábelt, 12V/400 mA táp, jó minőségű (pl. Omron) relé + talp és a doboz, amibe az egészet be szereled.
Érdeklődj az AVX-en a Lacy féle HKA-ról! Biztosan linkelni fogják azt a tesztet is, ahol néhány vájt fülű próbált kritikus fogást találni rajta. Nekik sem sikerült!
De, ha pesti vagy, vagy csak erre jársz, bátran eljöhetsz egy hallgatózásra ez ügyben is. Valahol van egy szerelési rajzom is, meg keresem ha kellene! Jelenleg 40 - 42 ezer körül juthatsz hozzá egy Lacy féle HKA-hoz. Ha te szándékozol elkészíteni, alkatrésztől függő az ára + munkadíjÜdv: nebulo
-
priusz
aktív tag
Vagy a nebulo5 által javasolt hangfalkapcsoló a megoldás vagy egy ilyen gyári: DYNAVOX AMP-S
Bár az utóbbiba lehet nincsenek olyan minőségi alkatrészek mint a Lacy féle HFK-ba, amiről itt olvshatsz: Házimoziklub tesztKönnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
bajnokpityu
félisten
átkódolgatni nem fogok,nem értek hozzá,h olyan minőségben csináljak,ami felfogható tesztnek.
de azt meg tudom csinálni,h a popit meg a denont összekötöm két kábellel,és kapcsolgatok, gyári DTS esetén.amikor összekötöttem hdmin nekem reálisabbnak, nagyobbnak hatott a tér.
épp a centeren dolgozom, mert eléggé elüt nálam is. de a nagyobbik probléma,hogy a hátterekre már nincs elég anyagom a magashoz, úgyhogy nem lesz tökéletesen ugyanaz.eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz nebulo5 #2627 üzenetére
Tiedről van kép esetleg?
Cakkpakk mennyibe fájt?
Erősen gondolkodom egy saját verzión,aljzatok kihagyásával,direktbe kötéssel, ellenben 3mm vtg alu dobozban. Találtam ebayen helyet,ahol az ezüstözött kontaktú omron 10A elég olcsó. Ilyet építettem be a füleserőitőmbe is, semmi bajt nem vettem észre vele.eladó topping dac
-
Stubi28
tag
Üdv!
Nem akarok butaságot kérdezni de...
A lentebb linkelt megoldással meg tudom osztani az erősítő coax bemenetét?
Nem tudom miért, de valahogy nem szeretnék optikaivalkötögetni. Vagy nyugodtan kössem azzal a blu ray playert, nem fogok eltérést érzékelni?
[link]Pontosabban most nézem csak, hogy ez pont nem a nekem megfelelő leosztás...
Mind egy, a lényeg, hogy valami Y elosztóra gondoltam, ha csak nincs ennél jobb megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A hangfalátkapcsoló viszonylag borsos árához még hozzá kell számolni +4 db kb. 1m-es meglevővel egyező hangfalkábelt banándugózva. Aki a rendszeréhez minőségi, drága hangfalkábelt használ, ez duplázza a költséget. Én ezért nem léptem meg.
Korábbiakhoz:
HDMI és koax kábel közti különbséget ki fogom próbálni, pont van itthon ugyanazon gyártó ugyanazon kábelcsaládjába tartozó koax és HDMI kábelem, tehát ezt a változót ki tudom zárni.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Ilyen tapasztalatról még nem hallottam a "dugdosóktól" de kopás elméletileg biztos, hogy idővel fellép, lévén az arany puha fém. Ha minőségi banán-aljzatok vannak mindkét erősítőben, akkor szerintem maximum jópár évente kell cserélni dugót-aljzatot.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Dorian
félisten
Csak ötletelés, de szerintem nálad nem lenne nagy különbség.
Egyébként van fent AVX-en tuningolt SoundArt monitor állvánnyal valami 30ezerért, számomra érthetetlen miért van még meg. Helyedben, ha: -nem zúzós zenéket hallgatsz, -van helyed elhelyezni, 20m2-nél nem nagyobb a szobád, lehet megvenném és megoldódna a dugdosás probléma. Már felmerült bennem, hogy megveszem próbálgatás-kíváncsiságból...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Aha néztem, tényleg nagyon megérné, bár hely szűkében vagyok. Na meg Szegeden van, ~17e útiköltség kicsit megdobja az árat, postázni meg nem nagyon szeretné ahogy olvasgattam.
(#2638) bajnokpityu: Nekem most a 4m koax van jelenleg. Ha nem sokat számítana, nem költenék suricatara, bár nem is nagyon láttam eladót.
-
bajnokpityu
félisten
annyiból lenne értelme, hogy az ember időnként nem jobbat,inkább mást keres.
fülesnél ez egyszerű,jobbaknak ezért van 5-10fülese is.nekem is ezért marad meg a gép mellett a canton.nincs hangjából semmi közös a rubival, és ez a változatosság gyönyörködtet.Azt hittem a bakelit is ilyen lesz,de igazából csak a hangulata, ami felemelő, egyelőre nem érzem,hogy annyira más lenne.
eladó topping dac
-
MaTTeS
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
Amúgy a foobart hogyan használtátok?
Szoftveres upsamplinggal, full file bufferrel, egy ramdiskről futtatva, azért nem rossz.
A j river nek meg csak 1 baja van, hogy fizetős. Amúgy nem problémás használni.De majd ha ráérek,kipróbálom a beet oszt majd jól letesztelem a 2es számú láncon.
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #2645 üzenetére
Nem rossz, persze. Itt nyilván nem óriási különbségekről van szó, de létezik: természetesebben szól a Bee.
Nem upsamplerelek semmit, az anyag saját mintavételén, bitperfekten játszom le a dolgokat. Full file buffert használok, ill. Fidelizert vagy egy direkt Foobarhoz írt hasonló programot. Szurikáta saját ASIO-ját használom. Vagy Foobarnál Wasapit (Bee-nél nálam vmiért nem működik)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
ha nem upsample-olsz szoftveresen, akkor megteszi a dacod reciver ICje. Ellenben valamiért nekem jobban tetszik, ha a szoftver csinálja. Lehet az átvitel nagyobb felbontása miatt, nem tudom. Ez szintén természetesebbnek hat.
A lupusod kijelzi milyen felbontást kap?
eladó topping dac
-
Szabikaa20
őstag
Valaki esetleg tudja,hogy az *.MKA milyen file?Mert ilyen formátumban húzta le az Era Discography DTS 5.1-et....
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple Watch
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vírusirtó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.