Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
válasz Viper26 #2198 üzenetére
Nekem Samsung UE32D5000-em van ott így kell: Beállítások(Menu)/Hang/További beállítások/SPDIF kimenet/Audioformátum....és itt lehet álligatni,hogy DD vagy PCM vagy DTS stb...
Most néztem vissza,látom neked is Samud van,úgyhogy próbáld meg úgy ahogy leírtam!
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Szabikaa20
őstag
Csak információ képpen kezdőknek!Jobb mint egy bögre szett!!! JBL SCS-178 45k
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Viper26
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2200 üzenetére
Nincs átállítva, akkor ez lesz a gond (D5500), akkor tudnia is kell remélhetőleg.
Annyit állítottam csak, hogy át lett rakva külső hangszóróra.zolaas:
TV lejátszóját használom.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Közben ezt találtam:
"...Bár a tévére csak két hangszóró került, az optikai kimeneten keresztül az 5.1-es hang természetesen eredeti formában távozik a tévéből, külső erősítővel tehát nincs akadálya annak, hogy a letöltött mozikat térhatású hanggal élvezzük..."
Akkor valóban a TV hangbeállítását kell átnéznem.
-
Viper26
nagyúr
TV manual azt írja, hogy limitált a hangbeállítás, ha külső hangszóróra van állítva...remélem ettől még lehet módosítani amit kell.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Nem biztos hogy jó helyen járok, de a problémám a következő.
Egy Orion LCD PI 32B típusú TV-re szeretném kötni a régi PC-mhez vásárolt Genius SP-HF 1255A típusú hangfalamat.
Vettem egy kéteres RCA audio kábelt, aminek egyik végét bedugtam a TV audio kimenetére, a másik végét a hangfal audio bemenetére, így egyáltalán nem kaptam hangot. A hangfal gyári kábelét használva (aminek ez egyik vége jack, a másik RCA) és a jack végét a TV fejhallgató kimenetére kötve van hangom, de túl halknak érzem, és így a hangerőt csak kézzel tudom állítani.
A kérdés mit tudnék tenni ennek javítására? Be kellene építeni egy erősítőt a TV és a hangfal közé? És ha igen, milyet?
A TV-re van még kötve egy WD TV mini médialejátszó komponens kábellel, azzal nincs gondom.
Let the Zone take me if I am.
-
spiky03
veterán
Jójó. De tudod, hogy jár az ember agya.
Meg jelenleg csak tapasztalatokat gyűjtök, hogy ha eljön az én időm, akkor merre lenne érdemes elindulni, hogy jó irányba tartsak.
Ennyi lenne csak a cél, az információ gyűjtés. Azt azért csak szabad, nem?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz spiky03 #2194 üzenetére
Nem a kbps a lényeg. Nem győzöm hangsúlyozni: sokkal több múlik a hangmérnökön, a keverésen, mint a 6065 kbps vs. DTS "mag" - 1536 kbps kérdésen. Azt értsd meg, hogy ha eleve vérszegény a hang, azon egy középkategóriás rendszeren semmit nem segít annak HD változata. Ellenben ha jól keverték a mozit, akkor nem fog hiányozni a HD hang, hiába jobb egy picit. Természetesen vannak kivételek, de többségében így lesz.
-
spiky03
veterán
válasz #75912448 #2227 üzenetére
Ezzel teljes mértékig egyet értek. Ezért is kérdeztem, hogy ott van-e valami különbség.
Én is hallottam már olyat, hogy DD és DD között is van óriási különbség.
Pl pont most a hétvégén is volt egy ilyen. DVD-n néztük Az ember gyermekét (magyarul) és ott elég vérszegény volt, legalább is a beszéd volt halk, az effektek ellenben jól szóltak. Utána megnéztem a Halhatatlanokat (avi - angolul) és abban sokkal jobb volt a keverés! Az asszony be is szólt, hogy vegyem halkabbra vagy nyomjak rá egy Night cinemát. Pedig ugyan olyan hangerőn szólt, mint előtte Az ember gyermeke!@Tamoo
Így fogok tenni. Tervezek elmenni valami házimozis üzletbe hallgatózni.
Mert sajna haverok között nincs senkinek sem HD képes cucca...
És persze azért még szüntelenül fogom magamba szívni az itt olvasott infókat[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
bajnokpityu
félisten
válasz #75912448 #2227 üzenetére
Sztem részletekben nem lehet igazi különbség a HD hangokban,mert a dts sem ócska sávszél tekintetében. Meg ehhez már komoly lánc kellene, komolyabb, mint a 2xxx denonok.
Másik,amikor meg amikor igazán jó lehet a bitmélység növelése, az a dinamikatartomány.
Nah,aki hallotta már Extreme cuccát, sima DTSben olyan dinamikatartomány van(és nem a dumdummal keverem),h elképesztő. Szóval a HD ezek alapján csak szemvényvesztés.Egyetlen előnye az,hogy így kénytelen az ember csomagkapcsolt adatként HDMIn küldeni a hangot, igy szinkron-gyenge CRCt használó spdif szabványnál sokkal jobb átvitelt lehet elérni, minimális költségből.
De ez csak szerintem, nem vagyok efféle mérnök,csak logikázok. És nem azért húzom le a HDt, mert savanyú a szőlő, saját erősitőm is HD képes. Otthon az a tapasztalatom, hogy ha jól sikerült a DTS, is marha jó jelenlétérzetet lehet elérni. Ha meg a szinkronnál elszúrták, akkor tényleg béna,de nem a HD miatt jobb az eredeti.
eladó topping dac
-
pr0bi
senior tag
Ok, próbálkozom vele. Egyébként többször is eszembe jutott, akusztikai szempontokból nem okoz problémát, ha mögötte kialakul egy fél méteres légrés vagy ez kiküszöbölhető a szobai kiegészítők elhelyezésével (pl. kép,növény stb.) Hátterek messzebb szoktak lenni, ha nem használom beljebb teszem, hogy jobban elférjek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #2230 üzenetére
Így gondolom én is. Akkor szoktam nagyobb különbséget hallani, mikor az eredeti BD-n TrueHD hang van és összehasonlítom az MKV változatban található tömörített 1536 kbps DTS-sel. Ilyenkor jókora különbségesk is előfordulnak a HD javára, sokszor a mellékelt 640kbps DD is jobban szól, mint a DTS.
-
geri788
tag
Gyerekek adjatok már tanácsot ha tudtok!..
Panasonic plazmám van és a beltérivel scart csatlakozóval van öszekötve.Semmi gond!De rádugtam egy hdm-i csatlakozót is és azzal is öszekötöttem.Ha a tv-n átváltom hogy melyikkel müküdjön a hdm-i vel ha nézem nagyitva adja ki a képet szinte rosz nézni.A scartal nézve semmi gond teljesen jó a képarány.Próbáltam állitami a tv-n de nem sikerült!Tapasztalt már valaki ilyet? -
Toobee
veterán
Nebulo5! Elkezdtem felrakni a szivacsokat Nagyon jól érzik magukat. Bár elfogyott időközben a kétoldali szalag, de kb 1200 ft-ból fog felkerülni. Lehet, hogy lett volna olcsóbb megoldás is, de gyorsabb biztos, hogy nem. Nem tudom, hogy mennyire lesz tartós. Érdekes, mert az egyik oldala nagyon frankón ragad, de a másik -ami nem volt szalaggal elfedve-, az elég gyér. Mondjuk nem iszok előre a medve bőrére, majd meglátjuk, hogy pár hét múlva is a helyén lesz-e még. Ha nem, akkor valami lécből készült keret kéne, neki, vagy ilyesmi. De mivel nekem bp-i lakásban semmilyen szerszámom nincs, pár csavarhúzót leszámítva, ezért most hirtelen ez jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Már hallottam a gondomról, de sajnos nem találom a válszt a bajomra, hiába olvasgatok visszafele.
Van egy média lejátszó, meg adott egy mkv file.Tizen x gigabyte.Számítógépen megy gyönyörüen, de a médialejátszó csak hangot játszik.Ha TV-vel próbálom lejátszani az játsza.De a média lejátszuó csak a hangot.
Esetleg vmi gyors tipp?Nem régóta foglalkozom a témával.
Elöre is kösz!
-
Toobee
veterán
válasz z123456789 #2240 üzenetére
Szia!
Szerintem itt tedd fel a kérdésedet. Illetve jó lenne még pár dolgot tudni, média lejátszód típusa, konkrét film címe, és adatai etc.
-
Warter
addikt
válasz z123456789 #2240 üzenetére
Éppen csak a lényeget nem írtad le. Milyen lejátszó, milyen firmware, milyen film, belső vinyó/külső vinyó/hálózat, hogy van a tvre kapcsolva. De jó eséllyel firmware frissítéssel megoldható a probléma.
-
Toobee
veterán
válasz #09634560 #2245 üzenetére
Egyelőre nem akartam maradandó nyomot hagyni a falon. A boltban nagyon szemeztem a komolyabb ragasztókkal, de azt nem tudom nyom nélkül eltüntetni. Ekkora kép meg a világon sincs, ha meggondolnám magam Ez sajnos nem olyan, mint a szőnyeg...leeszed, akkor odahúzol valami bútort, és meg van oldva
(#2242) Warter: még jó, hogy nincs asszony.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest