Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    Ma úgyis nagy Emotiva kibeszélés volt, úgyhogy én is leírnám a tegnapi tapasztalataimat. Egy Emotiva XDA-1 járt nálam, amit ezúton is nagyon köszönök Gyurczy-nak és a barátjának :R

    A következő volt a felállás:

    forrás: Dune Duo koax kimenet, illetve egy netbook SSD-vel
    processzor: Rotel RSP-976
    végfok: Rotel RB-956AX
    hangdobozok: Dali Concept 6
    hangulatfelelős: oltári szar házi pálinka

    Első körben a Duo koaxról hallgattuk meg kizárólag D/A konverterként az Emotivát. A dinamika és a részletesség javult, talán a tér is, de eltűnt a mély. Visszakötöttük a Rotelt is, mint D/A és processzor egy személyben, aztán arra jutottunk, hogy tulajdonképp nincs nagy különbség. Más volt, egy kicsit rosszabb, mosottabb volt az egész, de hallgatható.

    Átmentünk az USB-s lejátszásra. Egy tökéletesen gagyi, külső HDD kerethez adott kábellel próbálkoztunk. Hajszálra ugyanaz jött ki belőle, mint koaxról.

    De jöjjön a lényeg: a tulajdonos mondta, hogy előfokként is üzemel, kössük be közvetlen a végfokra. Meg is tettük. Leesett az állam. Olyan szintű hangot varázsolt elő a Dalikból, hogy nem hittem a fülemnek. Elképesztően jól szólt! Olyan részletes, teres, dinamikus volt az egész, hogy talán lement vagy 4-5 szám, mire kapcsoltam, hogy másba is bele kellene hallgatni. Belehallgattunk az ismert zenékbe, általam eddig nem is hallott hangok/hangszerek jöttek elő. Talán végig is vigyorogtam pár számot. USB-ről megint nulla különbség volt. Még megnézünk egy UPA-1-et is, ha megjött a lábvíz túlpartjáról, aztán kitalálom, hogy mi lesz. Igazából annyira tetszett ez az XDA, hogy simán megrendelném, csak így dugdosni kell a kábeleket, ha zenét akarok hallgatni. Elméletileg nem igazán marad el hangminőségben az XDA-tól, de majd meglátjuk. Az a megoldás azért tetszene, mert egy füst alatt el lenne intézve a zene és a HD hangok is, kábeldugdosás nélkül.

    [ Szerkesztve ]

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák