Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz #98221312 #168286 üzenetére

    Ne játsszuk már el, hogy az "aki szerint ez meg az így és úgy van, az hülye" szintű rendszeres megjegyzések célpontjai nem tudják, hogy róluk van szó. Azért használják ezt néhányan, mert ez nyelvtanilag nem személyeskedés, miközben valójában az, csak mögöttes jelentésre már nem vonatkozik a szabályzat. Ugyanígy kerülik ki az újságok is a sértegetéseket, ez egy elég alap újságírói tudás.

    A sznob szó jelentése: Úrit játszó; magasabb rangú, színvonalú, előkelőbb, híresebb emberek szokásait majmoló kispolgár, aki azért viselkedik így, mert olyannak akar látszani, mint azok.
    Ez tökéletesen leírja azt a viselkedést, amikor valaki pusztán az árat nézi, a rendszerében nem a pontos elemeket és azok képességeit tartja számon, hanem hogy azok mennyit érnek. "A hangszórók ára legyen 5:2 az erősítőhöz képest", "ehhez a géphez kell legalább 3000 ft/m kábel", és hasonló hülyeségek, ezek tökéletesen sznob mentalitásra utalnak, ahol a valóság nem számít, csak a vélt érték. Mert hát az az ember értékesebb, akinek több pénze van, legalábbis ezt hiszik. Az lényegtelen, hogy még egy mekis dolgozónak is sokkal nagyobb hatása van a gazdaságra, mint a legtöbb informatikusnak, miközben az átlagfizetésük 8-szoros, vagy hogy éppen az átlagemberek döntik be a tőzsdét, szóval kapásból azonnal bukott az egész.

    Ez nem te vagy, te érvekkel szoktál vitázni, amit tisztelek. A megalapozott érvekkel (akár helyes, akár nem) kontrázás errefelé nagyon ritka, ellenben akik csak annyit tudnak hozzátenni a fórumhoz, hogy mire mennyit kell költeni, hogy "én ezt vélem hallani, ezért így van, és pont", vagy hogy az olcsó dolgokat mennyire nem éri meg megvenni, azok nem hiányoznak. Tudok mondani 1000 embert, akik szintén így vannak ezzel.

    Köszi, hogy beismerted, hogy explicit rám gondoltál, de akkor meg is cáfolnám: a kérdésekre szoktam válaszolni. Ha az a kérdés, hogy ezt vagy azt hogy lehet AVR-rel megoldani, akkor elmondom és kész, de ha azt kérdezik, hogy hogyan lehet a legjobban megoldani, arra PC a válasz, arra pedig, hogy a legolcsóbban hogy lehet, az a DIY. Mivel ezekben sokkal több tapasztalatom van és jobban is érdekel, ezekre válaszolok szívesen. Ettől még nem írom oda egy AVR-es kérdés után, hogy "de azért vegyél PC-t", ellenben a sznob viselkedés az, hogy "itt a válasz, de amúgy vegyél kábelt, mert ami neked van, az semmit nem ér". Szerintem ebből te is elég sokat láttál, és remélem, nem gondolod, hogy ez helyes viselkedés bárkitől.

    #168285 Saughassy: Valós az a 20 Hz, csak helyesen kellene marketingelni. Zenére, alacsony hangerőn tényleg rengeteg pluszt jelent, de valahogy az kimarad mindig a spec sheet-ből, hogy ez kicsit magasab hangerőn már 60 Hz.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák