Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz alphamooncam #167788 üzenetére

    Igen, és a módszer, amit leírtam, a hallástartományon túl is az összes létező alaphang és felharmonikus, ezen kívül az összes egyszerre megszólalni képes (tehát bármely) hang összes létező kapcsolatát egyszerre írja le. Ezért mondtam, hogy amit mérek, az mindent elmond, és bizonyítva van, hogy ha ebben nincs változás, akkor garantáltan semmiben nincs, olyan tulajdonságban sem, aminek még nem adtunk külön nevet, ettől még kimutatja. Neked is fel tudom ajánlani, hogy elküldöm erről a 100 oldalas magyarázatot.

    Az ember egyébként közel nem olyan egyszerűen hall, mint alaphang + felharmonikusok. Azt pusztán tónusnak hívják, végtelen más paraméter is színezheti a hangot, és pontosan tudjuk, hogy miket hogyan nyom el a hallás, ezért léteznek az optikai csalódások hangi megfelelői, például a Shepard tone.

    A lepkefingos példa arról szólt, hogy azt állítod, hogy a 0.000001 mértékű változást észlelni véled, miközben elismered, hogy a sokkal nagyobbat nem. Ilyen nem létezik, amit észlelsz kis mértékben, azt nagy mértékben is tudod.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák