Új hozzászólás Aktív témák

  • Termi16

    őstag

    Kicsi off leszek, de ha nem baj, mégis itt tenném fel e kérdést első körben.

    A tv-m egy 47LG6000, monitorként használva.

    Szóval még az EB alatt észrevettem, hogy homogén világos hátterű képnél (focipálya, fű) nagyon durván látszik, hogy az egész képen sötét függőleges csíkok vannak. Ez mitől lehet? Olyan, mintha beégett volna a panelba ez a sok csík és azóta látom a képen, de úgy tudtam, hogy ez a jelenség csak plazmáknál létezik, ezért is vettem lcd-t.

    Most is, ahogy írok, a fehér mező ahova épp gépelek tele van ezekkel a vízszintes fekete csíkokkal, de még a kép szélén a szürkés részen is látszik. És igen, látható a jelenség tv alatt is, illetve pc-n is, netezés meg filmezés közben is.

    A tv-n kívül lehet valami más a hiba okozója?
    Pc a forrás, onnan megy ki a vga-ból egy hdmi kábel az erősítőbe, meg a set top box is oda van kötve szintén hdmi-vel, és az erősítőből megy a tv-be. Elég értelemszerű, de azért gondoltam leírom.

    Egyébként is érek egy tv csere, de elég undorító így a kép, nem is értem ,hogy hogy nem vettem eddig észre. Az jutott még eszembe, hogy kb azóta látom, mióta a HK AVR 255-öt lecseréltem a Denon 2311-re, de nem hiszem, hogy az erősítő lenne a ludas.

    Mit gondoltok?

    Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

Új hozzászólás Aktív témák