Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #122349 üzenetére
Amennyiben van olyan csatlakozója a külső egységnek. Amit én használok (Plextor) annak nincs.
Azt viszont nem értem, mit tartasz sarkosnak? Ha a meghajtó abban a házban van, amiben a PC összes többi alkotóeleme, akkor lőttek a minőségnek. Ezt már számtalanszor kitárgyaltuk az évek folyamán.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz BBéci #122351 üzenetére
Volt olyan h., a külső ház elvitte a minőséget, és amikor ki lett próbálva a pata csatin, akkor sokkal jobb lett az eredmény. Nekem úgy tűnik az sata/pata-usb átalakító is belepampoghat a végeredménybe.
Az h., a külső háznak milyen gyári kivezetése van indiferens, ilyenkor csak a táp megy a cd-olvasóba, a sata közvetlenül az alaplapra.
Nem túl kényelmes.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #122353 üzenetére
Attól tartok, nem ugyanazt értjük külső ház alatt. Erről beszélek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #122356 üzenetére
Aki jó minőségben akar CD-t írni és/vagy grabbelni, annak vennie kell valamilyen arra igazán alkalmas külső eszközt. Sajnos, amiket ezzel a Plextorral írok, nem érik el az eredeti, gyári lemezek hangminőségét, de ez cseppet sem meglepő, hanem magától értetődő.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragadozó
Ármester
válasz Dorian #122301 üzenetére
Én is így használom a philips sztereó erősítőm a frontok meghajtására. Mert jobb a hangja sztereón (tudnám bontani az elő és végfokot), mint az LX70-en átvezetve.
deicide: cd-t is sűrűn és tunert is szoktam...nem a házimozin...van kazettás deckem is, de azt már nagyon ritkán van üzemben, inkább dísz...nem is olyan komoly darab (alap), mint a többi komponens...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
r.levente75
addikt
Sziasztok!
Van e, vagy volt e valakinek Pioneer VSX-921 házimozi erősítője? -
Ragadozó
Ármester
válasz r.levente75 #122363 üzenetére
Szia!
Elődje volt, mire vagy kíváncsi, hátha tudok segíteni...Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Ragadozó
Ármester
válasz r.levente75 #122365 üzenetére
igen, tudja (gondolom a hdmi-re gondolsz)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #122359 üzenetére
Amikor vettem, 50-60000 forintért árulták, az egyik legjobb volt a piacon. Írtam vele 150-200 lemezt, tehát még lestrapáltnak sem mondható. Fogalmam sincs, most milyeneket lehet kapni.
-
Ragadozó
Ármester
válasz r.levente75 #122367 üzenetére
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Mivel az AVR-hez szeretném csatlakoztatni ezért írom ide. Ez a kütyü milyen minőséget képviselhet? Optikaiból kellene koax digitális és ez menne az erősítőbe.
Érdekelne a véleményetek. Sajnos a PC-t másképpen nem igazán tudom összekötni.
Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Aurig@
őstag
válasz Heffi #122375 üzenetére
Igen, láttam 40-ért hangkártyát. Ha nem muszáj nem költenék rá annyit. Esetleg ha tudsz olyan kártyát szívesen veszem a linket.
Azért nem tudom használni az optikait, mert azt a TV foglalja az erősítőn.
(#122374) deicide
Optikán menne ki a hang a PC-ről és az erősítő koax bemenetéra kötném. Erősítőn és PC-n is van HDMI, jelenleg is így van összekötve, de akárhányszor be- illetve ki van kapcsolva, akár a TV, akár az erősítő, kettőt villan a monitor, ami baromira bosszant. Ezt szeretném megszüntetni.
Erősítő: Onkyo TX-NR636
PC alaplap: ASUS Maximus VII Hero[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
Tegnap villámlátogatást tettem Norbinál. Nem hallottam eddig polkokat, nagyon megtetszett a karaktere.
A yamaha/polk páros rockzenével nekem jobban bejött mint a denon3808/concept6.
Dinamikusabb és mélyebbre is megy.Mozin a 7.1 a brutál sub-bal kiegészítve nagyon jó teret varázsol. Baromira tetszett összességében amit összerakott. Köszönöm a lehetőséget!
-
-
nagyúr
válasz Norbi 72 #122383 üzenetére
ááá itthon esélytelen, annyira kicsi piac vagyunk és csórók, hogy nem csoda, hogy megszűntek a házimozi magazinok, amiket amúgy rendszeresen vettem! Amúgy ja már 5 éve, egy frontnyi meg is van már Igazi 1.0 lenne. Abban reménykedek, hogy 4 év múlva ne legyen discontinued product...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Aurig@
őstag
válasz Heffi #122378 üzenetére
Tudja az ARC-t, de nem tetszik maga a működése.
Ugyanis: Ha minden kikapcsolva van és TV-t nézek, akkor működik az ARC, vagyis a TV irányítójával tudok hangerőt szabályozni. Viszont, ha közben a gyerekek a médialejátszót néznek a TV-n át kell kapcsolni HDMI-re. Eddig OK. De, amikor megunják és én TV-t néznék, akkor már a TV optikai kimenetre kapcsol, inaktívvá téve az ARC funkciót. Ezért maradok inkább az optikai kábelnél, ott nincs ilyen inaktívvá teszem dolog.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Aurig@ #122385 üzenetére
Ez a váltás normális esetben automatikusan történik. Ha kikapcsolod a médialejátszót és visszaváltasz tv-re, akkor az ARC-n megjelenik a hang és semmit nem kell nyomkodni az erősítőn. Szólni fog, mindenféle beavatkozás nélkül. Pana plazmánál legalább is így van.
Vagy félreértek valamit?"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz Aurig@ #122385 üzenetére
Ha úgy működik, az beállítási hiba. Normális esetben nem kapcsolhat a TV optikai kimenetre, mert az eleve folyamatosan aktív. Nálam hibátlanul működik az ARC, remek találmány.
-
Aurig@
őstag
válasz BBéci #122387 üzenetére
Nálam viszont nem. Másképp nem lehet beállíani. Ez van. Ezért maradok optikainál.
Ha lenne másik opció megpróbálnám, de nincs.
A TV-n AnyNet bekapcsolva, az erősítőn szintén bekapcsolva az ARC. Mást nem lehet állítgatni.[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
válasz Aurig@ #122388 üzenetére
De ha nincs bedugva optikai kábel, nem is válthat át rá. Vagy rosszul gondolom? Nekem NR545 van, ott megy minden hibátlanul. Minden az erősítőre van kötve egy HDMI megy a tv-be (ARC), minden kapcsol ki-be egy gombnyomásra. Az erősítő távját betanítottam BD lejátszóra és a tv-re (igaz az enyém Samsung), mindent tudok vele vezérelni. Igaz nem szeretem, én jobban szeretek mindent a saját távjával kezelni, ha 10 van, akkor is
Renault Megane IV Limited
-
BBéci
legenda
válasz Aurig@ #122388 üzenetére
Nem elég csak bekapcsolni az Anynetet, bele kell menni a részleteibe, mikor mit állítson, be- és kikapcsolja a csatlakoztatott készülékeket vagy ne. Ugyanezt el kell végezni az erősítőn is.
(#122389) Jaded
Remete tévéje is Samsung, segíts neki helyesen beállítani![ Szerkesztve ]
-
-
warezxts
senior tag
Hülye kérdés lesz, de hátha tudjátok a nevét amit keresek.
Az erősítő ismeri a pendriveról való zenelejátszást. Van olyan eszköz amit ha a pendrive helyére bedugok, bluetoothon keresztül tudok zenét hallgatni pl telefonról? A bluetooth magában gondolom nem alkalmas rá, mivel bluetooth-ként ismerné (ha ismerné) nem pendriveként. Mit kellene keresnem? -
Patice
nagyúr
válasz warezxts #122393 üzenetére
Szerintem nem létezik ilyen eszköz.
Közelebbi megoldás egy olyan erősítő, amit ismeri az AirPlay-t.
Vagy egy olyan kis kütyü, amire lehet tartalmakat streamelni, avagy új keletű néven "castolni" vezeték nélkül és ez a kütyü pl. analóg vonalon csatlakozik az erősítőhöz.
No ilyen kütyü is már sokféle van.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
spiky03
veterán
Akiknek nem vagy későn kapcsol be a szib, ők, hogy oldották meg, hogy film közben ne kapcsopjon le?
Vagy nektek is lekapcsol pl vígjátékok alatt?
Mert most, hogy a szub elején van az állapotjelző led így mindig látom.Most a beállítások a szub seggén lentebb tekertem a potit az erősítőn meg -4 dB-en van.
Vegyem fel mondjuk 0-ra és tekerjek még a szubon lentebb?
Vagy ez ilyen és így működik?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Zsozsoka 74
senior tag
Sziasztok én voltam aki a napokban kérdezte hogy van egy Sal 5.1 házimozi rendszer aktív 200 W melynyomoval és 60.000 ezerért megvennék tőlem.
Az lenne a kérdésem ha eladom akkor vennék más szettet lenne rá összesen 300 ezer forintom, milyen szép hangzású 5.1 rendszert tudtok ajánlani?.....
Illetve tudtok ajánlani hozzá külön erősítőt (láttam már használtan a jofogáson nagyon sokféle pl amaha márkájú is van amik kB 60 és 100 ezer között vannak)Köszönöm válaszotokat
Zsolt
Én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban....
-
Dorian
félisten
válasz Zsozsoka 74 #122399 üzenetére
AVX-en vagy 300-ért Monitor Audio RS 5.0 szett, én most ennyiért sztem azt venném, még úgy is, ha subot csak később tudok hozzá venni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest