Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dorian #122802 üzenetére
Most szivatsz?
A Dalí lektor nem fáziskúpos és a hsz-ban sem volt erről szó.Benceb:általában műanyag, papír vagy textil, ott az esetedben egy impregnált szövet porvédő a képről.
Nem nagy történet leszedni, de csak akkor szedd le ha könnyen jön, azért kell ujra ragasztani.
Ha jól tart, csak pótold a ragasztót ahol elengedte.
Én egy két perces melóért tuti nem vinném sehova.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz BBéci #122756 üzenetére
Most ebből nehogy azt hozd ki, hogy amit a Edigitalban árulnak AQ kábeleket, azok nem jók, mert nem a Kácsától vette meg a delikvens. Nyilván az ED is tőlük veszi csak megengedhetik maguknak a nagy promózást. Mindenki pénzből és és senki sem hülye. Remélhetőleg!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #122808 üzenetére
A legdrágább AQ kábeleket szerintem sehol nem szokták csak úgy készleten tartani Nem véletlen. Azért ha kell mondjuk valakinek boxer vagy cinnamon, akkor elég jó üzletet tud csinálni 1-1 akció keretén belül.
Szerk.
Most látom, hogy az előzőnél elírtam. Szóval mindenki pénzből él és senki sem hülye.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dorian #122807 üzenetére
Ok, az én olvasatom szerint a porvédőn nem lyuk van csak elvált a membrántól.
Ragasztás javasolt.
A fáziskúpos hangszórók gyártásával nincs tapasztalatom, mivel olyat nem gyártottunk.
De az elv ugyanaz, ha szabad a légrés oda bármi bemehet, ameddig csak por, addig nincs baj. -
Tarlóbetyár
tag
Sziasztok! Mozizásra háttérsugárzónak, szerintetek melyik jobb a Q Acoustics 3010 vagy 3020?
-
spiky03
veterán
válasz Tarlóbetyár #122811 üzenetére
Én a 3020-at választanám, abban nagyobbak a hangszórók.
De választ azt amilyen a többi hangfaladban a hangszórókészlet, mert mozin azért nem hátrány ha egységes.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #122806 üzenetére
Ha ezt szűrted le az írásomból, az nem az én bűnöm, mert még hasonlóra sem céloztam.
Pár éve tanúja voltam egy telefonbeszélgetésnek, ami egy importőr és a Media Markt illetékese között folyt. Valamiért olcsóbban akartak adni pár terméket, mint a beszerzési ár, ezen vitatkoztak. A multiknak valamiért megéri.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
Megjöttem BBéci-től,meghallgattam a Yami elő-végfokot.
Hát,kicsit több dinamikáért nem éri meg a húzós ártöbblet,amiben egyet is értettünk.
Viszont a nagy Elac sub kíváló darab!Az Aurumok is nagyon szépen szólnak.
Még egyszer köszönöm a szíves vendéglátást!
-
nagyúr
válasz BBéci #122814 üzenetére
"Ha ezt szűrted le az írásomból, az nem az én bűnöm, mert még hasonlóra sem céloztam."
Ezt írtad : "Aki a minőséget keresi, ritkán fordul mondjuk az Extreme Digitálhoz."
Én is meg akartam kérdezni, és devil is erre utalt, hogy mi köze a termék minőségének és a minőség keresésének ahhoz, hogy hol veszed meg a terméket?
[ Szerkesztve ]
-
i@lex
őstag
[ Szerkesztve ]
-
i@lex
őstag
válasz rayoliviero #122821 üzenetére
Na ne mond.
-
BBéci
legenda
Nem követem az árakat, azért kérdezem: úgy már nem jó?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz rayoliviero #122824 üzenetére
Azért annyi, mert a legutolsó darabokra közösen ezt az árat találták ki. Kész kifújt, nincs és nem is lesz több.
Speciel hangdobozok esetén nekem sem tetszik a darabár, mert alap, hogy párban adják és veszik. Egyértelműen megtévesztő.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Ez az árazás, így mocsok gáz... A cipőt sem úgy árulják, hogy a fél párnak írják ki csak az árát.
- mozi bolondéria -
-
Norbi 72
veterán
válasz gabika1969 #122826 üzenetére
Nincs.
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Hallgatott valaki Canton Vento Reference 7-est? 500 pénzért akciózzák.
ELAC FS 247.2-vel versenyez most nálam, de magasabb kategóriának látszik a szintén német ELAC-nál, 2008-as fejlesztés, azt hiszem.
Sajnos nem tudom meghallgatni. ELAC-ot már hallottam, elég meggyőző volt. Cantonról alig találni valamit a neten, s ebben a fórumban sem került még elő a neve...
Marantz SR7010-zel hajtanám. Valamelyiküket. Ikon 6 is felmerült korábban, de enyhén dobozosnak tűnt Marantz prémium sztereó vassal.OFF
Ha nem internetes rendelés, ami elállási joggal jár ugye, hanem személyes vásárlás, de úgy, hogy a kereskedő kérésemre berendeli a boltba a forgalmazótól a nem kis értékű terméket..., akkor joggal várhatja el a vásárlást, vagy simán lemondhatom még??? Cucc megjött a boltba, fizetni még nem fizettem, előleget nem adtam, csak ígértem, hogy érte megyek. Volt már valamelyikőtök ilyen dilemmában?
-
krichd1
addikt
válasz Pazolini #122829 üzenetére
Szia. A Vento Reference 7 DC már nem Ikon 6, hanem Rubicon 6 szint. A Cantonnak őszinte, neutrális, kicsit kemény hangja van, ennek minden előnyével, hátrányával, tehát kiszolgálására oda kell figyelni.
Elac az árait ilyen misztikumként kezeli, ezért sosem tudom, olyan mint a mesében, hol van, hol nincs, de többnyire nincs, mintha nem is akarnák eladni.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
BBéci
legenda
válasz krichd1 #122831 üzenetére
Itt az FS 247.2 ára a hivatalos magyarországi disztribútornál: [link]
Hol van ebben misztikum?(#122829) Pazolini
Ahol a Reference 7 jól szól, oda nem biztos, hogy elég lesz az FS 247.2. Nézd meg a doboz és a membrán méreteket, ahhoz a Cantonhoz inkább a 249.2 hasonlítható.
Nemrég hallgattam egy rendszert FS 249.2 frontokkal, Cambridge Audio CXR200 és Primare SPA23 erősítőkkel. Utóbbi tudta belőlük kihozni a maximumot, tehát ezzel is érdemes kalkulálni, csúcskategóriás erősítő való eléjük.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz BBéci #122832 üzenetére
Vicc akart lenni, csak lemaradt a . Egyébként azok az eurós összegek nem teljesen kőbe vésett árak, ahogy észrevettem.
(#122833) Pazolini: Valószínűleg igen, kevés, bár én nem ismerem a HM erősítőket. Elac is pontos, precíz, de másabb karakter, illetve karcsúbb a hangja.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
Norbi 72
veterán
válasz gabika1969 #122830 üzenetére
Nálam 2-esek vannak fronton+center.Meghallgatnád?
-
Smiley
addikt
Kozuletek hasznal valaki fali aljzatot a hangszoro vezetekekhez?
2 het mulva kezdem a panel felujitast, mar most ki akarom epiteni a falban az osszes helyiseghez a hangszoro kabelt is, viszont eleg lehangolo a valasztek a fali aljzatokbol. Az osszes csiptetos, ami nem igazan tetszik.
Letezik egyaltalan ebbol valami normalisabb darab, vagy hagyjam a francba, es csinaljam meg magamnak mondjuk speakon apa-anyaval.[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #122841 üzenetére
247 nálam majd 40nm-en üzemelt évekig, zárt hátsó reflexnyílással. kell egy izmos erősítő, lesz neki mélye. (izmot nem wattokban értem, hanem hajtási képességben, nálam 14Wal ment évekig)
szvsz a cantonnál pontosabb és levegősebb. Magas tartományban jobb felbontású a JET,mint a selyem dóm, egyúttal kevéssé megbocsátó is.nagyobb cantonokat hallottam, nem pont ezt a ref 7et. a nagyobb cantonok viszont összeszedettebbek, kerekebb előadást tudnak, és hosszabban hallgathatóak.
Pazolini: ha személyesen veszed át, nem mondhatod le, mert meg tudod tekinteni.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok én Norbi vagyok és kaptam egy Klipsch RW10-es Sub-ot és sajnos nem tudom megcsínálni hogy szóljon sajnos. Egy olyan RCA val szertném összekötni aminek két vége fekete és két vége piros. Szerintetek miért nem jó ? Az előző Subbal ment így. Pioneer VSX 920-as erősítőm van hozzám.
Köszi a válaszokat.Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
mivamma
senior tag
válasz Smiley #122842 üzenetére
Szia!
Két éve, amikor vettem a lakást én is megfutottam ezeket a köröket. És az lett a végeredmény, hogy a kábel jön ki a falból mindenféle csatlakozó nélkül. Szvsz fölösleges még egy kötést beletenni a rendszerbe, és nem mellesleg ultra szívás a panelt vésni! Még az ellenségeimnek sem kívánom (három napig véstük/vágtuk, hogy minden kábel a falban legyen). Azt is vedd figyelembe, hogy 6-os válaszfalak vannak, amikbe nem biztos, hogy bele tudsz tenni egy 2-es vagy 3-as védőcsövet. Ha komolyabban érdekel a téma, keress meg privátban, és mesélek/elmondom az általam választott megoldást.
Ui: ha mégis szerelvényezni akarsz, és védőcsövezni, akkor remélem nem a XX. kerületben laksz
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #122845 üzenetére
Ez az úgynevezett "hajtási képesség" kiszűrhető valamilyen műszaki adatból?
-
Pazolini
senior tag
válasz bajnokpityu #122845 üzenetére
Kösz, bajnokpityu (a teljes hozzászólást) !
Szerinted SR7010 elég lehet neki (247.2-nek) egyelőre 20nm-es könyvtárszobában, később egy 30 nm-es és nagyobb belmagasságú tetőtéri nappaliban?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest