Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz Delfanboy #69527 üzenetére
A jelenlegi piacot tekintve 200-ért szerintem ne gondolkodj rajta hanem hozd el, főleg ha igény a HDMI 2.1.
250e Ft-ért láthatod egy-egy bolt kínálatában, de ugye nincs készleten és nem is tudják beszerezni, viszont a lényeg, hogy amint elérhető lesz kb Denon S960 / X2700 áron fog menni (korábban is kb egy áron ment csak a 250e "beragadt"), szóval 200-ért jó deal. A HDMI 2.1 részével lehet majd foglalkoznod kell gariba (a yamaha ha jól tudom gariba cseréli benne az egységet / panelt, míg pl a Denon egy külön kis "box-ot ad, hogy valóban tudja a HDMI 2.1 / VRR / eARC funkciót).
Kompatibilitási problémák nem léteznek, ez miatt ne fájjon a fejed
Ezt a típust Én személy szerint nem hallottam (valójában 1 kezemen is meg tudom számolni hány AVR-t hallottam ), de azt tudom, hogy számomra a Denon (S960) egy fátyol tenger volt és elvileg a Yamaha egy kicsit "élénkebb / harsányabb". Ha ebben a kategóriában kellene gondolkodnom Én biztosan Yamaha-t vennék. -
Gino20
őstag
válasz Delfanboy #69544 üzenetére
Nem vagyok érintett a témában (HDMI 2.1 / eARC/ VRR), de 2021-ben ezek a vasak úgy jelentek meg (Denon, malac, yamaha), hogy óó tudja, vagyis hamarosan az új szoftverrel tudni fogja, aztán ennek ha jól tudom az lett a vége, amit írtam, hogy a szoftver nem lett elég ezért gariba cserélik benne az xy egységet (vagy denon gariba külön ad egy kis boxot) és tudni fogja azt amit kell. Mondjuk azt már végképp nem tudom, hogy ez ezen "4:4:4 chroma-t használok" segít-e (azt sem tudom ez mit jelent )
Remélhetőleg témában érintett is írni fog neked. -
-
félisten
válasz Delfanboy #69602 üzenetére
Igen én is így használom. A Yamahám eARC képes de nem HDMI 2.1. A PS5 és a Shield tv be van dugva.
Egyedül akkor van gond ha az Xbox mellé akarsz egy Ps5 öt is mert 2 darab eARC van csak egy Tv-n általában és az egyik az Xboxé a másik az erősítőé."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Ger_man
senior tag
válasz Delfanboy #69602 üzenetére
Ha jól tudom egy olyan AVR ami támogatja a HDR10, HDR10+, Dolby Visiont és a többi elterjedt hangformátumokat, akkor elég a HDMI 2.0 18Gbps sávszélessége filmezéshez?
Igen elég, a HDMI 2.1 a 8K és a 4K@120Hz miatt kell.Nekem egy ilyen kombóm van: Sony XH95 tv + Sony STR-DN1080 erősítő, mind a kettő csak HDMI 2.0, de tökéletesen működik az eARC. Akkor dugtam követlenül a PS5-öt az erősítőre mikor ki akartam próbálni az egyik játékot 1080p@120Hz-en, az erősítő ezzel nem boldogul, de a tv igen. PCM-et tolok játékok alatt, tökéletesen ment eARC-on. UHD BD filmet is kipróbáltam így a PS5-ön, ment a DTS-HD, Atmos is. Plex sajnos korlátozva van, ott csak veszteséges hangot tudok "átküldeni" az erősítőnek. Xbox-on, szerencsédre nincs ilyen gond, működik a veszteségmentes hang.
b. kolléga most rosszul mondja, annyi eszközt dughatsz a tv-be amennyi belefér. 1 eARC bemenet van a TV-ken. Szerintem ő inkább most arra gondolt hogy a Sony TV-ken 2db 2.1-es HDMI benet van, amiből 1db eARC, így valóban csak 1db hdmi 2.1-es eszközt tudsz rádugni, a maradék kettő csak 2.0
De ilyen gond nincs a LG C1-nél ott mind a 4 HDMI 2.1, szóval arra 3db XSX-et is ráköthetsz
b. miért van a Shielded a TV-re dugva? Az mehetne az erősítőbe is, vagy akkor már minden legyen egyhelyen? -
Ger_man
senior tag
válasz Delfanboy #69648 üzenetére
Először arra gondoltam, hogy nem is kell DoVi kompatibilis AVR, hiszen rádugom egyenesen a tévére a konzolt és lejátszót onnan meg eARC-on vissza AVR-be és meg is van kerülve az egész, de a C1 nem támogatja a DTS-t, ami dobozon nem is lenne probléma, mert lehet váltani Dolby-ra, de így a lejátszón sem működne .
A DTS problémát a passthrough-val (eARC) megoldod, a C1 nem fog a hanggal bajlódni, hanem továbbküldi az erősítőnek.
Viszont örülnék, ha valaki aki A/B/C/G 1-et használ segítene, hogy mi a helyzet a passthrough-val? Gyors googlizás eredményeképp sok-sok panaszt találtam, hogy a tavalyi LG OLED-en nem helyesen vagy egyáltalán nem megy át a hang.
Ilyen tapasztalatom sajnos nincs.
DoVi kompatibilis erősítő azért van sok, az ezer éves TX-NR656-osom is tudta (az is csak HDMI 2.0-ás).
[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz Delfanboy #69656 üzenetére
Ezen most meglepődtem, elvileg tényleg nem tudja a DTS-t passthrough-olni a TV-d
Rtings.com link
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest