Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
Akkor pár bútorlap egymásra pakolva.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
-igu-
addikt
válasz I'am Dony #77198 üzenetére
ahogy sokan, én is helyszűkében vagyok (+ a WAF is korlátozott kicsit)
egyedül a bal oldali falon tudom elhelyeni a sub-otnagyjából így vagyunk most (4x4m, jobb fent van a bejössz, a jobb oldalon csak egy böszme nagy cserépkályha van, azon kívül végig nyitott), a satellite-ek a falon vannak, nem állványon
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
m3ss
veterán
válasz powerup2 #77202 üzenetére
barmilyen mas megoldas dekorativabb. bar nem tudom pontosan hogy gondolod, vagy mekkora butorlapot. amugy fara gondoltam en is, de inkabb ugy, hogy ket darab 5+ cm szeles (szembol ezt latod), 10cm magas es mondjuk 20 cm hosszu teglatestet fabol ket oldalon alarakom a hangfalnak. alatta meg mondjuk gumilab is lehet meg.
attol felek, hogy ez a butorlabas megoldas nem annyira gyerekbarat rogzites nelkul...itt egy kep amugy hol van a centerem, bar mar ma c350 van, ami ennel magasabb.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
powerup2
addikt
Márvány lap sem lehet rossz megoldás. bár az sem amit leirtál
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Persze az egész hangfal alá avx-en van olyan aki ilyen márványlapokat csinál.
-
powerup2
addikt
Infóm alapján most már hamarosan oké lesz az oldal
-
Quetz
őstag
Használhatsz döntött szivacs alátétet is: https://hangszerplaza.hu/alctron-epp005-rezgeselnyelo-hangfalalatet/
Különböző méretekben kaphatók, általában 0/5/10 fokos döntést tudsz megvalosítani velük. -
-
krx21
nagyúr
-
treo80
csendes tag
Amikor hasznaltam egy ideig a 1080-at azt allapitottam meg hogy magat az atmoszferat jobban megteremti korulottem mint a Sony 1040, viszont az elessege, vagy mennydorges szeru hangja nem volt meg ami a Sony-nal megvan. Ahogy te is irtad a hosszabb posztodban a beallitasok es a menu szinte fajdalmasan bonyolult szoval nem zarom ki hogy valahol nem lehet ezt a hangot elokaparni belole, de nekem par het alatt nem sikerult es inkabb visszatertem ahhoz amit kedvelek. Azert adok neki megegy eselyt ha megjon a nagyobb Predator aztan meglatjuk, lehet hogy eldobatom neked ha megegyezunk
Hogyhogy tuladtal rajta ha annyira bejott a Yamaha?Otthon anno 2000-ben egy Yamaha RX-V396RDS-el meg JBL frontokkal, Wharfedale szatellitekkel kezdtem a mozizast (ma is azokat a szatelliteket hasznalom itt kint) es imadtam a Yamahat, utana mikor kikoltoztem itt is vettem egy Yamahat de azzal valami nem volt rendben es most ezutan a 1080 se gyozott meg elso korben szoval kezdem/kezdtem azt erezni hogy tovabb kell allnom erosito teren. Sony-kat meg regen mindig utaltam mert azt ereztem hogy tul digitalis es mesterkelt hangjuk van... es tessek most meg mar evek ota az a liebling....nehez kerdes ez plusz mi magunk is folyamatosan valtozunk....az igenyeink meg a hallasunk is....egyik egyre no, masik egyre csokken
-
treo80
csendes tag
nos, tegnap atallitottam a HT1508-on a crossovert LFE-re es minden a helyere kerult. ha nem vilagitasz ra ki tudja mikor neztem volna ra.... mondjuk leghamarabb valoszinu ma delutan mert csomagolom vissza hogy johessen a helyere a nagyteso. koszi meg1x, helyere kerult a basszus, faszan igazan mozisan szol mar igy is hogy be sincs jarodva meg
-
powerup2
addikt
válasz treo80 #77217 üzenetére
Akkor majd az újabb változat még nagyobb meglepetés lesz
-
powerup2
addikt
válasz treo80 #77219 üzenetére
ÉS akkor a 1508 a régi subodhoz ha hasonlitod mi a véleményed ?
-
treo80
csendes tag
válasz powerup2 #77220 üzenetére
joval nagyobb ero es kontroll. nyilvan mas kategoria arban is es ez erezheto. a szobam kb 22m2 oda boven elegnek erzem. este stilszeruen megneztem a Prey-t...ha mar Predator szoljon rajta Predator brutal jo volt. nagyjabol megtalaltam szerintem az idealis gain-t. nem tul sok, nem tul keves. elotte beleneztem az Oppenheimer trailerbe, ott konkretan rezgett minden a szobaban, az uvegek is az ablakban (sose hallottam meg oket rezegni )
Mindenkepp elmondhato hogy szintet lepett a melyhang filmeken, a jobbfajta mozik szintjet hozza mar egy is ekkora szobaban.
Ja es kva gyors ahogy mondjak is rola. Ez mind filmen mind zenen erezheto habar a sztereo lancra nem kotottem ra, csak az AVR-en hallgattam egyelore. -
félisten
válasz treo80 #77216 üzenetére
Hát igen a menü az túl van bonyolítva, lenne mit tanulniuk a Denontól,de érdemes beleásnod magad. Nagyon jó kis erősítő, szerintem csak rá kell jönnöd a dolgokra. Anno amúgy nekem is ez volt vele a legnagyobb gondom vele egy darabig.
Sok erősítőm volt / van, adom veszem őket. Most is egy Yamaha van, 3080 imádom, ez nem megy el a háztól egy darabig
Én pont azt imádom ahogy a subtartományt kezeli. Teljesen belesimítja a frontok hangzásába, úgy általában, de ha kell mozog a kanapé is alattam. Szóval a Yamaha az nagyon tuti ebben szerintem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
powerup2
addikt
válasz treo80 #77221 üzenetére
Hát akkor az újabb okozz majd még meglepetéseket . Bár nálam kettő van de az élmény egy subhoz képest jóval több. De érdemes lenne venned egy komolyabb avr-t egy arcamot és akkor minden a helyére kerülne.
-
félisten
-
félisten
Na igen ,ez lenne a normalis.De sima alapbemeressel,EQ nelkul ,sub hely valtoztatas nelkul az 1080 is,de 3080 foleg mas minoseg pl a Marantz 6015 hoz nezve vegig finoman jelen van,feszes az egesz.Marantznal nem tudtam elerni ezt a finomsagot a ketto 112 vel ,7013 is volt,azzal sem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
I'am Dony
őstag
Az elvük azonos, azonban hatalmas külöbség van AVR ek szubkezelése, rendszerbe integrálása között. Pont ugyanezt tapasztaltam amit "b." is leírt egy Denon 4500H vs. RX-A2070 között. Ráadásul a következő évi 80-as szériában tovább javitották a szubkezelést a 30 Hz alatti tartományban.
[ Szerkesztve ]
-
treo80
csendes tag
válasz powerup2 #77223 üzenetére
varom is rendesen elhiszem, nekem a JBL-hez kepest is oriasi volt a kontraszt a 1508-al miutan sikerult beloni. igen tudom, erik majd az avr vasarlas is, bar ahogy b. is irta mindenkepp ujraprobalom a yamaha 1080-at is mert mar annak is profibb a speaker vezerlese valoszinu. hozzateszem nem igazan van hianyerzetem igy se a sony-val. abban biztos vagyok hogy azok arcam-ok nagyon jok, plusz ott a dirac is a finomhangolashoz...
az arcam 550/850 hogy van pariban kulonben a az AVR 11/21/31-el amik most futnak?
-
treo80
csendes tag
válasz I'am Dony #77228 üzenetére
ezzel en is egyetertek. azonos sub konfig mellett a yamaha rx-a1080 egeszen mashogy szolaltatja meg ugyanazokat a reszleteket. a maverick azon reszenel mikor mar az eles bevetesre indulva kilovik a tomahawk-okat amik azt allva hagyjak a meg kruzolo fighter jet-eket, a kiloves pillanataban megszolaltatot hangok kategoriakkal jobban szolnak a yamahamon mint az olcsobb STR-DN1040 Sony-n....hozzateszem az en esetemben viszont kozep es felso frekik meg reszletek viszont a masikbol hianyoznak , abban a Sony jobbnak tunik.
Ezert is varom es neznek ra azert majd az 5000ES szeriara, mert mindenhonnan azt hallom hogy a Sony 360 Spatial Sound Mapping technologiajanal jelenleg nincs jobb a konkureseknel se, jelenleg talan csak a Trinnov, de az mas liga arban.. bocs...elkanyarodtam a sub kezelestol -
powerup2
addikt
válasz treo80 #77229 üzenetére
Az új avr 11/21/31 az a 8k miatt lényeges vagy épp nem mert nincs 8k-s film az avr10/20/30 meg ugyan azt tudja mint az előbbi csak nem 8k hanem csak 4k. Hát az 550 és a 850 is kiváló vas de ha az új vonalon akarsz maradni és használt is játszik akkor már inkább avr 10/20/30 vegyél. De igazából az emlitettek közül egyikkel sem lősz mellé. Dirac meg igazi fegyver mert tényleg kiváló állitási lehetőségeket biztosit.
-
treo80
csendes tag
válasz powerup2 #77232 üzenetére
koszi, ertem. akkor valoszinu az avr10/20/30 szeria fog jatszani ha arcam fele nyitnek.
8k-rol jut eszembe... a napokban neztem egy videot az Oppenheimer filmrol ahol mondtak, hogy a 70mm-es IMAX film felbontasa amire a felvetel keszult, 18k!! mondom atyaeg....annak a filmnek a kepminosege hany ev mulva fog "elavulni"? Brutal.... -
powerup2
addikt
válasz treo80 #77233 üzenetére
Hát attól hogy 18k is lehetne belőle az egy dolog. Ami lényeges láttam a filmet moziba és hát a képminőség nem volt az igazi. Ami nagyon tetszett a fekete fehér jelenetek.
-
treo80
csendes tag
válasz powerup2 #77234 üzenetére
mondjuk ez is igaz. a 18k mint kapacitas meg nem minden. nem biztos hogy ki is van toltve reszletekkel. es ezek szerint akkor nincs is... tegnap lattam az MI7-t moziban... elszomorito hangminoseggel, pedig nem egy utso videki cinema... a vicc az hogy a jegyem ingyen volt mert utoljara mikor elmentunk megnezni a Super Mario-t akkor fos volt a hang ugyanitt (masik teremben) a hang hogy refund-ot kertem, es erre kaptam az ingyen jegyeket. legalabb elismertek hogy technikai problemaik voltak, mar az is valami, de ugy erzem inkabb hanyagolni fogom ezt a helyet a jovoben inkabb...
-
powerup2
addikt
válasz treo80 #77235 üzenetére
Sok silány mozi van sajnos. Itthon pl nevetségesek a mozi jegy árak a külföldihez viszonyitva. Bár külföldön sem minden mozi jó ahogy te is tapasztaltad. Salzburgi dolby cinema meg kiváló volt
-
treo80
csendes tag
válasz powerup2 #77236 üzenetére
igen, es ez szegyen mert elbaxxa az elmenyt. mar akinek van fule egyaltalan. ahol eloszor neztuk volna a Maverick-et anno onnan 15 perc utan kisetaltunk. Nem voltam hajlando egy egyebkent jogosan szethype-olt filmet szar hanggal megnezni. aztan vegul mashol lattuk elvezheto minosegben. azota meg otthon csucsul a 4k blu-ray es akkor nezem meg amikor akarom
ugy erted hogy olcsok? ahol tegnap voltam ott normal jegyar atszamitva 6e ft/fo, szoval igen otthon nevetsegesen olcsoak a jegyek ha ugy vesszuk...
lehet hogy en is inkabb a helyi moziba fogok jarni, kicsit neha dragabb mint a fenti ar de legalabb a hang jo -
VoidXs
Topikgazda
Ezt kellene, de a valóság nem ez. Általában hibásan egy szintre teszik a subwoofer és LFE levelt. A legnagyobb ok, amiért a Cavern annyival jobb a legtöbb bemérőnél, hogy ezt jól csinálja.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #77238 üzenetére
Nem tudom melyik teszi egy szintre de ott nem kevés hiányérzete lehet az embernek
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #77240 üzenetére
Elvileg a Dirac is megcsinálja rendesen. Art változat az nagy kánaán de majd elvileg idén év vége felé más gyártók is használhatják már. Reméljük az arcamra megvásárolható lesz ez.
-
powerup2
addikt
válasz treo80 #77237 üzenetére
Igen hogy olcsók a jegyek és valószinüleg ezért sincs a magyar mozikba fejlesztés. Maverickben jó a hang ez tény meg a kép is jó de maga a film nem is tudom egyszer nézhető kb engem annyira nem fogott meg. Amúgy ha megjön az új subot meg veszel egy arcam erősitőt nem biztos hogy akarsz majd moziba menni
-
treo80
csendes tag
válasz spiky03 #77242 üzenetére
en is erre tartok pontosan. a hang mar reg jobb a fuleimnek mint a moziban. meg a kepmereten kell nekem is novelnem egy projektorral es aztan mar valoban egyre kevesebb ok lesz hogy moziba uljon az ember. egyebkent pedig szeretem a mozi feelingjet, ami azert otthon nem ugyanaz, de a minoseg oltaran ezert nem szeretnek viszont aldozni...
-
treo80
csendes tag
válasz powerup2 #77243 üzenetére
hat lehet...ahhoz mar regen nem vagyok otthon sajnos hogy igazan kepben legyek.
igen igy van. en is igazabol a vadaszgepekert vagyok oda a filmben meg a hangelmenyert, nyilvan nem tomkruz mosolyaert nezem es valoban inkabb jelenetekre megyek ra mint ujranezni az egeszet. a masik hasonlo kedvencem a Dune elso resze. Villeneuve eleg ugyes rendezonek tunik....Hans Zimmer kvalitasait meg nyilvan nem kell meltatni. Orulok hogy ilyen emberek kreativ alkotasait elvezhetjuk a "vasznon" -
powerup2
addikt
válasz treo80 #77246 üzenetére
Dűne az kivételes film Villeneuve meg zseni. Dűne forgatásán voltam 3 napot egy élmény volt . Hans Zimmer meg szintén egy olyan személy aki nagyon jól tud film zenéket komponálni de "csak film zenéket" .
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #77247 üzenetére
Frontokat én a helyébe small-ra venném. Meg valóban rew sem ártana.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest