Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    Sziasztok,

    az igen muzikális édesanyámnak raknék össze egy mindentjátszó komolyabb szettet, hiányolja a régi öreg Hi-Fi-jét (Orion, stb) amik szétmentek, eladta, lom lett, stb.

    Néztem neki egy Magnat 5.0-ás szettet, meghallgattam, tetszett a hangja, elhoztam. (Supreme 802)

    Mindentjátszó-akárminek ajánlottatok egy Pioneer BDP-100-at (illetve BDP-180-at).

    Erősítő kérdésem lenne: egy régebbi 6.1-es Onkyo TX-SR601E-vel kötném össze a Pioneer-t, aminek csak sztereóra van analóg kimenete, surround-ra nem. Tudom még optikán kötni az erősítővel.

    A lejátszó (főleg a 180-as) minden mai formátumot ismer. Az erősítő csak a klasszikus Dolby Digital-t tudja, illetve DTS-t, meg PCM-et is dekódol akármennyi KHz-ig... (egész jó amúgy, eddig mindent vitt).

    Kérdések:

    - ha optikán kötöm a Pioneer-t az erősítőbe, definiálható egy ilyen lejátszóban az optikai kimeneten a jel, hogy mit adjon ki ? FLAC-ot például hogyan küldene ki, PCM-ként ? (2.0 sztereo 44.1 KHz flac-ot). Vagy DD-ként/DTS-ként ?

    - a tv-je egy 720p-s Samsung. Lekonvertálható a video kimenet 720p-re a Pioneer-on, vagy a tv szimplán az 1080p-s jelet is leviszi 720-ra ? (Meg nem mondom, melyik típus, de USB-ről játszik, viszont nem smart még).

    - DD/DTS kódolt filmet (pl. USB vinyóról) a lejátszó képes passthrough-ban továbbítani módosítás nélkül az erősítőnek az optikai kimeneten ?

    - video nélkül (tehát tv OFF) is lehet valamennyire elnavigálni a lejátszó kijelzőjén? Például, ha betesz egy hagyományos CD-t, vagy FLAC-ot játszana USB-ről.

    Lehet alap kérdések és a manual-t kellene elolvasnom részletesen (el is fogom), de úgy általánosan érdeklődnék inkább, mi a mai Blu Ray mindentjátszók képessége, mi a trend manapság.

Új hozzászólás Aktív témák