Új hozzászólás Aktív témák

  • ozsvar

    tag

    válasz #00137984 #3905 üzenetére

    Először is köszönöm a választ (a többieknek is!), és bocs, hogy ilyen későn válaszolok.
    Kicsit belemélyedtem a dologba, és megint kérdésem lenne..
    Őt néztem ki erősítőnek: Onkyo HT-RC630. (Pioneer-t picit leszóltátok, Onkyo-t dicsértétek, valamint fentebb olvastam, volt aki belebukott Dolby True HD, DTS HD Master Audio hiányba (ebben van), plusz ezen elvileg 2.0 HDMI van, ha egyszer lesz 4K, akkor azt is megeszi.)

    Hangszórók..huhh, nem szeretném túlzásba vinni. Azt már látom, hogy nincs helyem nagy álló front sugárzókra, és igazából olyan nagy teljesítményre sincs igényem (inkább tisztábban szóljon alcsony-közepes hangerőn), társasházban lakom, maximum közepes hangerővel nézünk filmet. Arra gondoltam, hogy felhasználhatnám a mostani Genius-om hangszóróit, mert igazából még nagyobbak is, mint ezek a 60-70 ezres műanyag szettek darabjai, és laikusként még tetszik is a hangjuk. Az erősítő leírása szerint 6-16Ohm-os hangszórókkal terhelhető, a mostani szettem elvileg 2 utas, 8Ohm-os. Használatom vele? (Jól sejtem, hogy 2-3x nagyobb teljesítményű hangfalakkal is elbír az erősítő, így ha ezeket a Genius-okat megküldöm max hangerővel, akkor felrepülnek? :) )

    Ha ésszel mégis felhasználhatóak, ebből adódik, hogy "csak" egy aktív (ugye?) mélyre lenne szükségem. Mélynyomóból mit javasoltok hasonló feltételekkel? (Ár, tudás, többi hangszóró tudása, stb..)

    Köszi szépen!

    [ Szerkesztve ]

    "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."

Új hozzászólás Aktív témák