Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40499 üzenetére
Csak annyi hogy kb egyforma szobában a 90-est Én kevésnek éreztem Morrisnál meg a 120-ast jónak .
70eFt új árát nem éri szerintem de szokott akcióban lenni 50eFt -ért és annyiért már jó lehet...illetve aprókon szokott lenni 40eFt körül garanciával. Én a tsw 90-est 3hónaposan (több mint 1,5 év garival) dobozában , papírokkal(mint az új) 37eFt -ért vettem a "horgászok örömén". Annyiért több mint jó vétel volt.(#40500) Morris: JA...akkor azért volt meggyőzőbb mint nálam a 90-es.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz espi38 #40511 üzenetére
Azért mert értetlen vagy.
Nem azért mondunk valamit, mert azt akarjuk, hogy szopj. Vettél egy új szart, ami szar.
Volt másik ajánlott alternatíva, de az nem kellett. Most meg ki akarod cserélni benne a tápot.
Hagyjad már a picsába az elméletedet. Itt a többség ért hozzá és segíteni akar. Ha örülni szeretnél, akkor hallgass rájuk, főképp ha laikus vagy!
Ha szopni akarsz, mondd azt. Arra is van megoldás
A minőségi, jó cuccnak ára van.[ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
[link]
ez brutál csak az ára -
Daywalker
addikt
válasz espi38 #40511 üzenetére
Szar, ahogy a boston is szar, mert ugyebár szar, mert zajos, a magnat azért, mert magnat, és olcsóban az is szar. De te a szar ládát akarod megcsinaltatni (új tap, mintha az két fillér lenne) utána ki tudja milyen lesz, de a gari is elvész. Lesz egy ladad, amiről elmondhatod, hogy új ugyan, de gari nincs rá, de legalább sokba került, aminek az árából vehettel volna valami komolyabbat. Nem értem minek jössz ide tanácsért, ha utána nem fogadod meg és tátott szájjal rohansz be abba a bizonyos erdőbe. Ah hagyjuk is csak felkurom magam. Na jó éjt, korán kelek. (és jöhet a ban, az sem érdekel).
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
espi38
őstag
Oly annyira,hogy nem adom vissza a ládikót azt marad ez ,ha jelenet van vagy szól zene akkor nem hallom közben meg leszarom tablettát beveszem azt hadd búgjon.
Annak tényleg nincs értelme,hogy veszek drágábban még egy szart.
Drágábbra pár 10 ezerre gondoltam[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40520 üzenetére
Az újjal az a baj hogy ha nem tetszik a hangja, vagy sípol, bármi egyéb akkor az tuti bukó eladásnál és attól csak a 14 napos elállás menthet meg....az meg mennyire etikus hogy végig próbálod az összes ládát. Szóval sajnos csak te tudhatod hogy melyik láda tetszik kinézetre, árban és hangban egyaránt. Mi csak tanácsot tudunk adni a mi tapasztalatunk, ízlésünk szerint ...persze ez nem biztos hogy stimmel a tiéddel.
-
Beni2360
félisten
válasz zsoika #40502 üzenetére
Jó az a tsw 90 v3 csak jó helyre kell rakni. Nekem 19 nm szobában van és az új helyén nagyon szuper. Sarkokat nem szereti.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40510 üzenetére
Gyere át hozzám meghallgatni a TAGA 90 v3 ládát. Itt lakok Gyálon nem egy távolság.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mpo
veterán
Jól jártam, hogy tegnap este 8-kor lekapcsoltam a gépet, de ugyanezt már a médialejátszó topikban is végigéltem.
Tanulság:
[link]Lassan ez a szint lesz: (Wikipédia)
A provokatív troll egy feltűnő, érzelmek felkorbácsolására alkalmas üzenettel (amit azonban komoly állításnak vagy kérdésnek álcáz) próbálja felhívni magára a figyelmet.Ha érted, akkor már elavult.
-
Daywalker
addikt
Jól tetted, te voltál az okos. Ha nem is troll, de vannak olyan emberek, akiken nem lehet segíteni, mert van egy elgondolása, ne adj isten már vásárolt is és csak önigazolásért jön. Sajnos, nyugodjon békében, Integrának volt igaza ebben a dologban (és sok minden másban), még ha a stílusa kifogásolható is volt. Én innentől ignorálom, mert egyszerűen nem éri meg az időt elpazarolni.
-
espi38
őstag
válasz Daywalker #40526 üzenetére
Aranyosak vagytok-jó egy embert kitárgyalni akit nem is ismertek.MPO és társai
Nem tudom mi jogon ítéltek el bárkit is ha nem ismeritek???
Azért mert vannak kételyeim a dolgokkal kapcsolatban nem vagyok hülye gyerek és nem sírtam,hogy így jártam hanem tanácsot kértem mit vegyek helyette???[ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
Ráadásul a kis okos agyammal azt is felfogtam,hogy nem érdemes ennyi pénzért új ládát venni hanem max használtat-a tápegység cserét se én találtam ki hanem egy villamossági szerelő,na léptem
-
Daywalker
addikt
válasz espi38 #40527 üzenetére
Senki sem ítélt el senkit, egyszerűen tettünk egy megállapítást az eddigi reakcióid alapján. A kezdetek óta segít mindenki neked, sőt privátban is, de te csak azért sem fogadtad meg a tanácsokat. Majd utána, hogy felrementek a dolgok, ide jössz megint sírni, és ahelyett, hogy beismerned, hogy elk.rtad, próbálod tovább mélyíteni magad alatt a gödröt. Ne haragudj, de ezek után mit vártál, hogy megsimogatja majd valaki a buksid? Az, hogy felfogtad végre, az is annak köszönhető, hogy tegnap nyomatékosan leírtuk többen, hogy mit gondolunk. De ne aggódj, nem te vagy itt (a ph-n) az első ilyen, tuleltuk azt is, ezt is, itt az a kérdés, hogy neked lesz-e egy jó ládád, vagy durcasan visszavonulsz és hallgatod a búgó tápos rettenetet.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40530 üzenetére
A baj az (de ezt már írtam) hogy neked kell végigmenni az úton ,mert csak te tudhatod számodra mi a megfelelő. Mi csak ajánlani tudunk a saját meggyőződésünk szerint ....ami vagy egyezik, vagy nem. Ne keseredj el ha elsőre nem sikerült eltalálni a ládát, úgy fogd fel hogy tanultál belőle és megismertél egy típust amihez később viszonyítani tudsz.
Az új ládákkal az a baj hogy bukó eladni, esetleg ha akciósan veszed 0-s , vagy visszaküldöd a boltnak internetes vásárlás esetén.
Én a használtakat jobbnak tartom de azt is el tudom fogadni hogy vki újat szeretne , mert a használttól fél (bizony van kockázata amit csökkenteni lehet, de teljesen eltörölni nem) Viszont új estjén ahhoz hogy jó ládát vegyen az ember, mélyebben a zsebébe kell nyúlni....Vagy marad a használt és akkor kategóriákkal jobbat vehet az adott összegből.
Köztes megoldás lehet a használt, de még garanciás termék vásárlása, ami hordozza az új és használt minden előnyét de a hátrányát nem.
Lehet találni ilyen hirdetéseket, de ahhoz figyelni kell és lecsapni rá.....illetve sok türelem és kitartás.[ Szerkesztve ]
-
Bodó2015
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy a mai erősítőknek milyen hosszú a bemérőmikrofon kábele?(Egyáltalán egyforma mindegyiknél? )
Egy régi Onkyo erősítőm van(ahhoz még nem volt bemérőmikrofon), most készülök lecserélni egy Denonra.
Köszi, előre is. -
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
a tavaly ősszel vásárolt Marantz SR5011 eddig rendben tette a dolgát. Igazából most is működik, de az alábbi furcsaságot fedezte fel párom (Ő használja ezt a funkciót):
Netrádió működik, de bizonyos csatornákat (amit eddig is hallgatott) most nem játszik le, átugrik a következőre. Egyetlen egy csatorna érdekelné, eddig működött is, most egyszercsak megszűnt. Néztem végig a listát, többségében mennek, talán még egy van, ami szintén tovább ugrik.
Ezt vajon miért csinálja? Tapasztalt már ilyet valaki?
Webes felületen megy az online műsor. Csak az AVR-en szűnt meg.
Indítottam már újra az erősítőt, hálózati eszközöket is (router, switch), néztem az AVR beállításait, semmi...Köszi előre is.
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
espi38
őstag
válasz zsoika #40531 üzenetére
Köszönöm a segítő szavaidat-maximálisan igazat adok neked valamint,hogy elfogadod ha újjat szeretnék venni.
A munkámból adódóan tudom bujni a netet de őszintén szólva belefáradtam ebbe,nézelődni ha van rácsapni vagy eladták vagy nem-hogy hajtotta az előző tulaj és még sorolhatnám milyen hátrányai vannak a használt dolgoknak.
Így voltam az erősítővel és a tv vel hangfalszettel is csak is új nem akartam használtat venni,hozzá kell tennem mindkettőt ajánlással vettem meg.
Nehéz jó döntést hozzni ebben a témában,igen most volt tanulság ezzel a ládikóval bár az egyik kollágám meghallgatta ezt a bugást,hogy hülye vagyok Ő nem is hallja és hogy ez zavar engem??? -
zsoika
addikt
válasz espi38 #40535 üzenetére
Ezért írtam a taga tsw vel kapcsolatban is hogy kicsit sípol. Nem vagyunk egyformák, van egy barátom aki a sz.gép VGA , táp, cicergésétől (Coil Whine)kihal ....ezért írtam le hogy tisztában legyél vele. Lehet hogy nem vagy "érzékeny" az ilyen zajokra ,de skkor valószínűleg igen ha te hallod a barátod meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz _Smooth #40534 üzenetére
Jól gondolom, hogy Tunein alkalmazáson csinálja ezt?
Azt megprobalhatod, hogy letoltod az alkalmazást telefonra es/vagy PC-re és ott is kipróbálod, lehet, hogy változott a link és nem mentek utána."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Bodó2015 #40532 üzenetére
Szia,
Nekem Denon 6200w-m van. 3,5m a hallgatói pozíció és az avr távolsága. A mikrofon kabelének hossza bőven elegendő volt oda. Én is olyan 4,5-5m-re tippelem.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
m3ss
veterán
-25 hangeron ne csodalkozz, hogy nem erted a parbeszedeket. en meg -15 korul sem ertem mindig. nem ertem, annyi mindenki irta hogy -15-20 korul filmez, eleg fura nekem ez foleg a hazimozi topicokban, ahol irgalmatlan penzeket elkoltenek az emberek. csak engem kap el a gepszij? hangero olyan mint vmi drog en amiota vegigneztem hangosan par filmet, nem elvezem halkabban. rendesen felmegy az adrenalin szintem -6 -8 korul egy akciojelenetben, inkabb megvarom hogy ne zavarjak senkit es akkor filmezek, minthogy halkan nezzek barmit is. sot valszeg ez lesz az oka, ha egyszer raaldozok tobb penzt a hazimozi rendszerre, hogy kompromisszummentesen menjen a ref hangero.
(#40412) BBéci uszas tenyleg nem a legjobb aerob. de nem azert, mert ne tudnal ott 110-es pulzust csinalni. inkabb a hideg kozeg miatt, ehsegerzet, szervezet visszamelegitese miatt effektivebb mas aerob. akkor mar bringa/szobabringa, mint futas/gyaloglas, nem? izuleteknek sokkal jobb. szobabringanal pulzus is jol kontrollalhato.
"Aki halknak találja a centersugárzót, az vagy cserélje jobb minőségűre, nagyobbra, vagy felejtse el a szinkront! Eredeti hangsávokban inkább hangos a párbeszéd, mint halk."
erdekes, sok ezer filmet vegigneztem, pont az ellenkezojet tapasztaltam. sokkal jobban ertheto aranyosan hasonlo hangeron a szinkronos filmeken a parbeszed, mint az eredeti hangsavon. mintha hangosabb lenne a szinkronos dialogus a tobbi effekthez kepest."Szinkronos filmekhez felesleges házimozi rendszerre elszórni a pénzt."
azert sztem jobban szol a szinkron is terhangzassal, mint stereoban. annak ellenre, hogy tenyleg egyre szarabbak a szinkronok..ha muszaj lenne szinkronos filmeket neznem, akkor is inkabb terhangzassal neznem.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
ctrlaltdel13
őstag
Ez a hallgatási hangerő kérdése is rendszer függő.
Nem releváns egy sima avr-t hasonlítani, mondjuk egy avr végfok pároshoz.
Amikor csak az avr hajtott mindent -8-as állásba is csak egy hangos valamit hallottam.
Ha külön minden támogatva van -10-en olyan dinamikus hangzást és hangerőt kapok hogy be..arsz.
Persze ez film függő is. -
Bodó2015
csendes tag
válasz szivacs1987 #40539 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Nekem olyan 4,2m távolság lesz, ezért kérdezem, hogy elér-e. -
m3ss
veterán
válasz ctrlaltdel13 #40542 üzenetére
nem ertem ezt, de sosem volt vegfokom. ez a lenyege a bemero mikrofonnak, hogy ugyanolyan hangos lesz -10-en mind2 rendszer. a dinamika mar mas kerdes. de tegyuk fel -25-on hallgatod, ahol van eleg dinamikaja/tartaleka az avr-nek is. ugyanolyan hangos lesz bemerve vegfokkal meg vefgok nelkul is, nemde?
persze film fuggo, pl a hobbit bd angol savot siman vegigneztem 0-an. legtobb gyari bd lemezt viszont -6 -8-on tudom csak.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
mpo
veterán
Eredeti hanggal nézem a filmeket és ott volt kevés a párbeszéd (John Wick valamelyik része).
Bemérés után a centeren emeltem 3 dB-t.
Ami nekem elég egy akciófilmnél -30 dB, az a feleségemnek kevés, ezért -25 dB-ra állítom.
Zenénél -20-ra állítom és nekem elég, a Denon X1500+DALI Spektor 6 egy 18 nm-es szobában.Még mindig nem voltam hallásvizsgálaton, de elmegyek, mert kíváncsi vagyok az eredményre, átlagos vagy jobb a hallásom 62 évesen.
Feleségem digitális lázmérőt használt, ott kellett állnom 3 méterre és szóltam, hogy négyet sípolt, vegye ki, mert ő nem hallotta.
Vendégségben én jeleztem, hogy csörög a telefon, mert a házigazdák nem hallották.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Beni2360
félisten
válasz Bodó2015 #40543 üzenetére
Mit fogsz nézni mekkora méretben 4.2 m-ről?
Elér a DENON-é most mértem 5.5 m.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz #48613632 #40547 üzenetére
Akkor mit mondjak én?
Májusban leszek 70, a fiam 47.
Unokáim 19 és 25 évesek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
Na jól van srácok ... most megyek, és meghallgatom a Forever Young-ot Maximum respect for all mature members
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest