Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz #71562240 #30003 üzenetére

    Köszönöm a válaszod!
    Szeretnék konstruktívan hozzáállni a dologhoz ugyanakkor annyi sok a bizonytalansági tényező (eleve körülöttem) és annyi a személyes infó, ha a kérdéseidre pontos, értékelhető választ akarok adni, hogy az túlmutat a fórum keretein és inkább privátban tenném meg.
    Tehát pontos válasz majd úgy érkezik.
    Most "csak" annyit, hogy természetesen az egyik fő motiváló erő az, hogy olyan gyári hangdobozra, amit szívesen a magaménak tudnék, arra egyszerűen nincs pénzem. Ami van, azt meg inkább hanghordozókra költöttem az elmúlt 25 évben, mert igyekeztem magam kordában tartani, hogy a zene szerepeljen első helyen és ne a hifi. Noha kétségtelen, hogy nekem a hangzás minősége sokat segített élvezni a zenét. Ami nem feltétlenül van így, sőt, a zenészeknél sokszor nincs így: régebben jártam például Földes Imre zenetörténész prof előadásaira és emlékszem még arra, amikor szalagos magnóval szaladgált szegény (de nem Revoxszal) később meg egy CD-s kis mikrohifivel, de a hangzás (hiánya) cseppet sem gátolta az élvezetekben.
    A másik fő motiváló tényező, hogy fával, fémmel meg ki tudja mivel (is) dolgozom, tehát kézenfekvő, hogy magamnak megcsináljam. A hangdobozkészítésben számomra két főbb alternatíva létezett (de nem zárom ki, hogy tévesen): az egyik, hogy van egy késznek mondható terv (amit ingyen vagy x dollárért le lehet tölteni valahonnan) és akkor a recept alapján megépítem az adott klónt és - jó esetben - örülök neki.
    A másik esetben a dobozhoz hozzányúlok valamelyest, azzal a hiú reménnyel, hogy ha vastagabb anyagból dolgozom mint az előírt forgácslap vagy mdf és kívülről "csicsázok" rajta valamit (tessék jól érteni) azzal csak nem rontom el a hangzást. Ez utóbbi verzió volt az a kis doboz, amit konyhai használatra készítettem.
    A harmadik lehetséges út az lett volna, de ez sosem jött össze, hogy ne csupán a magam szórakoztatására csináljak valamit, hanem úgymond társuljak valakivel, aki esetleg szükségét érzi, hogy az ő belbeccsel kapcsolatos szakértelmét érdemes lenne megtámogatni (általam) a külcsín javításával.

    Ami arra vonatkozik, hogy merek-e a színpadról a közönség közé ugrani :) miért ne? Amilyen akkurátusan közelítesz a témához az biztonságot ad.

Új hozzászólás Aktív témák