Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz xxlongikaxx #29976 üzenetére

    "Engem pont nem fogott meg ez a video. Itt azert joval tobb melot latok belefektetve: B&W"

    Persze, mert nem ugyanazzal a szemmel nézzük a két videót. És nem is lehet összehasonlítani a kettőt. Nekem a svájci azért tetszett, mert gyakorlatilag egyetlen ember (illetve egy család) állít elő egy - nagy valószínűség szerint hallgatható - hangsugárzót míg a másik videóban egy gyárat látunk működés közben többszáz ember munkájával. És míg a svájcinál a munka arról szól, hogy miként lehet a zenehallgatás funkcióját beteljesíteni "emberi" eszközökkel, addig a B&W a dizájn és a marketing szerelemgyermek létére példa. Amit persze én értékelek tervezőként, éppen csak az nem tetszik benne, hogy a sorozatgyártás értelme vész el, hiszen ez a termék végtelenül túlárazott. Csak abba gondoljatok bele, hogy egy pár ilyen hangfal 5.000.000Ft körül van. 150kg és ötmillió. Ennyi pénzért az autóiparban egy másféltonnás gépet kapsz, amiben kaszni van, négy kerék, meghajtás, motor 5 "szék" és talán még hifi is. És ne próbálja valaki megmagyarázni, hogy egy ilyen hangfalban több know-how van mint egy autóban.
    Tegnap már írtam, persze semmi reakció nem érkezett rá, hogy a hangfalgyártók mesterségesen felduzzasztják a kínálatukat, amibe beletartozik az is, hogy ha létrehoznak egy 803 D3 típusú terméket, akkor ezt végletesen felárazzák és alá betolnak egy rakás olcsóbb darabot, ami szintén túl lesz árazva, de a legjobb termékük imázsával "könnyen" eladhatóvá válik. És az emberek elhiszik, hogy valóságos ez a kínálat.

    Úgy egyébként, míg a svájci doboznál azt írtam, hogy formailag kellően nem tetszik, a B&W kimondottan szép jószág. Szobrászi szándékkal készült és látszik, hogy formatervezők keze van a dologban és nem csak konstruktőröké. És tudnám is szeretni, ha a sorozatgyártásban az az elv valósulna meg ami ennek a gyártásnak a lényege lenne: a költséghatékony megvalósítás.

    (#29977) shalafi66
    "És akkor náluk kell vásárolni. :DDD Nem itt a fórumon bizonytalankodni hetekig a semmin."

    Bocsáss meg, én nem bizonytalankodom. Kértem, hogy ajánljatok nekem konkrét hangszórókat de szerintem ezidáig senki nem adott konkrét tippet. Pedig a legelső hozzászólásodban éppen azt írtad nekem, hogy milyen célratörő vagyok. És ajánlottad a troelsgravesen oldalt, ami nagyon szép, de tekintettel arra. hogy ránézés alapján ebből csak szimpátia alapján tudnék választani, így nem léptem előrébb. Aztán linkeltem egy egyutast, amivel kedvező tapasztalatom volt egy hifi vagy highend show-n, arra legyintettél. Az meg nem bizonytalankodás részemről, ha elfogadom, hogy azt érzitek, kellően tisztázatlanok a szempontjaim ahhoz, hogy biztonsággal ajánlhassatok valamit.
    Valószínűleg naiv voltam, azt hittem van olyan közkedvelt diy kit, amiből többen is gyakorta építkeznek és lehet ajánlani. Eddig - főleg részedről - inkább csak az hangzott el, hogy mi nem jó. Ami szép-szép de nem visz előrébb.
    Nyilván nem emlékszel már rá, de amiről idáig azt írtam, hogy nekem tetszett a meghallgatás során, azt te mind rendre lefikáztad. Ezért nem tudlak sajnos komolyan venni, pedig nekem az lenne a legkényelmesebb, ha hallgathatnék rád.

Új hozzászólás Aktív témák