Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz Szili966 #23003 üzenetére

    A centernél az a legjobb, ha egyezik a hangszórókészlete a két fronttal, az egységes hangkép érdekében (majd kijavítanak, ha ez mégse számít; én nem mozizom, csupán ezt ilvastam több helyen is).
    Dobozméretezést ld. a diysubwoofers.org oldalon, vagy az általam írt excelt is használhatod (talán egyszerűbb így).
    Amúgy szerintem elég, ha kb. 100 Hz-től ad hangot, ahhoz meg nem feltétlen kell reflexdoboz, jó a zárt is. Annak amúgy is pontosabb a mélye (jobb a tranziensviselkedése).

    A faanyag nem kritikus, de min 15mm-es, inkább 18mm-es MDF-ből, pozdorjából vagy rétegeltből készíteném. A rétegelt minősége kishazánkban néha förtelmes, így azzal vigyázni kell.
    Éleket érdemes lekerekíteni vagy lesarkítani; valamint nem spórolni a hangszórókészleten.
    Valami nagyon alap dobozépítési leírást találsz a blogomban, de azért ennél jóval bővebb info is elérhető, magyarul is; olvass sokat előtte!

    Ha első doboz, akkor én is egy bevált tervet keresnék a neten, aminek a hangszórókészletét be is tudod szerezni, valamint speciális szerszámok sem kellenek hozzá.

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák