Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaci79
senior tag
válasz geprombolo #12836 üzenetére
Szia!
Köszi kis számolgatással elég sokáig el tudsz jutni. -
Tizio
tag
válasz geprombolo #12859 üzenetére
Szia
Amit képen látsz bordát az a kártya gyári hűtése, én csak a ventilátort dobtam rá mert passzívan elég gyengén muzsikált.
BUÉK
Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
pee13
senior tag
válasz geprombolo #12859 üzenetére
Látni, hogy videó hűtés, de simán jó lenne procira is!
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
válasz geprombolo #12955 üzenetére
A kocka egyenletes kihasználtságot jelent, amikor a fánk oldalát nézted, akkor alig dolgozott a gpu.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
malwy
senior tag
válasz geprombolo #12955 üzenetére
Szar, mobilos képek.
Naszóval: Annyi volt az egész problémám, hogy gáyri ventinek a csatijából nem akartam kihúzkodni vmilyen szerszámmal a vezetéket, vagy ugyanezt az eredményt ollóval megoldani, hogy garancia esetén simán menjen minden.
Ezért vagy átalakítóval sima 3 pines csináltam volna belőle, amihez rengeteg potméter, előlapi paneles szabályzó stb. kapható.
Na most lecserlétem a ventit, ami 12V-ról megy, így 80fokos max hőmérséklet kerekedett ki (szőrös fánk, nem kocka, mivel régebbit használtam), mivel csak egy szar xilence ventim volt. Ez cserélve lesz majd egy erősebbre.[ Szerkesztve ]
-
fkenny
senior tag
válasz geprombolo #12992 üzenetére
legegyszerűbb kimérni hogy hol mi van. az a biztos. (multiméterrel )
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
senior tag
válasz geprombolo #12992 üzenetére
Ez a legjobb rajz... pl a zalman szabályzómban is igy van megoldva a kapcsoló rész. a másik áramköri részre meg van a kétszinü led kötve... (ha érdekel ez a megoldás, "lerajzolom") (max annyi a különbség, hogy felül van a 12volt..)
Ilyen kapcsolót, mint pl ami a zalmiban is van, a lomexben 50-200 forint között lehet kapni..(1 vagy két áramkörös.. stb).
De persze van billenő kapcsoló is ha az jobban tetszik...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz geprombolo #13000 üzenetére
Eddig csak szívtam vele! Tapasztalat gyűjtésnek kiválló volt de még most jön a java!
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
őstag
válasz geprombolo #13002 üzenetére
Maszkolni a leg egyszerűbb. minta: csak játszottam a 3szögü vonalzóval.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz geprombolo #13011 üzenetére
Kikérem magamnak! Az egy 70rongyos vízhűtés, és még a proci tápáramköre (VRM) is hangosabb nála! Egyebekben igazad van.
Tessék a madártávlat. Csak ilyet ritkán csinálok, mert ehhez már sámlira kell tenni a fényképező-állványt.
sz: Jobban utánagondolva, ide ezek jobban illenek :
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz geprombolo #13014 üzenetére
Öööö... Vagy lehet, hogy nem mennek maxon?? Nem véletlenül van ott az a szabályzó, ami nem véletlenül szabályozza pont azt a 4 ventit...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
válasz geprombolo #13014 üzenetére
A Glacial Tech Silent Blade-ek nevében a "silent" szócska nem csak reklám duma. Nekem is van négy és nem nagyon hallatszanak. Hát még ha a kollégának le is vannak szabályozva...
Mondjuk a 4-ből csak 2-t használok mert csak annyi hidrocsapágyasom van, a régebbi siklócsapágyasokat nyugdíjaztam, már csak dizájnventinek szánom őket. Félreértések elkerülése végett nem hangosodtak szemernyit sem az évek alatt, de nem is szeretném hogy ez előforduljon. Nagyon szép átlátszó kék mindkettő ezért szeretném őket jó állapotban megőrizni.
-
Tothgera30
Ármester
-
Audifan
tag
válasz geprombolo #13035 üzenetére
Csak kiváncsi voltam mi van a kupak alatt...
-
Audifan
tag
válasz geprombolo #13043 üzenetére
Nem a durva ott kezdődik hogy vissza sem kell rakni a kupakot hogy működjön.
Laci4:Ez egy 233-as K6 volt. RIP
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz geprombolo #13043 üzenetére
Ismerősöm számtech boltban félretett olyan P3-as procit, amire pillanatragasztót kentek paszta helyett. A mag szabályosan fel volt robbanva rajta.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Pista0001
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz geprombolo #13047 üzenetére
Igen, ismerem ezt a videót. Úgy FAKE, ahogy van!
Pista0001: az a kirepülő proci is fake, ahogy van. Hallani valami anyagnak a pukkanását, amit odaraktak proci alá.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz geprombolo #13052 üzenetére
Ezek a jelenetek, mikor leveszik a prociról, megáll a játék, aztán visszarakják a hűtést, és megy tovább, ezt nem vagyok képes elhinni. Már anno régebben is mindenki fake-et emlegetett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz geprombolo #13056 üzenetére
Már a csapból is bacsis folyik...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz geprombolo #13052 üzenetére
Az nem lehet, hogy háromjegyű a szám és Fahrenheit a mértékegység?
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Jostee
tag
válasz geprombolo #13061 üzenetére
Hangszigetelésre gondoltam igen, de ez a parafa nekem nemigazán tetszik. Azért a plexi oldallapon durván nézne ki Én maximum a szélénél gondoltam meg esetleg a nem használt lyukakat betömni vagy ilyesmi.
-
Jazz
veterán
válasz geprombolo #13036 üzenetére
Az a baj a tápventi 12cm-es, és elég jó a légszállítása. Még egy hely nem nagyon van, illetve van csak elég rossz helyen. De ha kicsivel is nagyobb a befúvás mint az elszívás, az se jó, nincs huzat, bennt pangani fog a meleg levegő...
Szűrőre én ipari szűrőre gondoltam, mondjuk van 10 m3free your mind
-
Audifan
tag
válasz geprombolo #13103 üzenetére
Csak egy sima ellenállás Pont ilyen mint amilyet ehhez a ventihez adnak.
-
Audifan
tag
válasz geprombolo #13105 üzenetére
56 ohmos Én egyre kettő ventit raktam fel így 1000ret forognak.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz geprombolo #13103 üzenetére
Hát így vaktában semmiképp. De nem is egyszerű leforrasztani mert elég hardcore pára kell hozzá meg azt sem árt tudni hány fokig bírja a nyák. Pót bigyó beszerzése ha találsz bármin ua olyant akkor még jó is lehet.
feltéve hogy csak az szált el és nem küldött le mást is a kártyán. -
Jazz
veterán
válasz geprombolo #13105 üzenetére
Én is a ventimet szeretném szabályozni, de nem találgatva.
Venti: 12V, 0.13A, --> belső ellenállása 12V-on R=U/i=92OhmNa most a gond ott jön hogy: szeretném a felére vinni a fordulatszámát, berakok sorba egy ~"92"Ohm-os ellenállatot így elvileg feleannyi feszültség fog esni a ventin.
De a gyakorlatban tuti nem így lesz, mert a teljesítmény függvényében változni fog a venti belső ellennállása, tehát bukik a (U=Rb1+R2)*I -> Rb1=Rb2) felére változtatott fordulatszám teória.
Továbbá még csak nem is lineáris a változás, biztos valamilyen görbe mentén zajlódik.A kérdésem: hogy számoljam ki hogy mekkora ellenállást rakjak bele ha egy adott fordulatszámot szeretnék? (Ismert hogy 12V-on 0.13A vesz fel, továbbá ismert az ehhez tartozó fordulatszám. Multiméter nincs a probálgatáshoz, messze van innen, és nem is tudok kölcsönkérni)
Több ilyen venti lenne amit így be kéne szabályozni. A pontos fordulatszám azért kell, mert azt én már kitapasztaltam hogy mi az ahol még jó a hatásfoka, de nem kezd el zajosodni, nem rezonál össze a többivel...
Ha itt lenne a multi-m megoldható lenne, mert adott fordulatszámon lemérem hogy mekkora feszültség esik rajta, a rajta átfolyó áramerősséget, ezekből már kiszámolható a belső ellenállása.thx
free your mind
-
jaja1981
addikt
válasz geprombolo #13138 üzenetére
Én hát.
Az egészet én csináltam.
Az egy 200W-os toroid, +-35W váltóval. -
sitzoookaaa
csendes tag
válasz geprombolo #13161 üzenetére
majd körzővel nekiülök kb 1 év alatt végzek
"Alku van ha 100éves vagy és a szüleid is elkisérnekl!" || gyors válasz oka: PH függő vagyok! || ha valakinek írok privátot vegye a fáradságot hogy visszaír! || telefonon is elérsz:06308413121 (hétköznap 12:10 töl-21 ig kedden 15-21 ig hétvégén 8-21 ig)
-
moha21
veterán
válasz geprombolo #13165 üzenetére
Mire gondolsz hasznosítás alatt?
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz geprombolo #13173 üzenetére
Arra vagy kíváncsi hány A folyik benne?
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz geprombolo #13173 üzenetére
Esetleg nem jó az alaplap. De lehet a táp nem tud annyit amennyit kellene és letilt a védelem.
-
jaja1981
addikt
válasz geprombolo #13178 üzenetére
Kérdezgess tápos topikban is!
-
moha21
veterán
Viszont az fura, hogy ha zöld+föld kombó van akkor megy.
de jah nézz be ide:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Dimitryj
aktív tag
Az is egy opció. Ha van hozzá cuccod cseréld ki a vezérlő 100lábút.
-
nagyúr
válasz geprombolo #13189 üzenetére
Az ő keze. Akkor már ment a cirkusz, hogy ne nyúljon hozzá, de csak piszkálta akár egy ujjal is Még szerencse, hogy nem olyan önfejű mint az apja
Kívűlről nem látszik semmi, gondolkodtam én is a passzív hűtésen, de sajnos nem lyukacsos a gép oldala és így elég hamar nagy meleg lenne a kártya és az oldallap között, mert a zsuga majdnem felér a gép tetejéig.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz geprombolo #13192 üzenetére
A nagy cooleres dobozt szoktam rábízni. Imádja pakolni. Meg hogy forognak a ventik az aztán szuper játék. Itt csak annyit kértem, hogy addig amíg fényképezem ne piszkálja, de mindig feszíti a végsőkig a húrt. Anyját kiborítja egy perc alatt, engem nem tud. Keményebb vagyok (még)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Pista0001
addikt
válasz geprombolo #13204 üzenetére
Azért azt megjegyezném hogy főleg márkás gépek (HP, Compaq, Fujitsu-Siemens, Dell, stb) tápjainál más színeket szoktak használni, van olyan eset is hogy nincs zöld vezeték, de olyan is akad hogy más a funkciója.
-
Pista0001
addikt
válasz geprombolo #13208 üzenetére
Igen, a Compaq a legcifrább ezen a téren hiszen ők teljesen speciális csatit használtak (úgy rémlik 14 tűset). Volt 2 Deskpro EN SFF-em, az egyik a tiédnek az SFF változata volt, a másik az Evo előtti és mindkettőnek más csatija volt. A másik nagyon különc a Dell, ők 20 pinest használtak de más kiosztással.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
mmdms
addikt
válasz geprombolo #13222 üzenetére
Mondtam neki a szabadalmat, de csak röhögött. És igen jól játszik, ezt tükrözi hogy 200 km-t vezetett hogy eljöjjön lanra.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mbence96
csendes tag
válasz geprombolo #13234 üzenetére
Üdv!
A wifi antennára visszatérve: nem tudja valaki, hogyan tudnám megcsinálni, hogy a "nagy feket pacnit" (amit írtam pdf fájlt) ne kelljen kinyomtatnom, vagy mondjuk csak a széle legyen fekete ...talán próbálkozzak photoshoppal???? De ahhoz meg kellene valami, ami átalakítja a pdf-et képfájllá.... -
mbence96
csendes tag
válasz geprombolo #13231 üzenetére
A P1-ről?
-
pee13
senior tag
válasz geprombolo #13246 üzenetére
A halknál sokkal hangosabb.
-
pee13
senior tag
válasz geprombolo #13248 üzenetére
Nekem gépből az a hangos, ha hallom. Mondjuk autóból meg amitől rezeg az ablakom ha elmegy az utcában
-
nagyúr
válasz geprombolo #13246 üzenetére
Indul -> Hörg-hörg-hörg-kru-kru-kru-kru-re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-u-u-u-u-u-u-u..... <- leállt.
Szóval még desktop-ban is zavaró lenne, egy HTPC-ben iszonyat. Nem csak szélzaja volt, hanem szerintem atom csapágyas is. De az Ipon-ban azt mondták, hogy a cooler-re csak 1 év gari van, a kártyára van 3 év. Igen, de ha leveszed a gyári coolert ugrott a teljes gari
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
mbence96
csendes tag
válasz geprombolo #13272 üzenetére
Üdv!
Nálam látja az összes memóriát (48+32=80) csak ugye kb-ban tölti...csak egy furcsát vettem észre 2 szer ellenőrzi... Végigtölt, hogy 80 valahányezer KB és utána mégegyszer...egyébként van egy kis probléma...én nem használom a nerot már vagy 5 éve..most nincs is meg...íráshoz a CDBurnerXP nevű kis progit használom...abban el tudom érni a boot cd készítést? Valamint a Cd-re tegyem rá a teljes 98 telepítőcd-t+ a floppy image-t? Köszi, mindent -
moha21
veterán
válasz geprombolo #13276 üzenetére
Win alatt is látszanak a boot fájlok egész pontosan a config.sys, az msdos.sys, az io.sys
, command.com, kieg: himem.sys, emm386.exe csak az attribútumuk rejtett. win98 felmegy 1xx Mbye-ra is simán, bár lapozófájl nem árt. XP vagy újabb op alól alól nehéz lesz win98-as boot disk-et készíteni. Nekem van egy pár ilyen boot cd-m, ha kell vkinek privi.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
mbence96
csendes tag
válasz geprombolo #13276 üzenetére
Szóval: van a win98 lemezem, annak a teljes tartalmát (amit lát a windows) rá a discre+amit te küldtél...ugye? Bocs, de amikor ezek a régi Windowsok voltak, akkor még nem nagyon foglalkoztam ilyenekkel, h mi van a gép belsejében? meg hogy hogyan tudok boot cd-t csinálni...bár akkor még íróm sem volt... Köszi mindenkinek a segítséget!
-
nagyúr
válasz geprombolo #13296 üzenetére
Mekkora nagy császárság volt egy ilyen deszka a maga idejében! A READY Computers árulta, általában minden második rossz volt. Szegény szervizesek meghallották a TOMATO nevet és a hideg futkosott a hátukon.
Úgy látom két Windbond illesztő hiányzik a memóriák mellől... Gyárilag lespórolták vagy a két meglévő 16 bit-es...Szerk: tolj bele inkább egy SD ramot. Megnézem, szerintem nekem van bele 256MB-os. Azzal mehet az XP is rá!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós ventik / Lian Li Infinity ARGB / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
- TÁPEGYSÉG felvásárlás 80+ Bronz minősítéstől!!!
- LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
- ATX - SFX TÁPOK, Több féle, több márka, nagy mennyiség, folyamatosan bővül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest