Új hozzászólás Aktív témák

  • do3om

    addikt

    válasz do3om #82985 üzenetére

    Gyorsan összedobtam a szalagcsiszolót mert tudnom kellett van e értelme foglalkozni vele. Úgy tűnik van értelme megcsinálni, van rezonancia de otthoni használatra szerintem jó lesz, akinek kedve van ez egy rendkívül egyszerűen mecsinálható csiszológép. Nagyon hasznosnak bizonyult eddig is ami van.
    Aluminium kereket használtam, 160as átmérőjű, 50 széles, színes gumi van rajta két oldalt csapágyazott, gyárilag ugye nem jó a felület mert nagyon domború. Ha van lehetőség esztergályos leszedi, ha nincs akkor le lehet farigcsálni egész vékony gumiréteg kell mert ott adja ki az 50 szélességet. De szerintem az is járható ha nincs is rajta gumi, felszabályozni a motorra rakva fellehet egy sarokcsiszolóval mind a két kereket. Járattam egy darabig, nem melegedett a gyári kerékcsapágy, mondjuk elég jó is, fém porvédős, c3-as.

    Egy lap kell, amihez a motor (2800fordula) van fogva (majd lesz talpa is), a kereket a motorra egy oda gyártott tengely tartja, ehez muszáj lesz valami ismerős, ez az esztergályos munka nem kerülhető ki. Erre a tengelyre utánna felhúzva mind a két kerék felszabályozható már otthon is. A felsőbe a gyár csapágy maradhat, persze aztallap meg a szalag mögé a lap még kell, meg lehet szépítgetni majd.

    Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

Új hozzászólás Aktív témák