Új hozzászólás Aktív témák

  • volandy

    senior tag

    Van ötletetek dézsafűtésre, amit majd lehetne használni nyáron is, amikor nem melegíti fel kellő hőfokra a nap a vizet! Kis dézsám van 1,6 köbméter víz fér bele, de akkor már a peremig van a víz. Külső fűtés jöhet csak számításba. A dézsa kályhák nem olcsók meg állítólag a tengeri alumínium lenne erre a legjobb.
    Gondoltam, hogy veszek DN16-os saválló csövet összetekerem, lehet kapni folyóméterre, peremezem, teszek rá hollandit és akkor már lehet is bármihez csatlakoztatni. Ezt így is árulják szettben (cső, hollandi stb). Veszek valami olcsó fatüzelésű kályhát vagy akár én csinálok 4mm vastag vaslemezből és belerakom a csövet. A forgalmazótól kapott információ szerint nem lehet beletenni kályhába, illetve nyílt láng nem érheti.
    Ha teszek a láng és a cső közé egy terelőlemezt és esetleg még rátekerem a füstcsőre is akkor…….? De erre nem adott választ a forgalmazó, azt mondta inkább ebben „nem foglalna állást”. Még játszik egy olyan variáció, hogy van egy régi 120literes bojlerem, abba beletekerem a csövet vagy vizet bele vagy anélkül,csinálok alá tűzteret és fával melegítem. Kell neki nyilván egy keringető szivattyú is meg egy biztonsági szelep, de ha a bojleren keresztül menne a füstcső, akkor még biztonsági szelep sem kell. Ezzel csak az a rumli, hogy ha beüt valami keményebb hideg, akkor nyilván foglalkozni kell vele. Le kell engedni vagy fűteni kell állandóan stb.

Új hozzászólás Aktív témák