Új hozzászólás Aktív témák

  • Bukmop

    tag

    válasz pumuklipepe #8148 üzenetére

    Azért jutott ez eszembe, mert nekem meg a ASRock-on sys_fan1 4pin, sys_fan2 3pin, és az apróbetűben találtam meg, hogy azok össze vannak kötve - igaz nem bíztam a véletlenre, a 4pinesre dugtam valamennyi ventim :) .

    Azt írtad, "nem pwm-es mint utólag megtudtam" ezt honnan vetted?
    Amennyiben a Manuált már átnyálaztad, úgy kérklek ne olvasd tovább amit írok, a legrosszabb felhasználóból indulok ki és az egyértelműt veszem elő!
    (Amennyiben ezen már túl vagy, elnézésed kérem!)

    A manuálban az szerepel, hogy intel PWM képes az alaplap,

    Átnéztem a tiédnek is a manuálját, és meg kell jegyeznem, nem bővelkedik leírásban ami a venti csatikat érinti - megjegyzem az enyém sem! -:
    (51.oldal) Azt írja a 3pines (voltage controllal) és a 4pines (PWM-mel) is szabályozott (igaz konkrét fordulatok beállítását sehol nem említi).
    1.) CPU Smart Fan Control -> Manuálra állít (így válik működővé a PWM.) majd
    2.) Slope PWM-nél megadod a hőfokot amitől emelni kezdi a fordulatot (gondolom addig a CPU Smart Fan Control-nál beállított Silent fordulaton meneti).
    3.) CPU Smart Fan Mode -> PWM (megadod, hogy PWM ventit használsz, bár azt írják, hogy Autón a lap maga dönti, el, hogy milyen mód a csatlakoztatott venti alapján - kérdés, hogy ha pl. 1 ilyen, 1 olyan is csatlakoztatva van, mit tesz a lap.)
    A manuál szerint a Voltage módnál is szabályozza a PWM-es ventit - gondolom a 4pines csatin -, de lehet gond, mivel nem egyezik az intel PWM meghatározással, a PWM módban viszont előfordulhat, hogy nem eredményesen szabályozza a ventit...ez azért ilyen "nesze semmi fogd meg jól"-nak hangzik!

    érdemes lenne megnézni, hogy a fenti beállítások mellett üresjáratban és használva változik-e egyáltalán a fordulat, és ha igen mennyit, mind 3pines ventivel voltage control mellett, mint 4pin ventivel PWM-el, kombinálva ezeket CPU_fan és sys_fan csatikon.
    (lehet, hogy csak CPU 3pin és 4pin csatira érvényes a kontrol?!, vagy lehet, hogy a cpu fan control alapján állítja a sys fanokat is?!)
    (ha a cpu fan csatik bármelyikén szabályoz és máshol nem, lehet venni olyan ventiket, amik sorba köthetők, hogy egy jel alapján többet is szabályoztathass.)
    Nem irigyellek, mire ennek a végére érsz...ha a végére érsz...unni fogod!

    Próba cseresznye, hátha ér valamit, hogy koptatom a billentyűzetem! :DDD

    "Doing more than the minimum work is my deffinition of failing!"

Új hozzászólás Aktív témák