Új hozzászólás Aktív témák

  • geckowize

    őstag

    válasz geckowize #40517 üzenetére

    Sziasztok,

    Upgradeltem a procimat i5-10400F-ről i7-10700F-re és kiderült, hogy igencsak melegedős ez az i7.
    Annyira melegedős, hogy egy AIDA64 stress test alkalmával 90°C fölé is ment (CPU IA Cores 102°C volt max..) és elkezdett throttlingolni (7%)... Nyilván ez egy stress test, de az a gond, hogy játék közben is eléggé csapdossa a 90°C körüli hőmérsékleteket...

    Arctic Cooling MX-5-tel pasztáztam, úgy kentem a spaklival, hogy az egészet befedje, mielőtt ráraktam az Alpenföhn Matterhorn Rev. C White Edition CPU coolert.

    A ház egy nem túl jól szellőző Phanteks Eclipse P400S TG,
    Intake (elöl): 2 x 140mm Aerocool DS (Dead Silence) - ilyen PWM splitterrel
    Exhaust (hátul): Scythe Kaze Flex 120 RGB PWM 1800RPM

    Még egy fan connector szabad az alaplapon, a CPU_OPT, amire egy hasonló profilú ventit tudnék rakni, mint ami az Alpenföhn procihűtőn van (Wing Boost 2 Plus PWM 500-1500 RPM), hogy a Shared Control miatt ne legyen gond a külön RPM-en futással és emiatt hangossággal. Vagy esetleg még az AIO_PUMP-ot tudnám, viszont az nem Q-Fan Controlled, hanem Full-Speed.

    Kérdéseim:

    1) Próbáljak esetleg más pasztát, hátha azzal jobb, vagy az úgyis csak max 1-2 °C-ot fog javítani?

    2) Elképzelhető, hogy a már lassan 6 éves procihűtő bordájának CPU-val érintkező alja annyira elkorrodált, hogy a hővezető képessége már nem megfelelő? Sajnos egyszer pasztázáskor nem alkohollal volt tisztítva, hanem alkohol nélküli illatosított szemüvegtisztítóval, aminek a dobozán csak annyi van, hogy <5% nemionos felületaktívanyagok, illatanyagok vannak benne.

    3) Hagyjam a francba ezt a procihűtőt és keressek valami izmosabbat, ami duplaventis? Pl nem tudom mennyire ajánlott még az AC Freezer 34 eSports Duo, abból van fehér is (fehér szín fontos :B ).

    A válaszokat előre is köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák