Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz mpierre #22716 üzenetére

    Csak a CPU_FAN csatlakozó PWM-es, a három SYS_FAN feszültségalapú szabályozásra képes a lábkiosztás alapján (és a képeden nem szereplő CPU_OPT is ilyen).

    Az, hogy a BIOS-ban a beállításnál az összes csatlakozó esetében PWM value-t lehet megadni, rettenetesen zavaró, mert míg a CPU_FAN-nél tényleg a ventilátor felé küldött PWM jelre vonatkozik, addig a SYS_FAN-eknél arra, hogy a második lábra adott feszültséget a bemenő tápfeszültség PWM alapú szaggatásával állítják elő a 12 voltból, és a 75%-os beállítás 9 voltot eredményez. Tehát az is PWM, de nem az a PWM, amire szinte mindenki gondolna. Ezt Frenky89 szépen kimérte.

    jozsi252: én arra szavazok, hogy inkább PWM-es a két CHA_FAN, de onnantól kezdve, hogy dokumentációs hiba, bármi előfordulhat. És sajnos úgy veszem észre, eléggé gyakori jelenség a copy-paste alaplaptervezés és dokumentációírás korában ... A többi gyártónál a lábkiosztás, normális minőségű BIOS leírás és lábkiosztás alatti megjegyzések hármasából az utolsó kettő alapján sokszor rá lehet jönni, hogy a lábkiosztás hibás, és lehet következtetni arra, hogy mi a valódi helyzet, de az ASRock esetében a csapnivaló részletességű BIOS leírás miatt ez esélytelen.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák