Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Zájec #1159 üzenetére

    Hűtési rendszer felépítésétől függ hogy mikor melyik a jobb. Ha alaplappal párhuzamosan fúj a procihűtő, akkor jó eséllyel a meleget egyből kiviszi hátul valami venti, tehát odabent a ház nagy részében már csak a langyos merevlemez, meg a meleg chipset, meg a vga ad meleget. Ez esetben szerintem jobb ha kifelé van nagyobb szívás, és szerencsés ha a vga környékén jut be mondjuk rácsokon friss levegő. A procinak ekkor nem kell direkt friss levegőt közvetlenül bejuttatni, hiszen a házban bent eleve hideg van, így a procihűtő mindenképp hideg levegőt kap.
    Ha alaplapra merőlegesen csapja szét a procihűtő a hőt, akkor a hátsó venti, meg a táp csak a meleg egy részét szívja ki egyből, de a másik része bekeveredik a ház belsejébe. Ilyen esetben a legjobb ha a procihűtő vagy ventivel, vagy csővel kintről rövid úton kap friss luftot(hiszen a házban bent meleg van, és ha azt szívja be, akkor csökken a hatékonysága), a ház belsejében a meleget meg jól befújt hideg levegővel lehet lejjebb hűteni.

    Előbbi esetben elég a lassú de folyamatos elölről-hátra irányú huzat, utóbbinál nagyobb tömegű levegőt kell bemozgatni, ami nagyobb zajt jelent sok esetben. Előbbinél gyorsabban cserélődik hidegre a benti meleg, utóbbinál lassabban, inkább keveregve.

    Nem robban fel, mert a túlnyomás csak addig nő, amíg a kiszívó által csökkentett nyomás eléri azt a szintet, mikor a befújó ventik hatásfoka kiegyenlítődik. tehát egy zárt térben csak egy ideig tudod növelni a nyomást, majd amikor ezt eléri, akkor a venti egyszerűen nem szállít több levegőt. De a kiszívó is felgyorsul kicsit ilyenkor.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák