-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
aktív tag
kenyersütögep:
melyik - plane ma kaphato tipus, vagy ceg több termeke - hosszutavra megbizhato, gondmentes, hibamentes kenyersütögep ?
sajat tapasztalat vagy mi alapjan ?(nekem/nálam o.k. a sütöben sütés, de van akiknek erre nincs ideje)
-
avl
aktív tag
masik forumon is kerdeztem ott epp ezt irta egy tulaj:
Nekem Panasonic sd zb2512 típus van. 2,5 éve beszéltünk itt a házi kenyérsütésről, akkor vettem én is. ...
Bő 2 év kenyérsütőgépes tapasztalattal amit én megemlítenék, hogy szárított élesztővel sütök, amihez több cukor kell, hogy megdagadjon rendesen a tészta (ellentétben a kovásszal), amit a kész kenyéren is lehet érezni, hogy édesebb. Főleg sima fehérkenyérnél érezni. -
avl
aktív tag
télen nem tartósak (a többnyire kaphato fajták), de tavasz elején véve, rögtön 2 cserépbe szétültetve, a csucshajtasokat lecsipegetve - ami miatt bokrosodik, sokkal dúsabb lesz - siman nov. végéig megvan 1 cserépböl eélg sok
gondolom google keresessel - hogyan bazsalikomot - könnyü megtalálni
-
avl
aktív tag
"70 % körüli hydroval....az gyakorlást igényel"
termeszetesen értem, hogy több vízzel "ragacsosabb" a teszta és a liszttöl (és idöktöl) nagyon függ, hogy mennyi vizet tud "jól" felvenni
milyen gyakorlast igényel ?
mivel lehet a jól felvett víz mennyiségét növelni ? (divatosan kifejezve "nagyobb hydroval" dolgozni)
-
avl
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1891 üzenetére
hogyan keszited a 72 orasat ? (mikor miböl mennyi es milyen köztes idök) köszi
-
avl
aktív tag
bigasok, mi a velemeny ?
[link] itt azt mondja: semmi szobahön, azonnal a hütöbe 16-24 orara (es 1 kg liszthez 3g elesztö)
[link] itt: 2 ora szobahömersekleten es utana 48 a hütöben (es 600g liszthez 5g elesztö es 5g mez - az elözöben semmi méz)
azaz: bármi müködhet/müködik, így is úgy is lesz "valami" ?
-
avl
aktív tag
(pláne nem annyira ismert lisztnél: ) miért próbáljátok elöre belöni a folyadek- / vizmennyiseget ?
poolish hütöbeli állása után, miért nem a tészta állaga alapján a víz és liszt aránya ?
jól érezhetö, hogy mennyi vizet "vesz fel" jól, azaz: lehet a tesztaval dolgozni, nem tul ragacsos, es nem is kemeny, szépen elválik az edénytöl, stb.
-
avl
aktív tag
-
avl
aktív tag
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
nem csak Neked:
o.k. ez lenyegtelen: engem kifejezetten zavar, tudálékosnak érzem ezt:
beallitani a hydrot x %-ra "alabpól", azonnal ?én ilyet sosem próbálok (nem kérdés, sokkkkkal nagyobb=gyakorlottabb pizzatesztakeszitök is vannak itt mint en)
a tészta dönti el, figyelem hogy milyen, elbírja-e, igényli-e még a nedvességetnekem a nyujtasi videod alapjan tul nedvesnek tünik, en kevesebb vizet tettem volna
-
avl
aktív tag
válasz jozsi252 #2069 üzenetére
“Pl a liszthez a teljes vízmennyiség 70%-át adtam hozzá a legelején és akkor kezdtem el vele dagasztani, majd kb 8-10p után mikor már kezdett homogén lenni a tészta akkor elkezdtem a maradék 2dl-t ilyen flaskával szépen hozzáadagolni.”
muktkor olyat láttam, hogy elején az összes vizet és ahhoz adtak a lisztet apránként (ha jól emlékszem)ki szerint melyik metódus jobb, előnye, …
-
avl
aktív tag
en ugy latom: rengeteg "hit" van
itt lett korabban linkelve: [How to Make NEAPOLITAN PIZZA DOUGH like a World Best Pizza Chef] ebben viz es rögtön a so az elsö a vizbe
-
avl
aktív tag
válasz fradi81 #2086 üzenetére
tudom, láttam, értem
de ugye van ilyen is (kiemelés tölem) "A só az, ami csak a legvégén kell, hogy bele kerüljön"
en nem is tudok állást foglalni
...és megkérdöjelezem, hogy lehetséges-e egyáltalán, egyszerü ügy lenne, oly sokan valósan tudnának állást foglalni abban, hogy melyik is a jó sorrend ... azaz: tudnak megbízhatóan a sorrenden kívül minden mást elegendöen ugyanúgy csinálni ...vagy a sorrendhez megfelelöen optimálisan csinálni; és ekkor 10-10 esetböl egyértelmüen az X sorrend lenne minden kóstoló számára a nyerö
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Metal topik
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Koreai autók topic (Kia, Hyundai, stb.)
- Stellar Blade
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest