Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz tjsz #9904 üzenetére

    biztos vannak olyan cégek, pl. a telekom összes alvállalkozója.
    mindkét megoldásnál kb. az a lehetőséged, hogy:
    1. mikró, és megoldod, hogy legyen rálátás. ez rácsszerkezetű tornyot jelent, párban.
    2. kideríted, hogy kié az infrastruktúra, és bérelsz tőle kábelnyi helyet. az oszlopsor lehet a telekomé vagy az önkormányzaté. ha eléggé eldugott helyen van, ahol már nem számít a szépség, akkor előfordulhat, hogy második oszlopsor felállításához is hozzájárulhat az önkormányzat. ha ez nem megy, akkor ásni kell, abban az esetben a nyomvonalon az összes tulajdonossal meg kell egyezni.

    a nagyfeszültségű nyomvonal keresztezése lehet zűrös is, vagy lehet szerencsés is, mivel a nagyfeszültségen az mvmnet-nek valószínűleg van optikája.

    3. beszélsz a wifis szolgáltatóval, hogy adjon dedikált linket. 950 métert át lehet lőni 60 gigás eszközzel 1 Gbps-sel, de 5 gigán ac-s wifivel biztosan, és az is tudhat akár 800 megabitet is.

    ezek a tiszta lehetőségek.
    nem tiszta lehetőségek:
    1. fogod az optikát és felgurítod az oszlopsorra. ez pontosan addig olcsó, amíg meg nem találja az oszlop tulajdonosa, mert utána nagyon csúnyán vegzálni fog vazelin nélkül, ha érted, mire célzok.
    2. lehet kis zsarolást is csinálni, kideríted, hogy a két helyszín a szupergyors internet projektben kihez tartozik, és felhívod, hogy hol a net, és kinek nem fogsz írni a történetről, ha lesz.

    megoldás lehet a földbe ásott kábel, csak az milliós tétel/kilométer, és nem feltétlenül a legkisebb 7 jegyű szám.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák