Új hozzászólás Aktív témák

  • SimS

    senior tag

    Hallo

    Ádám: .. a hálózatodban jelenleg nincs olyan Layer3-as eszköz ("router"), ami a saját IP-id fordítását ("NAT") végzi: van egy 1G routerem, ami ezt tudná, a gond vele a port sebesség. Emiatt jelenleg a switch van összekötve a szolgáltató modemével. Tehát, eche, nincs aktív L3 eszköz.
    Éva: Van viszont fizikailag 10G képes belső ("LAN") hálózatod: korrekt.

    A szolgáltatói vonalad sávszélessége mekkora? 10G. Igen, az előfizetés is, nem csak a port. A forgalom túlnyomó része nyilván helyi, de ha már van, akkor kihasználnám internet felől/felé is. Több címtartományra VM-ek miatt tartok igényt, de le tudok róla mondani/megoldani máshogy.

    Minden hostnak 10G-t szeretnél adni, vagy csak 1-2 szerver/NAS kerülne 10G-re? A legfontosabb nyilván a két szerver lenne, de a belső hálón a switchen keresztül a többi kliensnek is elérhető, csak hálókártya kell hozzá.

    Ha te natívan ki szeretnél vinni az internet fele ekkora sávszélességet.. Nyilván ezért is vagyok itt, hogy lássam, mik a lehetőségeim, vagy marad ez csupán álom.

    #9749: köszi, a pfSense/pc megoldást javasolták a másik topikban is, egy r5-2400G kis pc-t fel tudok erre áldozni, nagyjából 500 pénz bekerülési költsége van (ennek több, mint a fele csak a dual intel 10G nic, kicsit sem vicces). Ha ennél nincs jobb/olcsóbb out-of-the-box eszköz, akkor szívesen mókolok ezzel is.

    #9750: te mit tippelsz minimum hardvernek?

    Remélem válaszoltam mindenre.

    SimS

    Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540

Új hozzászólás Aktív témák